Antalya Gazeteciler Cemiyeti 37. yıldönümünü kutluyor

13.01.2021 16:50

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, AGC'nin 37. kuruluş yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Mesajında AGC'nin misyonlarına vurgu yapan Yeni, "Antalya Gazeteciler Cemiyetinin iki önemli kuruluş misyonu vardır. Biri asli görevimiz olan üyelerimize yönelik projeler, diğeri ise kamuya yönelik çalışmalar. Bu anlamda üyelerimizin her daim iyi gününde kötü gününde aile sıcaklığı ile yanlarında olma gayreti içinde olduk" ifadelerini kullandı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 37. yıldönümünü kutluyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, AGC'nin 37. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Antalya Gazeteciler Cemiyetinin Cumhuriyetin temel değerleriyle bütünleşmiş bir anlayışla topluma ve üyelerine hizmet ettiğini vurgulayan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, insan haklarının korunduğu, milli , demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı ile düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün ülkemizde tam olarak gerçekleşmesi için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Yeni, halkın gerçekleri öğrenme hakkına anayasadan aldıkları güçle sahip çıktıklarını belirterek bu temel ilkelerden ödün vermeden toplum ve meslek yararına bir çok projeye imza attıklarını ve ülkemizin saygın cemiyetleri arasında yer aldıklarını da söyledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni 37. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: 'Kurulduğumuz günden bu yana her zaman meslektaşlarımızın gurur duyduğu bir meslek örgütü olduk. Antalya Gazeteciler Cemiyetinin iki önemli kuruluş misyonu vardır. Biri asli görevimiz olan üyelerimize yönelik projeler, diğeri ise kamuya yönelik çalışmalar. Bu anlamda üyelerimizin her daim iyi gününde kötü gününde aile sıcaklığı ile yanlarında olma gayreti içinde olduk. Antalya ve ülkemizin gelişiminde, tarihi ve turistik değerlerimizin tanıtılmasında, kamu, STK ve özel sektörün bize ihtiyaç duyduğu her alanda önemli projelere imza attık, paydaş olarak yanlarında olduk.’

15 YILDA 200'E YAKIN ÖĞRENCİ AGC BURSUYLA MEZUN OLDU

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, AGC'nin aynı zamanda Akdeniz Bölgesinde kurulmuş cemiyetlerin lideri konumunda olduğunu bu çerçevede Akdeniz Gazeteciler Federasyonun kurulmasına öncülük ettiğini, genel merkezinin de Antalya olduğunu açıkladı.

Başkan Yeni, eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini son 15 yıl içinde ise 200’e yakın öğrenciyi AGC bursları ile mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ayrıca sağlık taramaları, kültürel geziler, sosyal faaliyetler gibi etkinlikler düzenleyerek üyelerimizin sosyal hayatlarına katkıda bulunduklarını belirtti.

GELENEKSEL ANTALYA BASIN ÖDÜLLERİ YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

Başkan Mevlüt Yeni, açıklamasını şöyle sürdürdü: "37 yıldır Geleneksel Antalya Basın ödülleri yarışmalarını titizlikle sürdürerek meslektaşlarımızın emeklerinin ödüllendirilmesine devam ediyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana mesleki sorunlarımıza her zaman sahip çıktık. Çözüm odaklı yaptığımız çalışmaların büyük çoğunluğundan ise olumlu sonuç almayı başardık. Bu gün olduğu gibi bundan sonra da mesleki saygınlığımızın yeniden kazanılması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Basın özgürlüğü evrensel normlara göre halkın gerçekleri öğrenme, bilgilenme hakkı demektir. Bu hakkın korunması gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve var olan mesleki sorunların giderilmesi için Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi herkesin bir kez daha bilmesini istiyoruz."

PANDEMİ SONRASINDA ANA GÜNDEM MEDYANIN GELECEĞİ

Başkan Yeni sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemiz ve tüm dünya yaklaşık bir yıldır Covid-19 adında bir virüs ile mücadele etmekte olup, her sektörü ve çalışanını etkilediği gibi maalesef medya sektörünü de bu uzayan pandemi mücadelesi süreci hem can kayıplarına hem de maddi manevi ciddi hasarlara neden olmuştur. Bu olumsuz süreç geleneksel medyanın dijitalleşme sürecini de hızlandırmış olup, pandemi sonrası ana gündemlerimiz arasında yeni dünya düzeninde, gazetecilik ve medyanın geleceği olacaktır."

BAŞKAN YENİ, ÜYELERE VE DESTEKÇİ KURULUŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Mevlüt Yeni, ‘Başta Cemiyetimizi kuran meslek büyüklerimiz olmak üzere bugünlere gelmemizde emeği olan üyelerimiz ve destekçi kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyor, ebediyete intikal eden kurucularımız ve üyelerimize rahmet, hayatta olanlara sağlıklı yaşam diliyorum’ şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında