Antalya Büyükşehir'de patlayan Batuhan-Tunahan kavgası istifaya uzandı

05.05.2022 12:08

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde sular durulmuyor. Düzenlenecek olan Yörük-Türkmen Festivali ile ilgili ağır eleştiriler alan Başkan Muhittin Böcek bu kez ilginç bir tartışma ve iddialarla gündeme geldi. Protokol Daire Başkanı Tunahan Dervişoğlu'nun Başkan Böcek’in Sosyal Medya Danışmanı Batuhan Ülker ile tartıştıktan sonra görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Antalya Büyükşehir'de patlayan Batuhan-Tunahan kavgası istifaya uzandı

Muhittin Böcek’in liderliğindeki CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde sular bir türlü durulmuyor. Daha önce 6-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Yörük-Türkmen Festivali’nin ihalesi ve harcanan paralarla gündeme gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) bu kez ilginç bir tartışma ve iddialarla gündeme geldi.

ABB Protokol Daire Başkanı Tunahan Dervişoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in Sosyal Medya Danışmanı Batuhan Ülker arasında iplerin kopma noktasına geldiği iddia edildi.

Batuhan Ülker ve Tunahan Dervişoğlu

Günhaber'den Gazeteci Dursun Gündoğdu’nun analiz  haberine göre, Ankara’da 10 yıl Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı emrinde çalışan, bunun 7 yılını Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ekibi içerisinde geçiren Tunahan Dervişoğlu ile AK Partili Bakan Lütfi Elvan’ın danışmanlığını yapan ve bir süre AK Parti Genel Merkezi’nde de görev üstlenen Batuhan Ülker arasındaki tartışma, ‘Ya o, ya ben’ noktasına kadar geldi.

Büyükşehir Protokol Daire Başkanı Tunahan Dervişoğlu nikahını Menderes Türel kıyarken, Milletvekili Mustafa Köse şahitlik etmişti 

Başkan Muhittin Böcek, büyükşehire göreve geldiğinde daha önce Menders Türel’in protokol müdürlüğü yapan ve görevden alınan Tunahan Dervişoğlu’nu daire başkanlığı görevine yeniden atadı.

CHP'li Başkan Böcek'in danışmanı Batuhan Ülker, AK Partili eski bakanlardan Lütfi Elvan'ın danışanlarından biriydi. AK Partili Bakan Lütfi Elvan’ın 2015 yılında Antalya’dan milletvekili seçildiği seçimlerde yanında danışman olarak gezdirdiği Batuhan Ülker ise büyükşehire Muhittin Böcek ile birlikte geldi.

Batuhan Ülker, ABB Başkanı Muhittin Böcek'in sosyal medya danışmanlığını yapıyor

Panda adındaki şirketin başındaki biri olarak büyükşehirin ve başkanın sosyal medya hesaplarını 3 yıldır o yönetiyor. Ülker daha önce de şirketinin büyükşehire 5 ayda ve 3 kalemde 215 bin TL fatura kestiği iddiaları ile gündeme gelmişti. Öte yandan Batuhan Ülker’in Başkan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in yakın arkadaşı olduğu biliniyor.

Büyükşehir Protokol Daire Başkanı Tunahan Dervişoğlu yaşananların ardından görevinden ayrıldı

DERVİŞOĞLU GÖREVİNDEN AYRILDI

39 yaşındaki Büyükşehir Protokol Daire Başkanı Tunahan Dervişoğlu ve 27 yaşındaki Batuhan Ülker arasında güç zehirlenmesi nedeniyle tartışma çıktığı iddia edildi. Bayram öncesi ABB Başkanı Muhittin Böcek ile görüşen Dervişoğlu’nun Başkan Böcek, “Başkanım, çocuk yaştaki birinden emir alamam… Lütfen buna müsaade etmeyin” dediği öne sürüldü.

Tunahan Dervişoğlu'nun yerine Büyükşehir Protokol Daire Başkanlığına Burcu Ay atandı

Yaşananların ardından Tunahan Dervişoğlu, istenmediğini anlayınca, görevden alınmaya beklemeden kendi isteğiyle özel kalem emrine atandığı öğrenildi. Dervişoğlu ‘nun yerine, Protokol Daire Başkanlığı’na Başkan Böcek’in, ‘Kızım’ dediği ve yanından hiç ayırmadığı özel kalem müdürü Burcu Ay atandı. İktisat eğitimi alan Ay’ın hem özel kalem, hem protokol gibi iki ağır görevi birlikte yürüteceği öğrenildi.

Yorumlar

  • 2

Şeyda Arslan dedi ki;

2022-05-07 11:37:35

Başkan diyor du ki.. ''biz birlikte yaparız, birlikte güçlüyüz'' doğru demiş birlikte yapıp birlikte kazanıyorlar. bu haberde üvey oğlu mehmet okan kaya yı unutmuşsunuz.. belediyenin tüm işlerini o yapıyor.. ramazan şenliği, konser sahneleri. ama.. hak hukuk adalet diyorlar. eşitlik diyorlar.. dürüstlük diyorlar bunlar daha belediyeyi yönetemediler.. bu festival 20 tl fiyat çıkarmışlar.. bunun 4 de 1 fiyatına yapılırdı.. ve hiç ulusal medya da da çıkmadı tam skandal.. bunu antalya da detaylı haber yapacak bir baba yiğit yok sanırımki böyle önemli olayın üstüne gidilsin.. ayrıca Büyükşehirde Genel sekreter cansel çevikol.. Büşra dirgen özdemir.. ve çevreleri de araştırılmalı...

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    ŞANS OYUNLARI

    On Numara
    Şans Topu
    Sayısal Loto
    Süper Loto

    Diğer Haberler

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

    Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
    Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

    Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

    Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
    Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

    Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

    Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
    Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

    Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

    Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
    Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

    Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

    Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
    Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

    Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

    Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında