Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde sular durulmuyor! Başdanışman Cem Oğuz’un birkaç kurumdan maaş aldığı iddia edildi

11.12.2020 13:54

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş'u görevden alıp uzman olarak atamasının yankıları sürerken Büyükşehir ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde başdanışman olarak görev yapan Cem Oğuz’un aynı anda birden fazla şirkette görev yaptığı yönündeki iddialar Antalya kamuoyunda tepkiye yol açtı. Oğuz’un ASAT, ALDAŞ, ANTEPE ve Akdeniz Üniversitesi gibi kurumlarda aynı anda görev yaptığı ve bu durumun yasal suç teşkil ettiği ifade edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde sular durulmuyor! Başdanışman Cem Oğuz’un birkaç kurumdan maaş aldığı iddia edildi

Başkan Muhittin Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz’un aynı anda birden fazla şirkette görev yaparak, çok sayıda maaş aldığı ve bu durumun yasalarda suç olarak yer aldığı iddia edildi. Antalya 3T haber sitesinde yer alan habere göre  Türkiye’de altyapı hizmeti yapan ve aynı zamanda Belediye iştiraki olan kurumlar İSKİ Kanunu’na göre çalışıyor. Antalya’nın altyapısından sorumlu olan ASAT'da İSKİ Kanunu’na tabii bir Büyükşehir iştiraki olarak varlığını sürdürüyor. Bu kanuna göre, ASAT’ı yönetmek üzere 5 yönetim kurulu üyesi görevlendiriliyor. Yönetim kurulu üyelerini de Büyükşehir Belediye Başkanı belirliyor. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

ÜYELERİ BAŞKAN BÖCEK BELİRLEDİ 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek de göreve başladıktan sonra ASAT yönetim kurulunda çalışacak olan kişileri belirleyerek, atamalarını gerçekleştirdi. Buna göre Muhittin Böcek Yönetim Kurulu Başkanı olurken, üyeliklere de Osman Yıldız, Ümit Daban, Osman Karbay ve Cem Oğuz getirildi. 

PEKİ İLGİLİ YASA NE DİYOR? 

Yönetim Kurulu’nda görev alacak olan üyelerin hangi şartlara göre bu görevi yapacakları ise İSKİ Kanunu’nun 7. maddesinde açıkça belirtiliyor. Yasanın 7. maddesi şöyle diyor; “…Üyeler, devlet memurlarına ilişkin mevzuatta yer alan istisnalar dışında, özel ya da kamu sektöründe başka bir görev alamazlar. Genel, katma ve özel bütçeli idarelerin, kamu iktisadi teşebbüslerinin kadrolarından yönetim kuruluna getirilenler asıl görevlerinden maaşsız izinli sayılırlar…” 

OĞUZ’UN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ YASAL DEĞİL 

Kanunun bu amir hükmüne göre; kadrosu halen Akdeniz Üniversitesi’nde olan Cem Oğuz’un, ASAT Yönetim Kurulu üyeliği yasal değil. Seçim sonrasında önce Muhittin Böcek’in Baş Danışmanlığı’na Akdeniz Üniversitesi’nin muvafakati ile getirilen Cem Oğuz, aynı zamanda yine Muhittin Böcek’in kararı ile Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden birisi olan ANTEPE şirketinin de yönetim Kurulu üyeliğine atandı ve yönetim kurulu kararı ile de başkanlığa getirildi.


Başdanışman Cem Oğuz’un birkaç kurumdan maaş aldığı iddia edildi

CHP’LİLER DURUMU DOĞRU BULMUYOR 

Cem Oğuz’un Akdeniz Üniversitesi’ndeki kadrolu görevinin yanı sıra bAŞKAN  Böcek’in Baş Danışmanlığı, ASAT, ALDAŞ ve ANTEPE de Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine de getirilmesinin tepkilere neden olduğu ifade edildi. Cem Oğuz’un kendi kadrosundan maaşını almasını ve başkan danışmanlığından da belirli bir ücreti almasının yanı sıra ASAT, ALDAŞ ve ANTEPE şirketlerinden de huzur hakkı alıp almadığının bilinmediğini dile getiren bazı CHP’liler, “Genel Başkanımız 4-5 maaş alan AK Partilileri eleştirirken, Cem Oğuz’un belediyeden birkaç yerden gelir elde etmesi kabullenilemez, Partimizde bu görevleri ondan daha da iyisini yapacak kadrolar varken bir kişiye bunca görev verilmesi doğru değildir” dediler.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto