Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili 'Alanya' detayı

20.12.2020 18:49

Antalya haber... Covid-19 salgınında belki de en uzun süreli hastane ve yoğun bakım tedavisini görerek yaşama dönen isimlerden olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, son röportajında hastane sürecinde neler yaşadığını anlatırken virüsü Alanya’da kaptığının ortaya çıktığını da vurguladı. Başkan Böcek’in yoğun bakıma alınmasının hemen ardından Başkanın kent genelinde yaptığı turları ve Covid-19’un yayılış durumunu inceleyerek bu önemli detayı haberleştiren ve Alanya’daki salgının boyutuyla ilgili uyarı yapan tek yayın kuruluşu da MYGazete olmuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili 'Alanya' detayı

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre, Covid-19’a yakalanan ve ölümün eşiğinden dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada virüsü Alanya ziyareti sırasında kaptığını açıkladı. O dönemde MYGazete, yaptığı çalışmayla Başkan Böcek’in koronaya Alanya’da yakalandığını tespit ederek bu önemli gelişmeyi haberleştiren ve Alanya’daki salgınla ilgili verileri bulup, bu ilçemizle ilgili alarm veren tek yayın kuruluşu olmuştu.

MYGazete.com'un Başkan Böcek çalışmasında Alanya riski de ortaya çıktı

Başkan Böcek’in Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılmasının ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de koronaya yakalanmasının ardından bu turistik ilçemizle ilgili salgın yayılımını mercek altına alan MYGazete.com muhabirleri, Böcek’in de virüsü Doğu Antalya ilçelerini ziyareti sırasında kaptığını fark etmişti. Bu gelişmenin ardından başkanın hastalanma dönemi ve yaptığı yüksek katılımlı toplantı ile ziyaretleri de inceleyen MYGazete ekibi, Böcek’in covid-19’a Alanya’daki ziyaretleri sırasında yakalandığını tespit ederek bu önemli detayı haberleştiren tek yayın kuruluşu olmuştu. MYGazete ekibi bu çalışmasında Alanya’nın Covid-19 salgınında ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu belirleyip, bu yönde de uyarılarda bulunmuştu. O dönemde Alanya’da salgının hızla yayıldığı konusunda kamuoyunda herhangi bir uyarı yer almazken, kısa bir süre sonra bu turistik ilçemiz adeta Covid-19 havuzuna dönüşmüştü.

İşte MYGazete.com'daki o haberden bölümler

Alanya çalışmaları, hastalanma süreciyle tarih olarak uyuşuyor

Bu ayın 16’sında koronavirüs testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altına alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tam 10 gün önce ayın 6’sı ile 8’i arasında 2 gün süreyle Alanya’da yoğun bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmuştu. Bu ziyaretlerden iki gün önce de 6 bine yakın göğüs ve solunum yolu hastalıkları uzmanlarını bir çatı altında toplayan Toraks Derneği çarpıcı bir açıklamada bulunmuş ve Alanya’yı işaret ederek, bu ilçedeki çok sayıda göğüs hastalıkları uzmanının korona virüslü hasta sayısındaki artış nedeniyle istifa ettiğini ve emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Alanya’dan bir süredir gelen haberler salgın nedeniyle hastalanan kişi sayısının ciddi boyutlara ulaştığı yönündeydi. İşte tam bu günlerde Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilçe Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da çok yoğun bir ziyaret ve toplantı trafiğine başladı.

Alanya’da çok yoğun etkinliklere ve ziyaretlere katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iki gün süren Alanya temaslarının ilk gününde Alanya Kaymakamlığını ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. Alanya belediye meclis üyeleri ile de görüşen olan Başkan Böcek, Alanyalı muhtarlar, hal esnaf başkanları ve ulaşım esnafıyla bir araya geldi. Başkan Böcek'e CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Başkan Böcek, Alanya Belediyesinin ardından CHP Alanya İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Teşkilat binasında Başkan Böcek'i CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yöneticiler ve partililer karşıladı. Başkan Böcek daha sonra İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan ve yönetimini de ziyaret etti. Her iki Belediye Başkanı da bu ziyaret ve buluşmalar sırasında ortak mekanlarda da bir araya geldi.”

 

Söz konusu "Toraks Derneği: Alanya'da doktorlar istifa ediyor" haberini buradan okuyabilirsiniz.

 

 

Kaynak: MYGazete.com

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çan..

ATB Nisan Meclisi toplandı! Başkan Çandır: Reel bir büyüme yok
Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek?

Meteorolojiden Antalya dahil 17 için s..

Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek?
Alanya sahilinde turist cesedi.

Alanya sahilinde turist cesedi

Alanya sahilinde turist cesedi.
Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismi..

Bu kez uyarı astrologdan geldi! 'Sismik artış var' diyerek uyardı! Tarih vererek deprem uyarısında bulundu
Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleni..

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi
WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek

WhatsApp kullanıcılarına müjde İnterne..

WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek