Antalya Barosu'nda seçim heyecanı! 3 aday başkanlık için yarışacak

14.10.2022 16:13

Antalya haber... Turizmin başkentinde baro yeni başkanını seçmek için sandığa gidiyor. Baro başkanı olmak için yarışan mevcut başkan Hüseyin Geçilmez, Cenk Soyer ve Alperen Erol, seçim vaatlerini anlattı.

Antalya Barosu'nda seçim heyecanı! 3 aday başkanlık için yarışacak

Antalya haber... Barosuya kayıtlı 6 bin 319 avukat, 3 aday arasından yeni başkanını seçecek. 15 Ekim Cumartesi günü genel kurulun seçilmesinin ardından 16 Ekim Pazar günü sandık başına gidecek olan avukatlar, yeni baro başkanı ve yönetimini seçecek. Antalya Barosu'nda yaklaşık 1 yıldır başkanlık görevini yürüten Hüseyin Geçilmez yeniden başkanlığa aday oldu. Geçilmez, baro başkanlığı için Cenk Soyer ve Alperen Erol ile yarışacak. Baro başkanlığına aday olan Geçilmez, Soyer ve Erol, seçim çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Antalya Barosu'nda yaklaşık 1 yıldır başkanlık görevini yürüten Hüseyin Geçilmez yeniden başkanlığa aday oldu.

'AZ ZAMANDA ÇOK İŞLER YAPTIK'

Hüseyin Geçilmez, baro başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Aslında 2 yılda bir yapılan baro seçimlerinin pandemi nedeniyle ertelendiğini belirten Geçilmez, yaklaşık 1 yıllık başkanlığı süresince çok iş yaptıklarını anlattı. Hüseyin Geçilmez, “CMK ücretlerinin düşük olmasıyla ilgili makul bir talepte bulunduk. CMK ücreti alacaklarında KDV indirimi, stopajın kaldırılması gibi taleplerde bulunduk. Stajyer avukatlara indirimli toplu taşıma indirimi talep ettik. Personelimiz ve stajyer avukatlarımızın adliyede indirimli yemek yemesini sağladık. Adliye kapsında X-ray cihazı vardı. Normalde avukatlık kanununda avukatların belli koşullarla aranacağı var ancak yaklaşık 6-7 yıldır kanuna aykırı olarak bu durum avukatlara uygulanıyordu ve bu konuyla ilgili bakanlıklarla görüşerek önemli bir problem olan X-ray uygulamasını kaldırdık. Adliye kafeteryasını işler hale getirdik. Basit yargılama usulü kapsamında görev yapan zorunlu müdafilere ödeme yapılmasını sağladık ve bunun gibi birçok sorunu çözdük" dedi.

'TECRÜBELERİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'

Hüseyin Geçilmez, “Meslektaşlarımızın ofis sorununu çözeceğiz. Türkiye Barolar Birliği tarafından arazi alındı. Çalışmalar bittiğinde önümüzdeki 2 yıl içerisinde binamızın tamamlanacağını öngörüyoruz. Hali hazırda otopark sorunumuz var. Meltem mahallesinde boş bir alan var. Onun tahsisini istedik. 2 adliye arasında bir tüp geçit yapılması talebinde bulunduk ama henüz hazırlık aşamasında. Yeni dönemde onu da hızlandıracağız. Önceliğimiz mesleki sorunlarımız ama adaletsizlikler, içimizi yaralayan yargı kararları ve uygulamalarıyla ilgili seçimimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Sessiz kalmayacağız. 1 yıl gibi kısa sürede meslektaşlarımıza güven verdiğimizi düşünüyoruz. Kısa sürede meslektaşlarımızın sorunlarıyla iç içe olduk. Ciddi tecrübe kazandık. Bu tecrübe enerjimizi aldığımız güvenle çok daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Cenk Soyer de baro başkan adayı oldu.

'CUMHURİYETİN BALOSU'

Baro başkan adayı Cenk Soyer ise 'Cumhuriyetin Barosuyuz' sloganıyla yola çıktıklarını anlattı. Soyer, “Biz kimsesizlerin kimsesi olma bakış açısıyla yola çıktık. Antalya Barosu'nun yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Antalya Barosu'nda meslektaşlarımızın çoğunluğu baroya kendini ait hissetmiyor. Tam bu nedenle bambaşka çıkış metodu izledik. Baronun gerçek var olma sebeplerinden meslektaşa dokunmayı yaşatmak istedik. İlk 90 günde 9 temel proje yapacağız dedik. Bunlar, duruşma trafiğinin yoğun olduğu salı ve perşembe günleri, sabah erken saatlerde kurumsal kimliğimizle adliyede bulunulacak ve ilk duruşmalara geç başlayan mahkemeleri re'sen Antalya Adalet Komisyon Başkanlığına bildireceğiz. Antalya adliyelerinde e-duruşma alanları kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda, meslektaşlarımızın kullanımına yönelik ücretsiz otopark tahsis edeceğiz. Ofis sorunu yaşayan meslektaşlarımıza yönelik adliyeye yakın yerlerde görüşmelerini yapabilecekleri ve vergi levhalarını asabilecekleri, tüm giderleri baromuzca karşılanacak, avukatlık ofisleri açacağız. Doğrudan demokrasi anlayışımızla, Antalya ilçelerinde görev yapan meslektaş sayısı esas alınarak, kendi sosyal etkinliklerini ve eğitim planlarını yapmak üzere, ilçe temsilciliklerine bütçe tahsisi yapacağız. Antalya Barosunu bir mesleki eğitim ve gelişim merkezine dönüştüreceğiz. Üniversitelerde görev yapan akademisyen meslektaşlarımızdan Danışma Kurulu oluşturarak Avukat Akademisi'ni kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda, kar amacı gütmeyen ve sadece meslektaşlarımıza hizmet verecek 'Baro Lokantası'nı meslektaşlarımızın hizmetinize sunacağız. Mesleki kıdemi 5 yıla kadar olan meslektaşlarımıza, AB Değişim Programı kapsamında yurt dışında 3 ay staj olanağı sağlayacağız. Avukatlar ve birinci derece yakınlarına hizmet vermek üzere, baroda veya adliyede işyeri hekimi istihdam ederek baromuz tarafından ayakta sağlık hizmeti verilmesini sağlayacağız. Sonrasında ana projelerimizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

 Baro Başkan Adayı Alperen Erol ise, "Aday olduğum genel kurul salonuna, HDP milletvekillerinin katılmasına müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

'MİLLİ BARO'

Baro Başkan Adayı Alperen Erol ise 'Baro senin, tercih senin' ve 'Müdafaa-i Hukuk için, Baroda Milliyetçi Tercih' sloganlarıyla yola çıktıklarını anlattı. Seçim programında yer alan görüş ve projeleri hakkında bilgi veren Erol, “Terör mağduru şehit aileleri ve gazilerimiz için Baro Başkanlığı bünyesinde 'Şehit Yakınları ve Gazi Merkezi' kurularak haklarını elde edebilmeleri için ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini sağlayacağız. Baro Başkanlığı bünyesinde Engelsiz Hayat Merkezinin kurularak engelli vatandaşların hukuki sorunlarına çözümler arayacağız. Mesleğe yeni başlayan avukatlardan ilk üç yıl boyunca baro aidatı almayacağız. Stajyer avukatların aldıkları staj kredilerinin yerine 'karşılıksız burs' imkânı sağlayacağız. Avukatların ve avukat yanında çalışan personelin sigorta primlerinde indirime gidilmesi için çalışma yapacağız. Türk Dünyası Hukuk Kurultayları geleneksel hale getirilerek, Türk devletleri arasında hukuk entegrasyonunun sağlanması için çalışmalar yapılmasını sağlayacağız. Son olarak aday olduğum genel kurul salonuna, HDP milletvekillerinin katılmasına müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi
Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024

Antalya'da hava durumu! 28.3.2024