Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: "Suç duyurusuna konu olabilir"

14.11.2020 16:39

Antalya haber...Hastanede tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu görevden alıp, yerine 2 meclis üyesini dönüşümlü olarak ataması tartışmalara yol açtı. Konu ile ilgili Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan değerlendirmelerde bulundu. Balkan, "Aylardır sağlık problemleri olan ve yeni servise çıkan Başkan Böcek'in raporluyken, kendisine ait e-imza üzerinden radikal değişikliği kuşkulu buluyorum. Hukuki olarak da tartışmalı" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: "Suç duyurusuna konu olabilir"

Haber merkezimize gelen Antalya haberine göre; Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu görevden alıp, yerine 2 meclis üyesini dönüşümlü olarak atamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Polat Balkan, "Aylardır sağlık problemleri olan ve yeni servise çıkan Başkan Böcek'in raporluyken, kendisine ait e-imza üzerinden radikal değişikliği kuşkulu buluyorum. Hukuki olarak da tartışmalı" dedi. Başkan Balkan, şöyle devam etti:

"Böyle bir değişikliğin yapılmasını hukuki olarak görmüyorum. Bu olağan değil. Hukukta ve siyasette rastlanan bir durum değil. Hastalığı sürecinde bir başkan vekili görevlendirildi. Değişmesi ve yerine 2 başkan vekili görevlendirmesi tartışmalı. Siyasi bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Belediye içinde bir güç savaşı var. Bu savaş Antalya ile sınırlı değildir. 5'inci büyük kentiz. Çok ciddi rantın söz konusu olduğu bir yer. İştahı kabaran siyasi figürler kendilerine yakın kadrolar için böyle bir operasyon düzenledi. Başkan vekili Hacıarifoğlu görevde kalmalı. Zaten Başkan vekili Hacıarifoğlu Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme başlatabilir ve suç duyurusuna konu olabilir. Yapılan işlemler dört başı mamur hukuka uygun olmalı. Antalya'nın iradesi üzerinde siyasi ahlakla bağdaşmayan yöntemler, Antalya'nın böyle bir tartışmaya sürüklenmesi üzücü."

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto