Antalya Aspendos’ta çok özel anlar! Atamızın en sevdiği şarkılar seslendirildi

07.03.2021 16:45

Bu hafta çok özel bir bölüm ile ekran karşısına gelen Gazeteci Mevlüt Yeni’nin moderatörlüğünü yaptığı Yeni Bakış programının konuğu, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları oldu. Bayramoğulları, Atatürk’ün Antalya'ya gelişinin 91'inci yıl dönümü anısına “Antalya’nın her yeri antik bir medeniyet. Bunu 91 yıl önce öngörmüş. Bunun önünü açmış. Burada sanatın icraa edilmesi, bunun halka açılmasını. Bunun Dünya’ya açılması talimatlarını vermiş.  Biz de oradan ne mutlu ki onun sevdiği şarkılar ile onu yad ettik” ifadelerini kullandı.

Her hafta farklı konu ve konukların yer aldığı, MYGazete.com Genel Yayın Yönetmeni, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin moderatörlüğünü yaptığı Yeni Bakış programı, dün akşam çok özel bir yayın ile izleyici karşısına çıktı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya'ya gelişinin 91'inci yıl dönümü anısına programa, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları konuk oldu.

Program öncesi Atatürk’ün 1930’da Erenkuş mevkiinden Antalya'yı seyrettiği yere giden Bayramoğulları, “Bir sanatçı olarak çok mutluyum. Atamızın ‘Şüphesiz Antalya Dünya’nın en güzel yeridir’ dediği nokta burası. Gerçekten müthiş muazzam. Atamız ilk kez buraya 91 yıl önce gelmiş. Burası o zaman Rumkuş olarak geçiyormuş. Değiştirilmesini istemiş. Erenkuş olarak değiştirilmiş” dedi.

“SEVDİĞİ ŞARKILAR İLE ONU YAD ETTİK”

Her yıl Atatürk’ün Antalya’ya gelişi etkinliklerine katıldığını söyleyen Bayramoğulları, “Bu sene de Atamızın olduğu yerlerde olmak, onun sevdiği şeyleri yapmak ve onun düşüncelerini aktarmak gerçekten büyük keyif ve onur verdi. 91 yıl önce trenle Aydın’dan önce köşke gelmiş. Sonra Erenkuş’a. Hepimizin belleklerine kazılı o güzel sözü, kalbimize de kazındı. Erenkuş’tan sonra o zaman yol yokmuş. Konyaaltı’na gemi ile geçmiş. Narenciye bahçelerini ziyaret etmiş. Daha sonra Aspendos’a gitmiş. Oranın restore edilmesi ve ziyarete açılması talimatını vermiş. Bunları 91 yıl önce söylemiş. Antalya’nın her yeri antik bir medeniyet. Bunu 91 yıl önce öngörmüş. Bunun önünü açmış. Burada sanatın icraa edilmesi, bunun halka açılmasını. Bunun Dünya’ya açılması talimatlarını vermiş.  Biz de oradan ne mutlu ki onun sevdiği şarkılar ile onu yad ettik” şeklinde konuştu.

“İLK HABERİMDİR”

18 Şubat’ta Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin hatırlatıldığı programda Gazeteci Mevlüt Yeni, “Benim de gazetecilikte ilk haberimdir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya geliş haberi benim meslekteki neredeyse 40 yıl önce yaptığım ilk haberimdir” açıklamasını yaptı.

“3 TANE ESER SESLENDİRECEĞİZ”

Atamızın daima izindeyiz söyleminde bulunan Lelya Bayramoğulları, “Atamızın izindeyiz diyoruz biz bugün. 3 tane eser seslendireceğiz. İlki Cumhuriyet dönemi bestecilerimizden yakın zamanda kaybettiğimiz Muammer Sun’un Kurtuluş film müziğinden ‘Bozkır’ adlı eserini seslendireceğiz. Özge Gülbey Usta bizim için aranje etti. Ardından Atamızın sevdiği ‘Bülbülüm Altın Kafeste’yi çalacağız. Son olarak ‘Yemen Türküsü’nü seslendireceğiz” şeklinde paylaştı.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

MYTV Türkiye’nin Yeni Bakış programı için özel olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Aslıhan Güngör Atatürk’ün sevdiği şarkılarıtarihi Aspendos’ta seslendirdi.

Program, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanması ile sona erdi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Korkuteli Yazır yolunda feci kaza!

Korkuteli Yazır yolunda feci kaza

Korkuteli Yazır yolunda feci kaza!
6 Şubat anısına yürekleri titreten eser! Selami Şahin, Ahmet Selçuk İlkan ve Mehmet Yenigün'ü biraraya getirdi

6 Şubat anısına yürekleri titreten ese..

6 Şubat anısına yürekleri titreten eser! Selami Şahin, Ahmet Selçuk İlkan ve Mehmet Yenigün'ü biraraya getirdi
Milyonlar bu videoyu konuşuyor! Vahşet mi kurgu mu?

Milyonlar bu videoyu konuşuyor! Vahşet..

Milyonlar bu videoyu konuşuyor! Vahşet mi kurgu mu?
Çin heyetinden Murat Çıtırgı’ya ziyaret

Çin heyetinden Murat Çıtırgıya ziyaret

Çin heyetinden Murat Çıtırgı’ya ziyaret
Alanya'da canlı yayında şok olay! Siyaset programı Talk Show'u aratmadı

Alanya'da canlı yayında şok olay! Siya..

Alanya'da canlı yayında şok olay! Siyaset programı Talk Show'u aratmadı
Sapıklıkta çığır açtı! Bisikletli kadını aracıyla takip edip kendini tatmin etti

Sapıklıkta çığır açtı Bisikletli kadın..

Sapıklıkta çığır açtı! Bisikletli kadını aracıyla takip edip kendini tatmin etti