Antalya'nin lezzet ustası Türkiye'nin Gastronomi yıldızı 7 Mehmet Restoranın sahibi Mehmet Şef, Danilo Şef ve Somer Şef gibi jüri üyelerinin yanı sıra alanında başarılı birçok isim yarışmaya konuk olmaya devam ediyor. Onlardan birisi de Antalya'nın lezzet ustası Mehmet Akdağ. Türkiye'nin Gastronomi yıldızı 7 Mehmet Restoranın sahibi Mehmet Akdağ bu akşam saat 20.00'da MasterChef All Star'a konuk oldu. Konuk olarak yer alan Türkiye'nin Gastronomi yıldızı Mehmet Akdağ, yemek alanında bilgisiyle herkesten büyük bir alkış topladı.

MEHMET AKDAĞ KİMDİR?

Mehmet Akdağ aslen Antalyalıdır. 1983 yılında dünyaya gelen Antalya'nın lezzet ustası Mehmet Akdağ, 1937 yılında kurulan 7 Mehmet Restaurant'ın 3. kuşak temsilcisidir. Türkiye’de ve dünyada Akdeniz mutfağını yakından tanıtan 7 Mehmet Restaurant'ın sahibi Akdağ, geleneksel lezzetler konusunda uzmandır. Restaurant’ın üçüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Akdağ, mekanın işletmecisi ve baş aşçısıdır. 7 Mehmet Restaurant Antalya'nin lezzet ustası Türkiye'nin Gastronomi yıldızı 7 Mehmet Restoranın sahibi Mehmet Akdağ’ın kaleme aldığı 7 Mehmet isimli kitap 2023 yılında dünyanın en iyi restoran kitabı seçilmiştir. Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan Mehmet Şef’in 32 bin takipçisi bulunmaktadır. Instagram kullanıcı adı ise 7mehmetakdag “, Twitter kullanıcı adı ise "7MehmetAkdag" Yarışma sırasında Akdağ, yarışmacılara bal kabağı dolması tarifi verdi. İşte merak edilen meşhur bal kabağı dolması tarifi:

BALKABAĞI DOLMASI MALZEMELERİ

Balkabağı 4 dilim (boyuna 7-8 cm. kalınlığında dilimlenmiş) Tereyağı 4 yemek kaşığı Kuru nane 1 yemek kaşığı Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı Yoğurt 2 su bardağı Sarımsak 2-3 diş Tuz 1 tatlı kaşığı BAL KABAĞI DOLMASI TARİFİ; Bal Kabağı Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir İşte yapılışı ve tarifi... Harç Malzemeleri Kıyma 300 gram Soğan (orta boy) 2 adet Sarımsak 3 diş Taze nane ½ demet Maydanoz ½ demet Zeytinyağı 1 kahve fincanı Domates salçası 1 yemek kaşığı Pirinç 1 kahve fincanı Karabiber 1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı

BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI 

Harç Hazırlama 1- Rendelenmiş veya diş diş doğranmış soğanları geniş yüzeyli bir tavaya koyunuz. Orta ateşte zeytinyağı ilavesi ile karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz ve kıymayı ekleyiniz. 2- Kıymayı da soğanlarla karıştırarak kavurduktan sonra tavaya ezilmiş sarımsak dişlerini, ince kıyım maydanoz ve naneleri, 1 çay bardağı suda sulandırılmış salçayı, yıkanmış pirinçleri, karabiberi, tuzu katınız. Tüm malzemeyi karıştırınız. Dolmaları hazırlama 1- Bal kabağı dilimlerinin dış sert kabuklarını soyunuz ve her bir dilimi enlemesine 3 eşit parçaya bölünüz. 2- Her bal kabağı parçasını uçlarından kopmayacak şekilde ortadan boylamasına doğru yarınız. Tuzlayıp, biberleyiniz. 3- Yarılmış kısımları hafif kaldırarak açınız ve içine kaşık kaşık harç doldurunuz. Doldurulmuş kabakları fırın kabına yan yana diziniz ve 1 çay bardağı suyu katınız. 4- Fırın kabını folyo kağıdı ile kapatınız. Önceden 180 derece kızdırılmış fırına veriniz. 5- Yaklaşık 45-50 dakika sonra folyo kağıdını alınız ve kabı tekrar fırına veriniz. 6- Yaklaşık 15-20 dakika sonra kabaklar kolayca çatal batıncaya kadar piştiğinde kabı fırından alınız. 7- Kabakları servis kabına alınız. Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kırmızı pul biber ve nane ile kızdırılmış tereyağını gezdirip sofraya veriniz. BALKABAĞI DOLMASI TARİFİ VE YAPILIŞI Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.