ANFAŞ'ta Ocak ayında iki fuar birden

09.01.2023 19:06

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 29'uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (ANFAŞ Food Product) ile 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (ANFAŞ Hotel Epuipment) 17 Ocak'ta kapılarını ziyaretçilere açacak. 20 Ocak'a kadar devam edecek fuarda 30 binin üzerinde katılımcı bekleniyor.

ANFAŞ'ta Ocak ayında iki fuar birden

Antalya haber... Türkiye'nin ilgi gören en büyük iki fuarı ANFAŞ Food Product ile ANFAŞ Hotel Equipment fuarlarının basın tanıtım toplantısı ANFAŞ Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit, Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Başkanı Hakan Halit Yeni, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) Başkanı Muzaffer Avcı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Mustafa Erol, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve çok sayıda gazeteci katıldı.

30 ÜZERİNDE KATILIMCI BEKLENİYOR

17 Ocak'ta başlayacak, bu yıl 29'ncusunu yapacağı Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile yine aynı tarihlerde 33'ncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı 20 Ocak'a kadar ziyaretçilerine kapılarını açacak. Fuara, 300'e yakın katılımcı ve bin 500 üzerinde markayla, yurt içinden 70 il ve yurt dışından 50'nin üzerinde ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu

FUARLAR KENT EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Basın toplantısında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarların Antalya ve ülke ekonomisine katkısı olduğunu anlattı. Turistin azaldığı dönemlerde özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yapılan fuarların otel ve şehre faydası olduğunu belirten Ali Bıdı, fuara gelenlerin otellerde konaklamasıyla birlikte kent merkezinde alışveriş yaptığını, yemek yediğini ve bu sayede kent ekonomisine katkı sağladığını aktardı. Bu tür fuarların kentteki yönetimlerle desteklenmesi gerektiğini anlatan Bıdı, 17 Ocak'ta başlayacak olan fuara ziyaretçileri beklediklerini söyledi.

HOTED Başkanı Hakan Halit Yeni

'ANTALYA'NIN GELİŞMESİ İÇİN BÜYÜK KATKI'

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, deniz, kum güneş turizminin yanı sıra fuarların da turizme katkı sağladığını anlattı. Fuarların kente katma değer kattığını belirten Kavaloğlu, 2022 yılı içerisinde 13.5 milyon turist ağırladıklarını, bu tür fuarların sayısının artmasıyla birlikte fuarlar turizminin de önemine vurgu yaptı. Kavaloğlu, “Fuarların Antalya'da 100 bin gecelemeye katkısı var. Dolayısıyla fuar sayısının arttığını düşünürseniz, turizmi çeşitlendiririz. Fuarcılık bunların ana temelleri arasında geliyor. Toplantı, kongre ve fuarcılık turizmi bu sistemin ana kaynaklarından biridir. Turizmi çeşitlendirirsek Antalya'da gerçek anlamda turizmi belli bir yere kadar getirmiş olacağız. Özellikle düşük sezona denk gelen fuar dönemi Antalya'ya can suyu oluyor" dedi.

Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) Başkanı Muzaffer Avcı

GENÇLER TURİZME ÖZENDİRİLİYOR

HOTED Başkanı Hakan Halit Yeni, yaklaşık 14 yıldır fuarlara katıldıklarını belirterek, 9'uncu defa 'House keeping' olimpiyatları düzenlediklerini ve fuar içerisinde yapılan yarışmalarla meslek liselerinde farkındalık yarattıklarını anlattı. Fuarın sektör adına büyük bir değer olduğunu vurgulayan Yeni, “Türkiye genelinden meslek okullarımız ve otellerimizin yarışacağı olimpiyatlar gerçekleştireceğiz. Yarışmalarla ödüllendiriyoruz, özendiriyoruz, turizme ve sektöre nasıl katkı sağlayabiliriz diyerek hızla ilerliyoruz. 9 yılda gerçekleştirdiğimiz meslek okulları yarışmalarında gençlerimizi yüzde 95 turizme çekmeyi başarmışız" diye konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER ELİYOR

AGEB Başkanı Muzaffer Avcı ise gastronomi alanında Antalya'nın, Türkiye'nin en büyük gastronomi ayağı olma hedefinde olduklarını söyledi. Avcı, “Antalya, dünyanın her yerinden her kesiminden uğrak bir yer. İnşallah çok güzel bir organizasyon olacak. Dünyanın her yerinden önemli şefler gelecek" dedi.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da horoz dövüşlü kumar baskını

Antalyada horoz dövüşlü kumar baskını

Antalya'da horoz dövüşlü kumar baskını
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi!

AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik ..

AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi!
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli

Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürü..

Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli
Antalya'da hava durumu! 17.4.2024

Antalya'da hava durumu! 17.4.2024

Antalya'da hava durumu! 17.4.2024
Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e milyon euroluk yatırım! Turizm hem çeşitlenecek hem de renklenecek

Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e mil..

Corendon Turizm Grubu'ndan Kemer'e milyon euroluk yatırım! Turizm hem çeşitlenecek hem de renklenecek
Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Karısını öldürüp oğlunu aradı! 'Anneni öldürdüm' dedi

Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Ka..

Antalya'da bir kadın cinayeti daha! Karısını öldürüp oğlunu aradı! 'Anneni öldürdüm' dedi