ALKÜ'den Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkındaki iddialar ile ilgili açıklama

09.09.2022 16:39

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ile ilgili bazı yayın organlarında ortaya atılan iddialara yanıt geldi. Yapılan açıklamada basında çıkan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

ALKÜ'den Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkındaki iddialar ile ilgili açıklama

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi son günlerde Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ile ilgili bazı yayın organlarında ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile ilgili bazı yayın organlarında ortaya atılan iddialara yönelik kurumumuz tarafından açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Üniversitemiz üzerinde etkili olmaya çalışan menfaat çevrelerince yaklaşık üç aydır Üniversitemiz ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında; üniversite personelimiz ve kamuoyu nazarında itibarını sarsmaya yönelik, FETÖ vari yöntemlerle örgütlü ve planlı bir şekilde saldırı kampanyası sürmektedir. Basın üzerinden yürütülen yıpratma ve yıldırma kampanyasının devamı niteliğinde olan bu asılsız haberlere değerli kamuoyunun itibar etmeyeceğine inancımız tamdır.

Basın yoluyla iş insanı H.B.’nin, Sayın Rektörümüzün devletimizin yöneticileri hakkında söylediğini iddia ettiği ifadelerle birlikte, rüşvet istediği iddiası tamamen kurgu ve hayal ürünüdür. Basında çıkan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.

İş insanı H.B.’nin kardeşi ve aynı zamanda eski Genel Sekreter Yardımcımız A.H.’nin de baldızı olan T.B. ,Üniversitemizin 29.12.2021 tarihli ilanına başvuru yapmıştır. Fakat atama sürecinde kendisi ile ilgili daha kapsamlı araştırma gereği ortaya çıktığından dolayı inceleme süreci uzamıştır. T.B.’nin başvuru yaptığı ilandaki Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nün talep ettiği kriterleri karşılayıp karşılamadığı Üniversitemiz 22.07.2022 tarihli Yönetim Kurulunca tekrar incelenmiş ve yeniden jüri değerlendirmesine gönderilmiştir. Jüri ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nün değerlendirmelerine dayanarak 24.08.2022 tarihli Üniversite Yönetim Kurulu’nda“…ilgili adayın, kadroyu talep eden birimin çalışmalarına katkı sağlamakta yeterli olmayacağı” sonucuna ulaşılmıştır. Yönetim Kurulunca 29.12.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ilan metninin “Açıklamalar” başlığı altında yer alan “İdare gerekli gördüğü takdirde ilanın her aşamasında iptal etme hakkına sahiptir” hükmü doğrultusunda ilan iptal edilmiş ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü’nün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden ilana çıkılmasına karar verilmiştir. Herkes gibi T.B. de koşulları sağlaması durumunda yeni ilana başvuru hakkına sahiptir. Ayrıca T.B.’nin yasal yollara başvuru hakkı da bulunup, idarenin işlemleri ancak yargı yolu ile denetlenebilir.

Üniversiteler ve rektörler hakkında Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) ulaşan bu türden dilekçeler ve basında yer alan haberler doğrultusunda mevzuat nezdinde inceleme başlatılması olağandır. İnceleme henüz sonuçlanmadan adeta bir hüküm verilmiş gibi asılsız haberlerle kamuoyunu yanıltmak hem haksız hem de hukuka aykırı sonuçlar doğurabilecek olduğundan daha sağduyulu olunması temennimizdir. Yapılan incelemeler sonucunda haklılığımız bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalyada 59 yaşındaki kadın ölü bulundu

Antalya'da 59 yaşındaki kadın ölü bulundu
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal Ayrış..

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: Ayrışmaları aşmaya gücümüz var
Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi