Sahillerde yeni tehlike kapıda!

08.06.2019 10:24

Antalya'nın Alanya ilçesinde balıkçılık yapan Osman Yıldırım, aslan balıklarının da balon balıkları gibi tehlikeli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Eğer bu çoğalmanın önüne geçilmezse beş sene sonra denizde hiçbir canlı kalmaz" dedi.

Sahillerde yeni tehlike kapıda!

Balon balıklar, geçtiğimiz günlerde Antalya'nın Alanya ilçesinde sahilde tehlike saçmış, olaydan bir gün sonra da benzer bir olay Kıbrıs'ta yaşanmıştı.

Zehirli balon balıklarına ek olarak, Alanya’da yeni bir tehlike daha gündeme geldi: ‘aslan balıkları’.

Alanya'da yaşayan balıkçılar konu hakkında, “Balon balıklarının ardından yeni tehlike kapımızda” dediler.

"Zehri öldürüyor"

Aslan balığının dikenlerinde bulunan zehrin bir insanı öldürebilecek güçte olduğunu ifade eden balıkçı Osman Yıldırım, önlem alınmazsa sayılarının günden güne artacağını belirtti.

Yıldırım, “Aşırı üreyen bir balık, diğer avcı balıklar tarafından da yenmediği için fazla çoğalıyor. Denizde düşmanı yok ama o her canlıya düşman. Bir balığın düşmanı olursa popülasyonu dengelenir.

Ama avcı balıklar, bu balığı tercih etmediği için aslan balığı da giderek çoğalıyor. Beslenmek için diğer balıkları avladığından balık popülasyonunu da bitiriyor. Gövdesinde bulunan dikenleri de çok zehirli.

Elinize değdiği an zehirlenirsiniz. Zehri için öldürücü olduğu söyleniyor. Eğer bu çoğalmanın önüne geçilmezse beş sene sonra denizde hiçbir canlı kalmaz.

Aslan balığı bulunduğu bölgede hiçbir canlı bırakmıyor. İnsanları soktuğu zaman da öldürebilecek güçte zehir bulunuyor. Renkli, uzun kanatları bulunan, gösterişli, avcı bir balık.

Aslan balığı göç ile Akdeniz’e gelen bir balık türü ve balon balığı kadar tehlikeli. Kızıldeniz’den göç ederek geliyor, son iki senedir Alanya’da görülüyor.

Balon balığından sonra eğer sayıları artarsa aslan balığı da büyük tehlike oluşturacak. Konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü’nde çalışmalar yapılıyor ama henüz bir sonuca bağlanmış değil.

İvedilikle çözüm bulunması şart” dedi.

Kaynak: Yeni Alanya

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto