Ay ışığı sandılar, yollarını şaşırdılar!

03.08.2019 17:48

Antalya'nın Alanya ilçesi sahilinde bir vatandaş yuvalarından çıkan caretta caretta yavrularının deniz yerine kara tarafına gittiğini fark etti. Vatandaş yavruların yönünü değiştirerek, denize doğru tuttuğu ışık ile hayvanları suya ulaştırdı. 

Ay ışığı sandılar, yollarını şaşırdılar!

Antalya'nın Alanya ilçesi Demirtaş Mahallesi Sahili’nde dün gece saatlerinde yuvalarından çıkan caretta caretta yavruları, ay ışığı olmaması nedeniyle deniz yerine sokak lambasının ışığının vurduğu kara tarafına gitmeye başladı.

Durumu fark eden bir vatandaş yavrularının yönünü değiştirdi.

Daha sonra cep telefonunun ışığıyla doğrudan ışık tutmadan deniz yoluna aydınlatan kişi hayvanların suya ulaşımını sağladı. 

“Hayvanlar yönlerini şaşırıyor” 

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği Başkanı Şerefnur Kayhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, caretta carettaların çıktıkları yeri tanımaları ve buraya yumurtlamaya gelmeleri için yavruların kendi kendilerine denize ulaşmaları gerektiğini söyledi.

Caretta carettaların yollarını ay ışığıyla bularak denize ulaştıkları aktaran Kayhan, kara tarafındaki ışığın fazla olması nedeniyle hayvanların yönlerini şaşırdıklarını söyleyerek, ”Kara tarafında ışık olduğu için toplamak zorunda kaldılar.

Yönlerini kaybeden yavruların yollarının açılması ve el değmeden denize ulaşmalarının sağlanması gerekir. Bunun yapılamaması durumunda ise toplanarak dalgaların vurduğu yerlere konulmaları doğru olur” dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto