Perge Antik Kenti yakınında yangın!

28.08.2019 16:24

Antalya'nın Aksu ilçesi Perge Antik Kenti yakınında orman yangını çıktı. Alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

Perge Antik Kenti yakınında yangın!

Antalya'nın Aksu ilçesinde saat 14.00 sırasında Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi Ağlar önü mevkiinde yol kenarından başladı.

Alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Perge Antik Kenti yakınına kadar gelen alevler, 5 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve büyükşehir belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla güçlükle kontrol altına alındı.

Alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle mahalle sakinleri büyük korku yaşadı.

Yangında çok sayıda kızılçam ağacının yanı sıra zeytinlikler de zarar gördü. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor. 

Yangının Ağlar önü mevkisinde yol kenarından başladığını söyleyen Tevhik Besenç, yangının sigara izmaritinden çıktığını ileri sürerek, “Yangını görüp hemen jandarmaya bilgi verdik. Sonra yangın kısa süre büyüdü. Sera ve evlere yaklaştı. Havalar çok sıcak o nedenle yangınlar çıkıyor. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor” dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto