Akdeniz Üniversitesi en çok tercih edilenler arasında

08.08.2019 12:06

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi, yüzde yüze yakın kontenjan doluluğuna ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. 

Akdeniz Üniversitesi en çok tercih edilenler arasında

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Temmuz ayında yapılan YKS tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 

2019 yılı YKS yerleştirme sonuçları raporuna göre Akdeniz Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans eğitiminde kontenjanlarının tamamına yakını doldu. 

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için üniversitelerde öğrenim görecek öğrencilerin tercihleri sonucu Akdeniz Üniversitesi, ön lisans eğitiminde 8 bin 156 kontenjandan 8 bin 095’i dolarken lisans eğitiminde açılan 6 bin 836 kontenjandan 6 bin

803’üne öğrencilerin yerleştirilmesiyle kontenjanlarını doldurdu. 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans eğitiminde bu kadar tercih edilir olmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu ifade etti ve üniversiteyi kazanan öğrencileri tebrik etti. 

Kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilere sundukları sanatsal, sportif ve kültürel aktiviteler ile onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklarını belirten Rektör Ünal, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi için Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti. 

Akdeniz Üniversitesi’ne ön kayıtlar 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı yeni kayıt duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz.  
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto