AK Parti İl Başkanı Ethem Taş, 'CHP zihniyeti Antalya’yı yönetemiyor'

20.10.2022 15:28

AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş ve Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ali Bulut MYGazete.com’u ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Taş, Antalya’nın en büyük probleminin  CHP’nin Antalya’yı yönetememesi olduğunu söylerken Kaş’a havalimanı müjdesi verdi.

AK Parti İl Başkanı Ethem Taş, 'CHP zihniyeti Antalya’yı yönetemiyor'

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş,  Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ali Bulut ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye ziyarette bulundu. Ziyarette MYGazete.com'a özel ve önemli açıklamalar da bulunan Başkan Taş Antalyalılara müjdeli haberler verdi.

ANTALYA’DAKİ PİLOT PROJE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Türkiye'de ilk kez Antalya'da pilot proje olarak uygulanan diğer illerden milletvekili getirme uygulaması sayesinde objektif bir bakış açısı yakaladıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Ethem Taş, "İl teşkilatımızın duruşu ve çalışkanlığı göz önüne alınarak Türkiye'de ilk kez Antalya'da uygulanan proje ile büyük bir başarı elde ettik. Parti olarak ilk kez AK Parti'nin hayata geçirdiği bu proje de farklı illerin milletvekilleri Antalya'nın 19 ilçesinde gezi programları düzenleyerek, vatandaşla birebir sohbet etmek imkanı buldu. Üçüncü bir göz olarak 8 ila 11 arasına program yaptılar. İlçe başkanlarımızın koordinasyonunda sahaya indiler. Karaman, Mersin, Burdur, Isparta, Muğla ve Denizli milletvekillerimiz sahada esnaf, çiftçi, ev hanımı, hasta ziyareti yaparak farklı bir gözle çalışmaları değerlendirdi. Şuanda bu uygulama 81 ilimizin 47'sinde hayata geçirildi" dedi.

2 BAKAN 6 VEKİL VE BİR İL BAŞKANI

Antalya'da teşkilat içerisinde birlik ve beraberliğin hakim olduğunu söyleyen Başkan Taş, "Antalya olarak yatırımı en çok alan il olarak ilk sıradayız. İlimizin bir ihtiyacı olduğu zaman 2 bakanımız, 6 milletvekilimiz ve il başkanı olarak ilgili bakanlarımızın kapısını birlikte çalıyoruz. Bu hareketimiz ve birlikteliğimiz diğer bakanlar tarafından da takdirle karşılanırken sorunlarımızın çözülmesinde de büyük rol oynuyor " diye konuştu.

AK PARTİ ANTALYA'DA HEDEF 560 BİN ÜYE

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Antalya’daki üye çalışmaları hakkında bilgi veren Ethem Taş, şuan resmi kaydı bulunan toplam 280 bin 470 üyeye sahip olduklarını söyledi. 280 bin üyeyi tek tek ziyaret edeceklerini dile getiren AK Parti İl Başkanı Taş, "Ziyaretimiz sırasında 2023 seçimlerinin önemini anlatarak Cumhurbaşkanımızın selamını götüreceğiz. Üyelerimizden de 1 üye isteyeceğiz. Bu sayede sayımızı iki katına çıkarak hedefimiz olan 560 bin üyeye ulaşmış olacağız. Başkanlığım döneminde yaklaşık 100 bin üye kaydı yaptık. Sadece 2020 yılında en hızlı üye yaptığımız dönemdi. 4 aydı 30 bin üye kaydı gerçekleştirdik. Şu dönem de yeni üye talebi çok fazla" dedi.

"1 YIL SONRA HERKES BİZE HAK VERECEK"

"Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun tepki ile karşılanması konusuna açıklık getiren Başkan Taş, kanun tam olarak anlaşılmadığını söyledi. Yürürlüğe giren kanunla ilgili bilgi varan Ethem Taş, "Sosyal medya şuanda en büyük paylaşım aracı. Başkasının hakkına hukukuna saldırıyı önlem için hazırlanmış bir düzenleme. Çıkan kanun bu tür saldırılarda caydırıcı olma anlamında önem arz ediyor. Bir yıl sonra hem muhalefet hem de vatandaş bizim ne kadar haklı olduğumuzu görecektir. Üstelik beğeni ve paylaşım yaparken de dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü okumadan yaptığımız paylaşımda, bir başka vatandaşımızın kişilik haklarına saldırı varsa biz de o saldırıya ortak olmuş oluyoruz. Bununla alakalı bazı kriterler dışında hesapların çalınması  dışında bu yasa aynen uygulanacaktır. Uygulama ile ilgili yasa çıktıktan sonra bir iç tüzük çıkar. Nasıl uygulanacak, detayları nelerdir ortaya çıkacaktır. Tabi mağduriyetlere yol açmadan kimsenin hakkın yenmeden uygulanacaktır" diye konuştu.

TOKİ projesi sayesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaştan güven oyunu aldığını söyleyen Başkan Taş, "4 milyondan fazla başvuru yapıldı. Antalya için ilk etapta 7 bin 100 ama 8 bini bulacak, ikinci etapta 7 bin olmak üzere toplamda 15 bin rakımı bulacak. Antalya merkezde ilk etapta 4 bin 600 konut yapılacak, ikinci etapta 4 bin, toplam 15 bin konutun yarısı merkezimde yapılacak. Bununla alakalı Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı olmak üzerek 19 ilçemizde konut yapılacak. Merkezimde yapılacak alanlar biliyorsunuz ki sosyal konut yapılabilmesi için belli şartlar var. Bunlar okul, cami , pazar ve hastane gibi ortak kullanım alanlarına yakın olmak zorunda. Ulaşım çok önemli. Bu yüzden sosyal konut meselesinde Antalyamızın 14 ilçemizin tamamında bunlar, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Akseki, diğer tarafta Kemer, Finike, Kumluca, Demre, Elmalı, Kaş, Korkuteli ve kalan 5 ilçemizin tamamında yapılacak" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIZ TABANI ANLAYAN TEK LİDER"

Muhalefeti de eleştiren Başkan Taş, "500 bin konut yapacağız dediğimizde ne dedi muhalefet 'Yapamazsınız'. Biz ne dedik. 1 milyon 70 bin konut yaptık. 500 konutu hayli hayli yaparız. Bizim buradaki amacımız Cumhurbaşkanımız tabanı en iyi okuyan liderdir. Ve 20 yıldır girdiği hiçbir seçimde çok şükür milletimizin desteğiyle hiç seçim kaybetmemiş bir liderdir. Bir siyasi partinin lideri bunu çok iyi açıklıyor. "Çıkmışsın yenmiş" diyor. Her seçim yenmiş. Bunun tek bir sebebi var. Cumhurbaşkanımızın tüm seçimlerde birinci olmasının tek sebebi, milleti dinlemek. Cumhurbaşkanımız tabanı çok iyi dinliyor. Vatandaş en çok ne talepte bulunuyor, neden şikayetçi, kira artışları konut satış artışları. Birinci gerekçe budur. Bunu çözmek için de sosyal konut yapmak lazım. Konut sayısı fazlalaşırsa hem ev fiyatları makul bir seviyeye gelir hem de kiralarda afaki bir arış olmaz. Bu özellikle büyükşehirlerin sorunlarıydı. Ve sosyal konut projesiyle kira fiyatlarını dengeleyip, konut fiyatlarının düşmesini sağlamak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat milletinde içinde hem de bizzat 81 il başkanını dinleyerek gerekli talimatları veriyor. Sosyal konut projesi hem Antalya'da hem de Türkiye'de milletimizin cebine yansıyacak güzel bir çalışma" diye konuştu.

"ARSA DEVLETTEN EV SİZDEN"

Geliri 16 bin lirayı geçmeyen özellikle 18-30 yaş arası gençlerimizin ilk evi ola, hiç ev sahibi olmamış emeklilerimizin ve diğer normal vatandaşlarımızın, şehit yakınları ve gazilerimize öncelik tanınan bir projedir. İlk arabam ve ilk işyerim projesi de aynı şekilde şartların konulacağı hiç kimseye torpilin yapılmayacağı, asla ve asla haksızlığın yapılmayacağı hiç arabası olmamış bir kişiye ÖTV ile alakalı bir indirim söz konusudur. İlk işyerimde de konutta olduğu gibi çok makul aylık ödemelerle, 60-70 bin peşinatla ardında 2 bin, 3 bin, 4 bin bandında aylık düzenli ödemelerle insanlar ilk işyerlerinin sahibi olacaklar. Aynı şekilde arsada geçerli. Vatandaşların ev yapmak üzerine çocuklarına, torunlarına miras bırakmak üzere sahip bir arsaya sahip olacak. Şimdi Antalya şartlarında samimi konuşmak gerekirse bugün bir arsa alsak ev yapmak çok büyük bir maliyet. Ev yapsak arsa yok. Arsa olsa ev yok. Devlet de diyor ki arsayı ben veriyorum. Evi siz yapın. Buradaki amaç bir arsanın olduğu bölgede ekonomik bir canlılık oluşturmak. İki insanlara hayatının fırsatı olarak bir yatırım şansı vermek. Bu devletimizin hükümetimizin yaptığı müthiş bir icraattır ve halkta da karşılığı vardır" dedi.

KONYAALTI’NA DİŞ HASTANESİ MÜJDESİ

Kepez Göçerler'de yapılan şehir  hastanesi bitmek üzere. Şehir hastanesi bugün en büyük sağlık yatırımıdır. Yanık tedavisinden kanser tedavisine kadar bunun yanında yeni bebek doğum bakımından tüp bebek tedavisine kadar tüm birimlerim olduğu Antalya'da çocuklarımıza değil yarın torunlarımıza yetecek bir hastane. Manavgat hastanesi yine Konyaaltı Diş Hastanesi devreye giriyor ihalesi yapılacak. Aksu ihalesi yapılıyor yeniden ve son olarak da Döşemealtı Hastanesi devam ediyor. Bunların hepsini biz Sayın cumhurbaşkanımıza toplantılarda arz ettik ve bunlar bizzat cumhurbaşkanının talimatlarıyla süreçler hızlandı. Bugün biz Antalya için kira fiyatlarının yüksekliğinden bahsedebiliriz bunun karşılığında da TOKİ'nin sosyal konut hamlesi geldi ve dolayısıyla bu sorunların sayın cumhurbaşkanımıza iletildi. Bunların açık yüreklilikle gerçekten konuşuldu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da ilgili yardımcı ile kurmaylarıyla bu sorunlara çözüm aradığını işte sosyal konuta görüyoruz. İşte bakın bunu zamanla da göreceğiz konut fiyatlarının yükselmesi yükselme kiraları yükselmeden makul seviyelere geldiğini göreceğiz ve bugün yine Antalyamızın sorunları biz Korkuteli-Elmalı otoyolu demiştik. Bu duble yol Korkuteli-Elmalı arası duble yol şu anda inşaatın yarısı tamamlandı yarısı içinde Cumhurbaşkanımızı arz ettik konuyu inşallah çok yakın zamanda ödenek gelecek ödenek ile birlikte yol tamamlanacak. Kumluca yolu tamamlanıyor durmadan Akseki Manavgat yolu tamamlıyor.

 ANTALYA'NIN EN BÜYÜK SORUNU BAŞKAN BÖCEK VE CHP ZİHNİYETİDİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e sert eleştirilerde bulunan Ethem Taş, Antalya'nın en  büyük sorunu CHP zihniyetinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yönetememesi. CHP'nin Antalya bir tane yatırım yapamıyor olması. Muhittin Böcek'in belediye başkanı olarak geldiği günden bugüne yaklaşık 4 yıla yaklaşan süreçte bir vizyon proje ortaya koyamaması bizim Antalya olarak en büyük sorumuz bu. Sivrisinek meselesini çözememesi bu trafik sorununu artık Antalya'da bir keşmekeşe İstanbul'dan beter bir çile dönüşmesinin görüyoruz. Ve tabii Antalya'da su fiyatlarının çok pahalı olması. Bunu bir Antalya olarak net bir şekilde söylüyorum. Sayın Böcek diyor ki ben bu açıklama yaptığım zaman karşında cevap veriyor ve diyor ki, "Elektrik fiyatlarına siz yükseltiniz" diyor. "Bu oynayamam yerim dar bahane üretme mantığıdır. Burada elektrik fiyatları tüm dünyada arttı. Elektrik fiyatları İngiltere'de %500 İtalya'da %300 yine Fransa'da %250 elektrik fiyatları arttı. Evet bizim ülkemizde de elektrik fiyatları artık çünkü biz nükleer santral yapalım dediğimizde muhalefet karşı çıkıyordu. Biz nükleer santrali neden istiyorduk. İşte bu günleri gördüğümüz için. Güneş enerjileri yaparken bugünlere öngördüğümüz için. Çünkü enerji en büyük şu anda dünyaların dünyadaki ülkelerin savaştığı bir sorun. Bugün doğalgaz benzin, mazot ve su fiyatlarının çok yüksek olması Antalya'da kabul edilebilir bir durum değildir. Bazı CHP'li belediyeler Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri Antalya'nın yarı fiyatına verirken suyu biz Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Bu da Antalya için maalesef eldeki imkanları doğru kullanılmamasından kaynaklı ve maalesef lay lay lom zihniyetinin bir sonucu tedavidir" dedi.

ANTALYA-ALANYA OTOYOL İHALESİ ARALIK’TA

Antalya-Alanya otoban ihalesi için tarih veren Başkan Ethem Taş, “İhanin Aralık ayında yapılacağını buradan duyurmak istiyorum. Tarih güncellendi otobanla birlikte çünkü artık Antalya'daki tüm duble yolları tamamlamış ve sıfırdan inşa etmiş bir iktidar partisi il başkanı olarak şunu net bir şekilde söylüyorum. İktidara geldiğimizde Antalyamız’da duble yol yoktu. Duble yollar yapıldı. Müthiş rahatlattı bizi nefes aldırdı, ulaşımınızı kolaylaştırdı. Şu anda diyorum ki evet bu yollar alternatif yolların yapılması lazım. Alanya-Antalya otoban o yol özellikle turizm yönünden çok yoğun olduğu için o yolun otoban olması lazım. Diğer Kumluca tarafı duble yol oluyor. Bunun yanında bakın Gazipaşa Havalimanı’na bizim hükümetimiz yaptı ve Antalya Havalimanı’nın büyütülmesi dış hatlar terminali ile iç hatlar terminalinin büyütülmesi ile şu anda Antalya dış hatlar ve dış hatlar terminalinin mevcut kapasitesinin 5 katına çıkacak olması bizim hükümetimizin bir eseridir. Çok net söylüyorum ve ben buradan da söz veriyorum. Gazipaşa Havalimanı yaptık, Antalya Havalimanı yenilendi, Kaş havalimanında yapacağız” diye konuştu.

“ANTALYA’NIN HIZLI TRENE İHTİYACI VAR”

2018 yılında verdikleri sözlerin arkasında olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Taş, “2023 sonrası bu bizim projelerimiz arasında var. Hızlı trenle alakalı Antalya'nın hızlı tren ihtiyacı vardır. Alanya-Antalya ile birlikte yine devamında sonrasında bizim bir hattan Antalyamıza merkeze gelip buradan Konya'ya, Konya'dan Ankara ve İstanbul'a özellikle bu hatları söylüyorum çünkü en yoğun gidilip geline şehirler bunlar. Konya, İstanbul ve Ankara bu yüzden buralarda hızlı tren ihtiyaçtır ve çağın en büyük ihtiyaçlarından biridir ve bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Çok şükür hızlı tren bizim iktidarımız zamanında yapıldı. Tüm yollar yenilendi ve hızlı tren şu anda ilk başta hatırlarsanız çok dar bir alanda iken şu anda ağları genişletiliyor, ağlar genişletilecek genişledikçe hızlı tren kullanıldıkça yoğunluk arttıkça yeni yatırımlar ki Antalya-Konya gibi Antalya- Karaman gibi bir güzergahta Antalya-Burdur deniyor. Bunun sebebi burada en önemli mesele maliyet. Maliyetin en uygun olduğu yerden getirmek lazım. Çünkü devletin milletin bütçesi ile yapılacak. O yüzden maliyeti en uygun olduğu yerden Antalya muhakkak ya Burdur ya da Konya üzerinden İstanbul'a kadar hızlı tren yapılmalı ve bu konuda bizim sözlerimiz var. Son 2018'de verdiğimiz söz hala geçerlidir ve bugün bu sözün tutulmaması en büyük nedeni dünyada meydana gelen ve hiç kimsenin öngöremediği pandemidir. Biz hızlı treni bir hatta yani iki hattan değil ama bir hattan Konya-Ankara İstanbul'da bağlamıştık. 2023 sonrası 2024 itibarıyla 2028’e kadar tek bir hattın tamamlanması planlanıyor. Maliyetlerden dolayı tek bir hattın makul bir şekilde projesi tamamlanmış zemin etütleri yapılmış ve bütçeyi çok yormayacak projelerimiz arasında ve bu ödemelerine kadar ödeneklerine kadar çalışılmış projelerine kadar 2028’e kadar bitirilmesi hedeflenmiş bir çalışmamız mevcut. Bunun sebebi de bizim milletimize verdiğimiz sözü tutmak istememizin adeta bir bu kanıtıdır” diye konuştu.

ANTALYA’DA SU SIKINTISI VAR MI?

Antalya Kapı Çay Barajı sulama alanı Antalyamıza ülkemize hayırlı uğurlu olsun.  Biz bir yandan Devlet Su İşleri olarak su alt yapımızı güçlendiriyoruz. Şu anda devam eden 20'ye yakın yeni projeler var. Bunlar inşaatı yüzde 70 olan, var yüzde 80 olan var. Bunların hepsini tamamlayacağız. Çünkü Antalya tarımın başkenti. Hem tarım amaçlı üretimin devam etmesi gerekiyor, hem de dediğiniz gibi içme suyu amaçlı su yatırımlarımıza devam edeceğiz. İnşallah yakın zamanda bitecek olan gölet ve barajlarımız var birkaç tane iki tane var şu anda. Bu 4 aylık süreç içerisinde seçimden önce de o hizmetlerimizi hepsinin açılışını gerçekleştireceğiz. Antalya'nın da su anlamda da çok şükür şu anda bir problemi yok. Kaynakları yeterli, sulama gerek, sulama suyu gerek, içme suyu ile alakalı kaynaklarımız  ile ilgili şuana kadar herhangi problemimiz yok. Tabii şimdi sonbahardayız kışın da çok bereketli geçmesini diliyorum. Allah'tan güzel bereketli afet olmadan güzel bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAŞ’A ‘SADECE GAZETECİ’ KİTABI

Öte yandan Mevlüt Yeni ziyaretin anısına 4000 köşe yazısının arasından seçilip kitap haline getirilen ‘Sadece Gazeteci’yi AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş ve Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ali Bulut’a takdim etti.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı

Antalyada ruhsatsız çalıştırılan ambul..

Antalya'da ruhsatsız çalıştırılan ambulansı jandarma yakalandı
Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! G..

Antalya'da bayramda 20 milyon yolcu! Gelir beklentisi yüz güldürecek
SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde d..

SON DAKİKA: Komşuda 5.7 büyüklüğünde deprem oldu
Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkac..

Akaryakıt fiyatları üç haneye mi çıkacak? Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O sü..

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! O süre uzatıldı!
Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı!..

Antalya'ya acil kırmızı uyarı yapıldı! İlk kez görülen hayvan büyük istilaya başladı! Ayak parmağı yiyor