Ağrıları yüzünden ötenazi isteyen Sunay Öztürk işe başlayarak hayatında yeni bir sayfa açtı

05.06.2021 17:36

Antalya haber... Beyaz diş hayaliyle operasyona girip çenesindeki ağrıları yüzünden 32 dişini çektirmek zorunda kalan ve ‘delirten hastalık’ olarak bilinen 'trigeminal nevralji' teşhisiyle sinirleri kesilen Sunay Öztürk, 2 yıldır gördüğü tedavilerinin ardından ağrısı bir tık daha azaldı. Şuana kadar 16 operasyon geçiren ve hastalığı yüzünden işsiz kalan talihsiz kadın, 25 yıllık dostunun kendisine iş imkanı sunmasıyla bu sefer mutluluk gözyaşı döktü. 

Ağrıları yüzünden ötenazi isteyen Sunay Öztürk işe başlayarak hayatında yeni bir sayfa açtı

Antalya haber.... Sunay Öztürk (42), yaklaşık 2, 5 yıl önce dişlerini beyazlatmak istedi. 20 dişi kaplama için kesildi. Ancak bu sırada dayanılmaz ağrılar çekti. İlaçlara rağmen ağrıları dinmedi. Acıdan kurtulmak için 1.5 ayda 32 dişini birden çektirdi. Buna rağmen ağrıları kesilmedi.

Öztürk, beyin ve sinir cerrahına gitti. 'Delirten hastalık' diye tabir edilen 'trigeminal nevralji' hastalığına yakalandığını öğrendi. Ameliyatla ağrı bulunan bölgelerdeki sinirleri kesildi. Ancak iyileşemeyen Öztürk'ün imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Yaklaşık 2 yıl önce Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Öztürk, tedaviye olumlu yanıt verdi.

Ağrıları dinmeye başlayan Öztürk, 2 yıl aradan sonra gerçek dişleriyle olmasa da protez dişlerle tekrar aynanın karşısına geçti. Protez dişleri, sinirlerin kesildiği bölgedeki ağrılar yüzünden kullanamadığını belirten Sunay Öztürk, buna karşın ağrılarında hafifleme olduğu ve tekrar ağzının eski görüntüsüne kavuştuğunu söyleyip ilk kez güldü.

25 YILLIK DOSTUNDAN GELEN TEKLİF

Ağrılarını kontrol altında tutmak için kırmızı reçeteli ağrı kesiciler kullanan Öztürk, bu süre zarfında ise işsiz kaldı. Hastalığı öncesi turizm işiyle uğraşan talihsiz kadın, operasyonlara girmek ve hastane koridorlarında gezinmekten bir işte çalışamadı. Son olarak Denizli’de baba ocağına kızıyla birlikte yerleşen Öztürk’e, Antalya’da yaşayan 25 yıllık arkadaşı Aygül Pamuk iş imkanı sundu. Kundu’da turizmle uğraşan Pamuk, gümüş satışı yapan işyerlerinden birisini işletmesi için Öztürk’e teklif sundu. Teklifi duyunca Denizli’den kızı Nazlışah ile birlikte gelen Öztürk, mutluluk gözyaşlarıyla yıllar sonra iş başı yaptı.

"KIZIM İÇİN YİNE AYAKTAYIM"

Bu zamana kadar 16 operasyon geçirdiğini belirten Sunay Öztürk, geçmişteki kötü anılarına bir sünger çektiğini ifade etti. Öztürk, “Ötenazi isteğiyle son bulduğunu sanıyordum ama demek ki öldürmeyen Allah öldürmüyor. Yeni bir hayata giriyorum. Arkadaşımın sayesinde. Aşağı yukarı 25 senelik bir dostluğumuz var. Bir gün beni aradı, durumumum çok kötü olduğundan bahsettim. Yardımcı olacağını söyledi. Dükkanlarından bir tanesinde çalışabileceğimi söyledi. Ben inanamadım. Diyecek kelime bulamıyorum. Ben kızım için ayakta durmaya çalışıyorum. Kızım için yine ayaktayım, ölmedim. Ötenazi benim için bir sondu, demek ki değilmiş. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamıyormuş” dedi.

"İNŞALLAH SONU HAYIRLI OLUR"

Ağrılarıyla ilgili son durumu paylaşan Öztürk, “Ankara Gülhane’deki doktorum Ömer Karadaş sayesinde ağrılarım bir tık daha düştü. Halen ilaçlarım yazılıyor ve düzenli bir şekilde kullanıyorum. Arada bir şiddetli beynime doğru ağrı vurduğu oluyor. Ben ağrıyla yaşıyorum, artık ağrım var demiyorum. Bu bir hastalık, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şey. Allah düşmanımın başına dahi vermesin. Ben çok dişçi gördüm, çok çene cerrahı, beyin ve sinir cerrahı gördüm. Ben isterim ki herkesin temkinli yaklaşmasını. Benim yaşadığımı kimse yaşamasın. Ben bu süreci atlatıyorum ama Allah biliyor. Şuan çok iyiyim, arkadaşımın sayesinde daha iyi olmaya çalışıyorum. Yine Antalya’ya geldim. Demek ki benim ekmek kapım Antalya’da. Yeni bir sayfa açtım. Kızımla düştük yine yola, inşallah sonu hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN ONUN YANINDAYIM"

Öztürk’ün arkadaşı Aygül Pamuk ise arkadaşının yaşadıklarını yeni öğrendiğini ve bunun üzerine böyle bir teklif yaptığını anlattı. Pamuk, “İş istediğini söyledi, ben de seve seve dedim. Sezon açıldı ve şuanda dükkanın bir tanesinin başında. Evimi açtım, birlikte kalıyoruz. Ben ona hep diyorum, ‘geçmişi unut’ diye. Daha güzel bir hayat olacak. İnşallah beraber bunları aşacağız. Her zaman onun yanındayım ve sonuna kadar destekçisiyim” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim..

Antalya'da öldürürken affetmedi! Hakim karşısında af diledi
Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri ..

Antalya'da geceleri farklı gündüzleri farklı nüfusa sahip! Seçmen sayısını duyan şaşkına dönüyor
Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başv..

Emekliler dikkat! Bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor
Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bi..

Elektronik Ticarette Vergilendirme! Bir Dönemin Sonu mu?
İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el araç piyasasında tablo terse..

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi! Fiyatlar ani şekilde yükselecek!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi

Kredi kartı kullanıcıları dikkat Otoma..

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Otomatik ödemeye komisyon tepkisi