AGC'den muhteşem gece

01.01.1970 02:00

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından bu yıl Antalya Basın Ödülleri ile Hasan Özkay Fotoğraf Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

AGC'den muhteşem gece

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Basın İlan Kurumu Müdürü Nedim Engin, Kıbrıslı, Ukraynalı gazeteciler ile çok sayıda misafir katıldı.

‘2017 ANTALYA İÇİN İYİ BİR YIL OLDU’
Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın yüzünün dünyaya açık olduğunu belirterek, AGC’nin çalışmalarının faydasını gördüklerini ifade etti. Antalya’nın başarılı bir yılı geride bıraktığını anlatan Karaloğlu, “2017 Antalya için gerçekten iyi bir yıl oldu. Turizm rakamları 6 milyon 200 bindeydi geçen yıl, bu yıl 10 milyonu geçti. İstihdama en çok katkı sağlayan İstanbul’dan sonra ikinci il oldu. Antalya’nın ihracat rakamları da rekora gidiyor. Bu başarıların altında herkesin kadar yerel medyanın da emeği var” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’üncü güç olduğunu söyledi. Basının özgürce yazıp çizebileceğini de ifade eden Budak, basının özgürlüğünün hep birlikte savunulacak bir konu olduğunu kaydetti.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, son dönemde yerlerde sürünen gazeteciliğin hak ettiği yere çıkarılması için hak eden gazetecilerin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

AGC BAŞKANI YENİ’DEN İLAN-REKLAM ÇIKIŞI
AGC’nin sadece Antalya’daki gazetecilere yönelik çalışmadığını, hem Türkiye geneli hem de yurt dışında çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu belirten Başkan Mevlüt Yeni, kentin tanıtımına katkı koyduklarını söyledi. Medyanın, gazetecilerin dilenci durumuna düşürülmemesi gerektiğini vurgulayan Yeni, “Gazetelere yayınlara ilan reklam vermek destek olmak ayıp bir şey değildir. Gazeteler yayınlarla yaşayacak. Gazeteler toplumdan gücünü alması lazım. İş adamlarından özellikle rica ediyorum, Antalya yerel basınını destekleyin. Antalya’da her sokakta her adım atılan yerde açık hava reklam çöplüğü haline geldi. Bu bizi vurdu ve çok etkiledi. Bülteni gazetelere gönderip reklamı billboardlara asıyorlar. Bundan sonra bülteni gazetelere gönderip reklamı başka yere verenler gidip bültenlerini de oraya assınlar” dedi.

Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması’nın jüri üyelerinden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel’e, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Metin Yüksel’e, Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şeker’e,Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Naz’mi Pınar’a teşekkür plaketini AGC Başkanı Mevlüt Yeni takdim etti.

KKTC'den ve Ukrayna'dan gelen gazetecilere teşekkür plaketi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazetecilerine ve  Ukrayna- Türkiye İşbirliği Konseyi’nin üyelerine teşekkür plaketi takdim edildi. KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar, AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye Kıbrıs bayrağı hediye etti. 

İŞTE ÖDÜL ALANLAR: 

*Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2016 Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması Doğan Haber Ajansı’dan Bülent Tatoğulları, Yazılı Dal Haber Kategorisinde “Katilin Kucağında ” adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi. Tatoğulları, ödülünü Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun elinden aldı.

* Akdeniz Bülten Dergisi’nden Esra Köksal, Yazılı Dal Araştırma - İnceleme Kategorisinde “Antalya’nın Uyuşturucu Raporu ” adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

* Doğan Haber Ajansı ’dan Selma Kunar Yazılı Dal Röportaj Kategorisinde “Oğlum Küfretme Ayıptır O Bizim Bacımızdır” adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

*Hürses Gazetesi’nden İhsan Coşkun Yazılı Dal Güncel Yazı Kategorisinde “Zeynep’in Hayalleri ” adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

*Sabah Akdeniz Gazetesi’nden Murat Özgen Yazılı Dal Güncel Yazı Kategorisinde “Bir Saniyede Dünya Döner ” adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi. Ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz’ün elinden aldı.

*Sabah Akdeniz Gazetesi’nden Ejder Benteşen Yazılı Dal Spor Kategorisinde “Amatörün Sağlığı Tesisatçıya Emanet" adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi. Ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı Emin Demir'in elinden aldı.

*Antalya Life Dergisi’nden Ebru Küçükaydın Yazılı Dal Ekonomi Kategorisinde “Krizi Bırak Teşvike Bak" adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi. Ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Ünal’ın elinden aldı.

*İhlas Haber Ajansı’ndan Adem Akalan Televizyon Dalı Haber Kategorisinde “Ölümün Kıyısından Polis Kurtardı" adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

* TRT Antalya Radyosu’ndan Hasan Hatapçı Televizyon Dalı Program Kategorisinde “Akkarınlı Ebabil Kuşları" adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

*Anadolu Ajansı’ndan Bekir Bektaş Televizyon Dalı En İyi Görüntü Kategorisinde “Cabbar ile Metin’in 20 Yıllık Dostluğu" adlı çalışmasıyla “Yılın Gazetecisi” seçildi.

*TRT Antalya Radyosu’ndan Hatice Aslan Ersan, "Gecenin İçinden ‘Ben Ömer’" adlı çalışmasıyla “Yılın Radyocusu” seçildi.

*Sabah Akdeniz Gazetesi’nden Orhan Sert, “23.04.2016 tarihli" sayfa tasarımıyla "Yılın Gazetecisi” seçildi. Ödülünü Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'nin elinden aldı. 

*Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Efe Aktuğ ve Mesut Yaramış “Taraftar Proje Gazetesi" adlı çalışmalarıyla “Genç İletişimci Ödülü”nün sahibi oldular. Aktuğ ve Yaramış'ın yurt dışında olması sebebiyle ödüllerini arkadaşları, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Ayhan'ın elinden aldı.

*Nuri Dağtekin Özel Ödülü, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Rıza Özel ve Sabah Gazetesi Ankara Eki Yayın Yönetmeni Osman Altınışık'a verildi.

*Fame Hotel's Grubu, AGC Kurum Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni Fame Hotel's Grubu'na ödüllerini takdim etti. 

*2016 Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda Anadolu Ajansı'ndan Süleyman Elçin’in “Emzikli Kurtarma" adlı çalışması "Yılın Haber Fotoğrafı" seçildi.

 

*Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Ramazan Bozca'nın "Son Anda" adlı çalışması "Yılın Haber Fotoğrafı" seçildi.

*Serdar Yavuz'un "Kimin Eli Kimin Cebinde" adlı çalışması ve Anadolu Ajansı'ndan Süleyman Elçin'in "Röve kafa" adlı çalışması "Yılın Spor Fotoğrafı" seçildi.

*Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Ramazan Bozca’nın, "Apollon" adlı çalışması "Yılın Turizm Fotoğrafı" seçildi.

*Doğan Haber Ajansı'ndan İbrahim Laleli’nin, "Aile Boyu Şemsiye" adlı çalışması "Yılın Doğa-Çevre Fotoğrafı" seçildi.

*Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Çiftçi, "Gökyüzünde Dans" adlı çalışması "Yılın Kültür-Sanat Fotoğrafı" seçildi.

*Anadolu Ajansı'ndan Orhan Çiçek, "Yıldırım’dan Uzun Atlama" adlı çalışması "Yılın Siyaset Fotoğrafı" seçildi.

Ödül töreni, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından kokteyl ile sona erdi. 

DHA- Mygazete.com

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto