AGC ve ANSİAD'dan Basın Müzesini Geliştirme projesi

23.03.2022 15:30

2009 yılında dönemin cemiyet başkanı Mevlüt Yeni tarafından Antalya Kaleiçi’ndeki merkez binasında kurulan basın müzesinin geliştirilmesi için kolları sıvayan yeni yönetim, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ile basın müzesinin mevcut konumunda geliştirmesi için protokol imzaladı.

AGC ve ANSİAD'dan Basın Müzesini Geliştirme projesi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’nin Kaleiçi’ndeki idari binasında bulunan ‘Basın Müzesi’ni geliştirmek için AGC ile Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Eski cemiyet başkanı Erdoğan Kahya döneminde Uçar İş Hanı 8'inci katta başlatılan basın müzesi projesi, yine dönemin gazeteciler cemiyeti başkanı Mevlüt Yeni tarafından Antalya Kaleiçi'ne taşınarak  ve daha sonra bağışlanan eserlerle geliştirilerek cemiyet merkezi bünyesinde Antalya'ya bir müze daha kazandırılmıştı.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve AGC Başkanı İdris Taş’ın imza attığı protokol töreninde, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Özbek ve Dr. H. Rana Demirer, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Karakaya, İsmail Volkan ve Sarper Dermut ile AGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ersin Aydın ve Ahmet Duran Yenigün hazır bulundu.

ANTALYA’NIN MÜZELER KENTİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile imzalanan protokol kapsamında kente nitelikli bir ‘Basın Müzesi’ kazandırılması için görev üstlenmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Akıncı, “Antalya’nın müzeler kenti olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kentimizin değerli bir kurumu olan AGC ile ‘Basın Müzesi’ projesini hayata geçirecek olmaktan sevinçliyiz” dedi. Basın tarihini anlamadan bugünü anlamanın çok mümkün olmayacağını dile getiren Başkan Akıncı, “Özellikle genç gazetecilerin ve gazeteci adaylarının kentimizi tanımaları ve basın tarihini öğrenmeleri için Kaleiçi’ndeki ‘Basın Müzesi’ kıymetli bir mekân olacak. Yapılacak yenileme ve geliştirme çalışmaları ile önemli bir kültür merkezi haline gelmesiyle ziyaretçilere ev sahipliği yapacak ve turizme de katkı sağlayacak. Antalya’nın müzeleriyle anılan bir kent olması için elimizden gelen katkıyı sunmaktan geri durmayacağız” dedi. “Müzecilik alanında uzmanların ve basın mensuplarının katkılarıyla ortaya konacak olan müze, mimari yapısıyla da örnek olacak” diyen Akıncı, “Böyle bir çalışmanın içinde olacak olmaktan heyecanlıyız” diye konuştu.

ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve AGC Başkanı İdris Taş

MÜZELERİN KENT KÜLTÜRÜNE KATKISI ÇOK BÜYÜK

‘Basın Müzesi’nin geliştirilmesine yönelik çabalara dikkat çeken AGC Başkanı İdris Taş, “Türkiye’nin önde gelen gazetecilik meslek örgütlerinden biri olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni mesleğimize yönelik çalışmalar yapan bir kurum olarak sınırlandırmıyor, yaşadığımız kentin kültürüne, doğasına, sosyal ve iktisadi yaşamına da katkı yapan bir kurum olarak görüyoruz. Dünyanın gözbebeği kültürel bir mirasa sahip Kaleiçi’ndeki idari binamızda bulunan ‘Basın Müzesi’ geçmişte bin bir emekle oluşturulmuştu. Önemli bir açığı kapatıyordu. Emeği geçenleri şükranla anıyoruz. Ancak, zamanla yenilenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini gördük. Geçmiş medeniyetlerin merkezi olan, turizme liderlik eden Antalya’da özel bir yere sahip Kaleiçi’ne modern bir ‘Basın Müzesi’ çok yakışacak. ANSİAD ile imzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında yapılacak çalışmalar en kısa sürede meyvesini verecektir. Her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Antalya ve özellikle Kaleiçi, ‘Basın Müzesi’ sayesinde kültür gezilerine de ev sahipliği yapacaktır. Şimdiden, kent kültürümüz için Antalya’mız için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

MÜZEDE NELER VAR

Cemiyet binasında bulunan basın müzesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında yayın hayatına başlayan Antalya Gazetesi'ni basan matbaa, çok sayıda doküman, fotoğraf makinası, telefoto, video kamera, daktilo, radyo, ses kayıt cihazları, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne liderlerin ve önemli kişilerin orijinal fotoğrafları yer alıyor.

Antalya Tanıtım Vakfı'nın müzeler haritasında AGC basın müzesi de yer alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden 16 ilçeye yağış uyarısı 19.4.2024
Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabanc..

Ekonomik kriz Antalya'yı vurdu! Yabancıların yeni gözdesi İstanbul oldu!
Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Ö..

Orhan Gencebay-Selami Şahin Eserleri Özel Konseri'nde büyük sürpriz! Orhan Baba'dan yeni şarkı müjdesi!
Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı

Antalya'da korkutan hava! Biranda bastı
Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde ..

Son dakika: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! ..

Antalya'da pansiyonda ölü bulunmuştu! Kavga ettiği şüpheli gözaltında