68 yaşında hayaline kavuştu

17.10.2017 13:22

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun 68 yaşındaki Rahime Halide Soysal, hayalindeki sanat merkezini açtı, sanat eğitimi vermeye başladı.

Antalya'da oturan sanat tutkunu Rahime Halide Soysal, gençlik yıllarında resim ve desenler çizerek kendisini geliştirdi. Sanatın birçok dalında ünlü hocalardan eğitim aldı. Katıldığı ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında dereceler elde etti, sanat etkinlikleri organize etti. Azmiyle herkesi kendisine hayran bırakan Rahime Halide Soysal, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlandı, 1995'de Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü'ne başladı, 1997 yılında mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni girdi, 2000 yılında da diplomasını aldı.

SULEYMAN DEMIREL UNIVERSITESI (SDU) GUZEL SANATLAR FAKULTESI'NDEN MEZUN OLAN 3 COCUK, 4 TORUN SAHIBI 68 YASINDAKI RAHIME HALIDE SOYSAL, HAYALINDEKI SANAT MERKEZINI ACTI, SANAT EGITIMI VERMEYE BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Akademisyen sanatçı kimliğine kavuşan Rahime Halide Soysal, "En büyük hayalimdi" dediği sanat merkezini açtı. Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda Akdeniz Apartmanı'nda açtığı Soysal Sanat Merkezi'nde sanat eğitimleri vermeye başlayan Rahime Halide Soysal, sınıflandırdığı merkez de sergiler de açacak. Soysal, merkezdeki sanat etkinlikleriyle Antalya'nın kültür sanat yaşamına katkıda bulunacak. Soysal, "Bundan sonraki yaşamımda geleceğin resim ve tezhip sanatçılarını yetiştireceğim" dedi.

(Yusuf DEMİR / DHA) 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto