22 yaşındaki kız torunu kazaya kurban gitti! Antalyalı gazetecinin yürek yakan mesajı

13.09.2021 22:56

Antalya haber... Uykusuz araç kullanan tur otobüsü şoförünün yol açtığı trafik kazasında 22 yaşındaki torununu kaybeden Antalya’nın tanınmış ressam, öğretmen ve gazetecilerinden İbrahim Ekmekçi sosyal medyadan yürek yakan bir mesaj paylaştı. Ekmekçi mesajında, “Tüm ailemizin yaşamı karardı. Uykusuz direksiyona geçen şoför, 8 dakika önce görevlendirilmiş” dedi.

22 yaşındaki kız torunu kazaya kurban gitti! Antalyalı gazetecinin yürek yakan mesajı

Antalya haber...  Akseki ilçesinin tanınmış simalarından, emekli öğretmen, ressam ve gazeteci İbrahim Ekmekçi’nin 22 yaşındaki üniversite öğrencisi torunu Sevgi Ekmekçi, uykusuz direksiyona geçen bir tur otobüsü şoförünün yol açtığı kazada hayatını kaybetti.

AİLEMİZİN YAŞAMINI KARATTI

Acı haberi ve yaşadıkları büyük üzüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan Ekmekçi, “Ailemiz için çok büyük bir felaket, üniversite son sınıf öğrencisi, tek torunum, anne- babasının tek evladı, dünya tatlısı kızımızın kaza sonunda, uzun süren ameliyatlardan sonra kurtulamadığını öğrenmek, tüm ailemizin yaşamını kararttı...” diye yazdı.

ÖNLEM ALINSIN DİYE YAZIYORUM

Bu acı üzerine yazabilmenin çok zor olduğunu ifade eden İbrahim Ekmekçi, “Her ne kadar zor olsa da, "Başkalarının yüreği yanmasın" klişe anlatımıyla, kazayı yapan tur otobüsünün ifadesinden sonra, zorlanarak da olsa, yazmayı görev sayıyor; "Allah'tan geldi, mukadderat." anlatımına sığınmanın yanı sıra, kazanın oluşumunun irdelenmesini, nedenlerinin bilinerek önlemlerin alınmasının zorunluluğunun vurgulanmasını talep ediyorum; bizleri perişan eden kazanın intikamını almak için değil, bu ve benzeri sorumsuzluklara karşı yaptırımları olmasının, caydırıcı olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK BU KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMELİ

Kazaya neden olan sürücünün, "Uykusuzdum, 8 dakika önce görevlendirildim, kazanın nasıl olduğunu anımsamıyorum" şeklinde ifade verdiğinin de altını çizen acılı büyükbaba, “Tur şirketi, uykusuz sürücüyü görevlendirerek, ikinci bir sürücü görevlendirmeyerek, bir kaç ailenin ocağına ateş düşürmüş, otobüste ve çevrede azımsanmayacak maddi zararlara neden olarak, tamahkar davranışının acı sonucunu görmüş olmalı, Turizm Bakanlığı da, olaya müdahale etmelidir. Gazi Bulvarındaki, 9-10 metre enindeki, ağaçlı refüje giren otobüsün sürücüsü emniyet kemerini takmamış olmalı ki, ilk çarpmada koltuğundan fırlamış, direksiyon ve frenle aracı durdurma girişimini yapamamış, yürekleri yakmış, onarılmaz yaralar açmış bulunuyor... Yazık, çok yazık, gençler kolay yetişmiyor, evlat, torun acısı hiç bir acıya benzemiyor...” dedi.

İKİ GENÇ KIZ ARKADAŞ AYNI ARAÇTAYDI

Edinilen bilgiye göre kaza, Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Havalimanı güzergahında 34 LFC 655 plakalı turizm otobüsüyle seyir halinde bulunan 45 yaşındaki Uğur Efe, henüz belirlenemeyen bir nedenle aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, refüjü aşıp karşı şeride geçerek, Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarptı. Otomobil çarpmanın etkisiyle savrularak refüje çıktı. Otobüs ise büyük bir hızla yol kenarındaki işletmelere zarar verdikten sonra, oto tamirhanesine girerek durabildi. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otobüsün iş yerinin duvara çarpmasıyla sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralı sürücü Efe, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Refüje çıkan otomobilin içinde sıkışan yolcu Sevgi Ekmekçi ve sürücü Hande Aykurt için ekipler seferber oldu. Kazada sürücü Hande Aykurt yaralanırken Sevgi Ekmekçi kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Emekli öğretmen, ressam ve gazeteci İbrahim Ekmekçi’nin 22 yaşındaki üniversite öğrencisi torunu Sevgi Ekmekçi, uykusuz direksiyona geçen bir tur otobüsü şoförünün yol açtığı kazada hayatını kaybetti.

Mygazete.com olarak meslektaşımız İbrahim Ekmekçi’ye ve ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto

Diğer Haberler

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elek..

Antalya'da 25 Nisan Perşembe günü elektrik kesintisi yapılacak mı? Hangi ilçelerde kesinti yapılacak?
Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden..

Antalya'da hava durumu! Meteorolojiden toz aşımı ve yağış uyarısı! 25.4.2024
Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırs..

Almanya’da İş Arayanlara Yeni Bir Fırsat: Come4work
Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan rev..

Danıştay'dan Kındılçeşme'deki plan revizyonuna iptal
Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!

Antalya'da sahte polis ve savcı operas..

Antalya'da sahte polis ve savcı operasyonu!
Antalya'yı toz tabakası kapladı

Antalyayı toz tabakası kapladı

Antalya'yı toz tabakası kapladı