Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların oldukça işine yarayacak yeni sohbet taşıma özelliği üzerinde çalışıyor.

Windows, Android ve iOS platformlarında sürekli testler gerçekleştiren WhatsApp, QR kod ile sohbet taşıma özelliğini test ediyor. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in açıklamalarına göre yeni özellik, sadece QR kod kullanarak WhatsApp mesajlarını telefonlar arasında taşımanıza olanak sağlıyor.

YEDEKLEME DEVRİ KAPANIYOR

Daha önceleri mesajlarınızı transfer etmek istediğinizde öncelikle WhatsApp ile Google hesabınızı bağlayarak mesajlarınızı yedeklemeniz gerekiyordu.

Bu özelliğin yalnızca aynı işletim sistemine sahip telefonlar arasında olacağını belirtelim. Örneğin özellik, Android'den iOS'a yedekleme işlemlerinde kullanılamayacak.

QR kodla taşıma özelliğini kullanmak için öncelikle yeni telefonunuzda Whatsapp uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Ardından, eski kullandığınız telefonunuzda mesajları taşıma bölümünden kamerayı açıp, yeni telefonunuzda QR kodu taramanız gerekiyor. Bu işlemin ardından mesajlar, otomatik olarak yeni telefonunuza aktarılacak.

QR kod ile mesaj taşım  özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı şimdilik bilinmiyor.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.