Antalya haber... Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, Başkâtip Elvan Ünal Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Derya Erdoğan, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, KKTC Başkonsolosu Cem Topçu, Rusya Federasyonu Başkonsolosu OlegRogoza, Kırgızistan Başkonsolosu Rustam Koshonov, Konsolos Zhanat Rasulzhanov, Kazakistan Başkonsolosu KuatKanafeyev, Konsolos MaulenIbraıkulov, Alman Konsolosu Martin Tscherner, konsolos Asistanı Berna Çelikkol, Ukrayna Konsolosu Oleksandr Voronin, Muavin Konsolos Sergii Khan, İngiltere Konsolosu Gill Karakaş, Konsolos Asistanı Elvan Korukoğlu katıldı.

ANTALYA HALKI YABANCILARLA YAŞAMAYA ALIŞIK

Başkonsolos ve konsolosların uzun süredir Antalya'yı tanıdığına değinen Vali Yazıcı, “İkamet edenler ve şehirde yaşayan vatandaşlarınız var. Sizler bu ülkenin aldığı turist sıralamasında en üstlerdesiniz. Çok sayıda ikamet izni sahibi vatandaşınız var. Rusya, Ukrayna ve Kazakistan başı çekiyor. Ayrıca bu ülkelerden şehrimizi turizm amacıyla ziyaret eden çok sayıda turisti de ağırlıyoruz. Dolayısıyla kendi vatandaşlarınızın yaşadığı sıkıntılar sizlere intikal ediyor. Hem ikamet eden hem de gezmek için gelen vatandaşlarınızın birtakım sıkıntılarıyla ilgilenmek göreviniz. Bu manada daha önce de bir araya gelmiştik. Bugün gündemimiz vatandaşlarınızın sizden, sizlerin de bizden beklenti, talep ve varsa şikâyetlerinizi dinlemek. Şunu biliyoruz ki Antalya halkı yabancılarla yaşamaya alışık. Bu şehrin insanları yabancılarla birlikte yaşamayı başarmış ve bunu güzel bir şekilde götüren, birbirine karşı tutum ve davranışlarında da Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden biri" şeklinde konuştu. [caption id="attachment_658941" align="alignnone" width="640"] Antalya Valisi Ersin Yazıcı[/caption]

GÜZEL BİR 2023 SEZONU GEÇİRECEĞİZ

Yaz sezonunun yaklaştığını ifade eden Vali Yazıcı, “İnşallah hep birlikte turizmin başkenti Antalya'mızda güzel bir sezon geçireceğiz. Bu sezon da dünyanın birçok farklı noktasından milyonlarca misafirimizi ağırlayacağız. Misafirlerimize denizin, kumun ve güneşin en eşsizi ve turizm hizmetinin en kalitelisini vereceğiz. Misafirlerimizi Antalya'mızda en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.