Antalya ile Kumluca ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda yaşanan çökme sonrası trafik akışı durma noktasına geldi. Göçüğün oluştuğu alan tamamen kapatılırken, sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirildi.

Ekipler Bölgede Çalışma Başlattı
İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemleri alan ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karayolları ekipleri, heyelanın meydana geldiği noktada onarım ve güçlendirme çalışmalarına başladı.

Vali Şahin: Toprak Suya Doyunca heyelan Kaçınılmaz Oldu
Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaşanan olumsuzluğun aşırı yağışlardan kaynaklandığını belirterek dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, “Antalya, 2025 yılında yağan toplam yağışın yüzde 90’ından fazlasını sadece 38 günde aldı. Yağışlar bu şekilde devam ederse, şubat ayı ortasında 12 ayda yağan yağışı 45 günde almış olacağız. Bu kadar yoğun yağışa altyapı dayanmadı. Toprak suya doyunca heyelanlar ve taş düşmeleri oluştu” dedi.
Yetkililer, bölgede yağışların devam etmesi ihtimaline karşı sürücülerin dikkatli olmaları ve yapılan uyarılara riayet etmeleri gerektiğini bildirdi.






