Azerbaycan Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi Azerbaycan parlamentosu Kültür Komisyonu Başkanı Ganira Paşayeva diyetle bağlantılı olarak aldığı ilaçlardan dolayı rahatsızlanarak yoğun bakıma alındı.  Paşayeva'nın tedavisi için Türkiye'den de doktorların davet edildiği öğrenildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev eşi Mihriban Aliyeva’nın de Ganira Paşayeva ile özel ilgilendiği gelen bilgiler arasında. Azerbaycan'nın haklı davasında mücadele veren Paşayeva’nın yardımcısı Elbey Badirov tarafından yapılan açıklamada, Milletvekili Ganire Paşayeva’nın komaya girdiği duyuruldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesine götürülen Paşayeva’nın gözetim altında tutulduğu durumunun stabil olduğu bildirildi.
[caption id="attachment_701525" align="alignnone" width="640"] Ganire Paşayeva, kaleme aldığı Karabağ Hikayeler kitabını imzalayıp yakın dostu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü, MY Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mevlüt Yeni'ye takdim etmişti.[/caption]

YENİ'DEN PAŞAYEVA'YA GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı ve MY Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni, yayınladığı mesajda, "Türk dünyasının gururu, savunucusu, Türkiye Azerbaycan sevdalısı gazeteci Milletvekili Ganire Pasheyeva'nın yoğun bakımda olduğunu bu sabah derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisi ile yakın çalışma arkadaşı olduk, projeler yaptık. Yüreği Türklüğün hakkı davası için çarpan mücadele kadınına Rabbimden şifa diliyorum. Türk dünyasının ve sevenlerinin duaları onu tekrar sağlığına kavuşmuş olarak aramıza döndüreceğine inanıyorum. Dualarımız değerli vekilimiz aynı zamanda meslektaşım Ganire hanım içindir. İyi haberler alacağımız anı dört gözle bekliyoruz" dedi.
[caption id="attachment_701524" align="alignnone" width="640"] Azerbaycan Milletvekili  Ganira Paşayeva[/caption]

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva 24 Mart 1975 tarihinde Tovuz, Azerbaycan'da dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Paşayeva, buradaki eğitiminin yanında Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. 1998 senesinde ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başlayan Paşayeva, ilerleyen dönemlerde aynı kanalda farklı görevlerde yer aldı. 2005 senesinde  halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu. Siyasi yaşamına da aynı sene başlayan Paşayeva, ilk defa 6 Kasım 2005 tarihinde yapılan seçimler sonucu Tovuz bağımsız Milletvekili olarak meclise girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir. Paşayeva iyi seviyede İngilizce ve Rusça bilmektedir. 'Aşk Başka' isimli yayınlanmış kitabı vardır.
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.