Teniste Yeşilay Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi başladı

Altınordu'da Olcay Şahan'dan kamp değerlendirmesi Altınordu'da Olcay Şahan'dan kamp değerlendirmesi

Mikail KARAMAN/ANKARA,(DHA)- TÜRKİYE Tenis Federasyonu (TTF) ve Yeşilay arasında imzalanan protokol kapsamında bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında TTF Ankara Tenis Merkezi’nde düzenlenecek 'Yeşilay Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi' bugün başladı.

Türkiye genelinde düzenlenen turnuva 13 yaş ve üzeri sporcular arasından 20 kulüpten 130 sporcunun katılımıyla yapılacak.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Doruk Malhan, 10-14 Haziran'da düzenlenecek Yeşilay Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi'ne ilişkin, TTF Ankara Tenis Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Vatandaşları çeşitli bağımlılıklardan uzaklaştırmak amacıyla Yeşilay’ın ilk kez bir tenis turnuvası düzenlediğini ifade eden Malhan, “Yeşilay olarak tüm vatandaşlarımıza bağımsız, sağlıklı ve insan onuruna dair bir gelecek tesis etmek için kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz. 120 şubeden oluşan güçlü teşkilat ağımızda farkındalık çalışmalarımızı ülkemizin dört bir yanına taşıyoruz. Bağımlılıklara karşı 120 bini aşkın gönüllümüzle omuz omuza ulaşabildiğimiz kadar insanımıza ulaşmanın gayretiyle çalışıyoruz. 1920 yılında kurulan Yeşilay, kuruluşundan yalnızca 1 yıl sonra gençlere yönelik spor çalışmalarını gündemine almıştır. Spor kulüpleri ile aktif iletişim kuran cemiyet yöneticileri, gençleri bağımlılıklar yerine spora yönlendirmek için projeler geliştirmeyi planlıyordu. Bu anlayışı hareket eden Yeşilay, 1952-1953 öğretim yılında lise ve ortaokullarda voleybol ve basketbol turnuvalar düzenlemiştir. Kuruluşumuzdaki bu bilinç bugünde artarak devam etmektedir. Bugün geldiğimiz noktada Yeşilay, spor kulüplerimiz ile Türkiye genelinde spor faaliyetlerini etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye genelinde 110 Yeşilay Spor Kulübü bulunuyor. Bu kulüplerdeki lisanslı sporcu sayısı 2 bin 750’ye, faal sporcu sayısı ise bin 203’e ulaşmıştır. Sporcularımız son 1 yıl içinde yapılan ulusal müsabakalarda 27 Türkiye şampiyonluğu, 76 ulusal madalya kazanmıştır. Spor faaliyetlerimizin yanı sıra farkındalık ayağında yürüttüğümüz uluslararası karikatür yarışmamız, ‘Sağlıklı Fikirler’ kısa film yarışmamız. ‘Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek’ yetenek yarışmamız ve Yeşilay liseler arası münazara yarışmamız, geleneksel Yeşilay bisiklet turumuz, her ay düzenlediğimiz tarihi yarımada bisiklet turu ve Caddebostan bisiklet turu kulüplerimiz, eğitimlerimiz, kampanyalarımız ile bağımlılıklara karşı mücadelemizde milyonlarca insana ulaşıyor ve saflarımızı hem genişletmeye her gün devam ediyoruz. Bu değerli organizasyon mücadelemize katkı sağlayacağız. Tüm sporculara katıldıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ DÜNYANIN EN İYİ SPORCUSUNU YETİŞTİRMEK’

TTF olarak tenisin sadece bir kupadan ve şampiyonadan ibaret olmadığını her fırsatta dile getiren bir federasyon olduklarını kaydeden TTF Başkanı Cengiz Durmuş, hedeflerinin dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek olduğunu belirterek, “En iyi sporcu yetiştirebilmek için en iyi sporcuları yetiştirebilmekten geçiyor. En iyi sporculara sahip olmaktan geçiyor. Türkiye'nin her noktasında spor yapılabiliyor olmasından geçiyor. Spor yapılabilmesi için de işin doğrusu şartların da doğru olması lazım. Tesisleşme noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın özellikle artık illerde ve ilçelerde temiz adına hiçbir eksiğinizin kalmadığını açık yüreklilikle söylüyor ve görebiliyoruz. Tabii bu tesislerin dolması, gençlerin çocuklarımızın orada tenise başlaması sadece TTF’nin stratejik bir planlarıyla olmayacağını da biliyoruz. Birlikte çalışabilmek, Türkiye'deki tüm güçleri birleştirebilmek, aynı amaca yönelik işler yapabilmek için sürekli gelişim göstermek, dünyaya adapte olabilmek veya dünyadaki sporcuları yenebilmek için onlardan hep bir adım daha önde ya da onların yapmış olduklarından daha iyisini yapabilmek için kendi stratejimizi, kendi modellerimizi kendi yöntemlerimizi kurmamız gerekiyor. Onun için de ülkemizi, gençlerimizi, devletimizi, milletimizi tanımamız gerekiyor ki doğru sonuçlar elde edilebilelim” dedi.

‘YEŞİLAY’LA AYNI AMACA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM’

Yeşilay ile aynı amaca hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeşilay kötü bağımlılıklardan gençlerimizi, çocuklarımızı geleceğe doğru nesiller olarak taşıyabilmenin mücadelesini veriyorlar ki biz bu toplantıyı yapana kadar birçok görüşme yaptık. Yeşilay'ın amacının çok kutsal olduğunu bilen birisi olarak da bu kadar yaygın bir teşkilat olduğunu ancak değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve Yeşilay’ın değerli yöneticileriyle konuştuktan sonra anlayabildim. Tam da birebir bizimle örtüşen amaca yönelik bir çalışma içerisinde olduklarını görünce birlikte böylesine güzel bir etkinlikte bir turnuvada yani sporun barış, dostluk, sevgi anlamındaki dilinde bağımlılıklardan uzaklaştırılabilecek bir proje geliştirdik. TTF olarak 800’ün üzerinde turnuva yapabilen bir federasyonuz. Yani günde 2 turnuvayı geçen ulusal ve uluslararası turnuva yapabilen bir organizasyon. 120 bin civarında lisanslı ama milyonları aşan tenis oynayan sporcularımızın olduğunu da bilerek özellikle gençlerimizin o tenis kortunun içindeki bugün devam eden mücadelelerden de gördüğümüz gibi hakemsiz oynadıkları yerde haktan hukuk ve adaletten sadece ve sadece kendileri aynı zamanda rakiplerini koruyarak onları da yenmek zorunda oldukları bir anlayışla kortlarda mücadele ediyorlar. Bizler de bugün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla federasyon aynı amaca hizmet edebilmek, gençlerimizin bu güzel ruhunu bu kendime bağımlılığını burada gösterdikleri için onlara teşekkür ediyorum. Evet, kötü alışkanlıklardan, kötü bağımlılıklardan kurtarıp böylesine tutkusu yüksek, heyecanı fazla adrenalin en yüksek olan bir branşta Yeşilay'ın çok özdeşleşeceğini bildiğimiz için güzel bir durumdayız. Ve bu şansı verdiği için özellikle Yeşilay değerli başkanımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma emeği geçen herkese ben çok çok teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve bize bu alanı tahsis eden Tarım Bakanlığımıza 83 dönüm yerde dünyanın en iyi merkezini yaratabilme şansı verdikleri için onlara da teşekkür etmek istiyorum."(DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha