Sakarya Bike Fest'te ilk yarış start aldı

Nazım Özgün ERBULAN-Dinçer AKBİR/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)- SAKARYA'da 15-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Sakarya Bike Fest kapsamında yarışlar, "Prolog Yarışı" ile start aldı. Yarışlarla ilgili konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Gerçekten burada güzel bir hafta geçireceğiz. Bugün prolog yarışı ile startı verdik. Burada gerçekten iyi takımlar var ve olimpiyat hazırlığıyla ilgili şu anda bizim tüm sporcularımız buradalar. Buraya gelen takımların hepsi olimpiyata gitmekle ilgili son hazırlıklarını burada yapacaklar, kendilerini görecekler. Bike Fest büyüyor, çok büyüyecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun destekleriyle 2018 yılından bu yana düzenlenen Sakarya Bike Fest, “Gelecek için Pedal Çevir” mottosu ile bugün itibariyle başladı. Festival kapsamında dağ bisikletinde dünyanın en önemli yarışı MTB Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası, 2024 MTB Cup, Sakarya MTB Night Cup ve Tour of Sakarya yol bisikleti yarışları ile Sakarya, 14 takımdan 105 sporcuya ev sahipliği yapıyor.

Sakarya'dan Karasu'ya 4 gün, 4 etapta 513,4 kilometre geçilecek parkurda "Tour Of Sakarya" heyecanı bugün "Prolog Yarışı" ile Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nden start aldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar ve Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın start verdiği yarışta 6 Türk takımı 8 yabancı takım olmak üzere toplam 14 takım, 89 sporcu yarıştı.

'BURADA GERÇEKTEN İYİ TAKIMLAR VAR'

Aziz Yıldırım: Önemli olan Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi Aziz Yıldırım: Önemli olan Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi

Prolog yarışı kapsamında 5 kilometrelik parkurda zamana karşı düzenlenen yarış öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Bugün startını verdiğimiz Tour of Sakarya gerçekten ülkemizin yeni gelişen markalarından bir tanesi. Tabi sadece Tour of Sakarya değil, Bike Fest'in açılışını dün akşam yaptık" dedi. Festival kapsamındaki yarışlara da değinen Müftüoğlu, "Gerçekten burada güzel bir hafta geçireceğiz. Bugün prolog yarışı ile startı verdik. Burada gerçekten iyi takımlar var ve olimpiyat hazırlığıyla ilgili şu anda bizim tüm sporcularımız buradalar. Buraya gelen takımların hepsi olimpiyata gitmeyle ilgili son hazırlıklarını burada, kendilerini görecekler. Bike Fest büyüyor, çok büyüyecek" ifadelerini kullandı.

'2028, 2032'DE MUTLAKA MADALYA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK'

Müftüoğlu, "2016'da dünya dağ bisikletinin başındayken o zaman buraya dünya şampiyonasını Türkiye'de ilk defa Sakarya'ya vermiştik ve o gün atılan tohumlar bugün farklı bir boyuta geldi. Bugün bu tesis ortaya çıktı. Dünya kupaları yapılıyor, BMX'de dünyanın çok önemli sporcuları burada yarışıyorlar ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un bir profesyonel takımı var. Tabana sporun yayılmasıyla ilgili çok önemli bir organizasyon, çok önemli bir marka. Gelecekte dünya çapında büyük bir marka olacak. Bisiklet ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyoruz. Burası da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılıyor. Geçen yıl 100. Yıl Turu Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapıldı. Bu tesisle birlikte ülkemizin en önemli tesislerinden bir tanesi de Konya'da. Onunla birlikte gerçekten başarılar gelmeye başladı. 2028, 2032'de mutlaka madalya hedefiyle yola çıktık ve geçen yıl Avrupa'da dünya 5'inciliği ile bronz gümüş madalya aldık. Ve artık sporda da başarıyı hedefleyen, tabana yayılan ve bisiklet kültürünü yayan bir bisiklet ailesi oluştuk. Bunları yaparken de sporun lideri Dr. Osman Aşkın Bak'ın liderliğinde bu organizasyonları yapıyoruz" şeklinde konuştu. Prolog yarışının tamamlanmasının ardından MTB Cup yarışları yapılacak. (DHA)

HABER-KAMERA: Nazım Özgün ERBULAN-Dinçer AKBİR/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha