Antalya’da son dört günde karaya vuran ceset sayısı 5’e ulaştı. Hatay’da 3, İstanbul’da ise bir cesedin denizden çıkması üzerine güvenlik güçleri, bu üç kentteki cesetlerle ilgili ortak çalışma başlattı. MY Gazete Haber Merkezi’nin güvenlik teşkilatlarının yetkililerinden aldığı bilgilere göre, denizlerimizden çıkan cesetlerden DNA örnekleri alınarak kimlik tespitleri yapılmaya çalışılıyor.

CESETLER KAÇAK GÖÇMENLERE AİT DEĞİL

Son üç gün içerisinde Antalya sahillerinden iki kadın, iki erkek ve bir de çocuk cesedinin çıkması, üstelik cesetlerin tanınmaz halde olması nedeniyle polis ve Sahil Güvenlik çok yönlü soruşturma başlatmıştı. Yapılan ilk soruşturmada cesetlerin Akdeniz’de batan kaçak göçmen teknesindeki Afrikalı mültecilerin olduğu tahmin edilmişti. Ancak sonradan ölenlerin Afkiralı göçmenler olmadığı belirlendi.

HATAY’DA 3 CESET SAHİLE VURDU

Antalya’da denizden çıkan 5 ceset kentte huzursuzluk yaratırken, depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay sahillerinde 3 cesedin daha bulunduğu haberi geldi. Geçtiğimiz 18 Ocak tarihinde İstanbul’da denizden bir ceset daha çıktığı yönündeki haber, güvenlik güçlerinin daha kapsamlı bir soruşturmaya başlamasına neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DA TAKİP EDİYOR

Gelen bilgiler, cesetlerin denizin ve balıkların yıpratıcı etkisi nedeniyle tanınmaz halde oldukları, bu nedenle kimlik tespitleri için DNA analizlerinin yapıldığı yönünde. İçişleri Bakanlığının da cesetlerle ilgili bilgi aldığı ve çalışmaları yakından takip ettiği belirtiliyor.

MAFYA HESAPLAŞMASI MI?

Bu arada, cesetlerin kaçak göçmenlere ait olmadığının ortaya çıkması üzerine, gözler DNA analizlerinin sonuçlarına çevrildi. Korkunç olaylar dizisinin arkasında bir mafya hesaplaşmasının yatıp yatmadığı konusunda da soruşturmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Antalya’da bulunan 5 cesedin arasındaki çocuğun belden yukarısının olmaması da, intikam hissiyle işlenmiş cinayet olasılığını da gündemde tutuyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.