Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Antalya için uyarı üstüne uyarı geliyor. Meteoroloji, yaptığı son dakika açıklamasında Antalya ve çevresi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde başlayan yağışların; 30/01/2019 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak Antalya il merkezi ve ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yerel olarak kuvvetli (40-80 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor.
31/01/2019 Perşembe günü yağışların; Antalya’nın batı sahil ve doğu ilçelerinde (Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ) sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde çok kuvvetli (51 – 100 kg/m2), diğer ilçelerde aralıklı sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da Çarşamba ve Perşembe güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yağış anında kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Çarşamba ve Perşembe günleri meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Antalya ilimizin kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali de bulunmaktadır.
Vatandaşlarımız ve ilgililerin meydana gelmesi muhtemel kuvvetli meteorolojik olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.
Bu sistemin Cuma günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Hafta sonu ile önümüzdeki hafta başı yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıklarının, Orta Akdeniz’den gelen ılık hava akımlarının etkisi ile mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor."
GÜNCEL
Yayınlanma: 29 Ocak 2019 - 15:33
Meteoroloji'den Antalya için son dakika uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve çevresi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
GÜNCEL
29 Ocak 2019 - 15:33
İlginizi Çekebilir