Dikkat! Güzellik uğruna ayağınızı kaybetmeyin

18.10.2019 17:41

MYGazete olarak son dönemde estetik çılgınlığı üzerine Antalya’nın tanınmış ve başarılı estetik cerrahlarından Yılmaz Geyik’le bir röportaj gerçekleştirdik. Yılmaz Geyik röportajda özellikle son dönemde yaygınlaşan ayak bileği inceltme ameliyatlarının çok riskli olduğunun altını çizerken bu estetik ameliyatın ayak kesimine kadar yol açabilecek komplikasyonlar içerebileceğini söyledi. 

Dikkat! Güzellik uğruna ayağınızı kaybetmeyin

MYGazete: İple Yüz Germe, ne kadar süre kalıcılığını korumaktadır. Doğru bir yöntem olarak kabul edilebilinir mi?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: İple yüz germe son dönemin trend uygulamaları olmakla beraber vatandaşımız bu konuda eksik bilgileri vardır. Öncelikle yaptığımız işlemde kullanılan ipin kalitesi çok önemlidir.

Bilindiğinin aksine çok kaliteli ipler kullanılsa dahi maksimum süresi 1,5 - 2 yıldır. Bazı internet mecralarında iple yüz germe ömrünün 5 ile 7 yıl arası olduğu söyleniyor. Bu çok yanlış bir bilgi, bu işlemin etkisi pratikte 1,5-2 yıldan fazla sürmez.

Kullanılan ipin sayısı, tekniği ve kalitesiyle değişkenlik gösterir. Bunları botoks ve dolgu ile koordine ederek yapmak gerekiyor ki maksimum etki elde edilebilsin. Cerrahi kadar etkili bir şey olamaz. Cerrahi alternatif bir durum, hastaya göre değişiyor.

MYGazete: Liposuction zayıflamak için kullanılan bir yöntem midir?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: Liposuction normalde zayıflamak için yapılan bir işlem değildir.

Sağlık problemi olmayan bir genç hastadan 4-5 kg yağ alınır. Vücuda şekil, kontür vermek amacıyla yapılır. Hasta ne kadar spor yaparsa yapsın inatçı erimeyen yağlar içindir. Yapılan işlemde belli bölgelerde küçük düzeltmeler yapılarak vücudu şekillendiriyoruz.

MYGazete: Vücuttaki et benlerine bıçak değerse kötü sonuçlar elde edilir düşüncesi doğru mudur?

Estetik cerrah Yılmaz Geyik; Tamamıyla bu bir şehir efsanesidir. Yüzdeki et benlerinde bir sıkıntı varsa öncelikle onu kesip Pataloji’ye göndermek lazım. Hem tedavi etmiş hem de tanı koyulmuş oluyor.

Et benlerine dokunulunca yayılır düşüncesi doğru değil. İyileşmeyen bir yara çıkarsa bu genellikle cilt kanseridir. Uzun dönem bunun o şekilde olduğu kabul edilmez iyice büyür yayılır son aşamasına gelir.

Büyümemesi için ona cerrahi olarak müdahale etmek zorundayız. İnsanlar bizim yaptığımız işlemden sonra yayıldığını sanar ama aslında öncesinde yayılmıştır. Operasyon sonrası elbette ki minimal seviyede izler kalıyor ama biz onları bölgelerine göre gizliyoruz. Hastanın yüzünün ortasındaki et beni alındığında elbette iz kalacaktır.

MYGazete: Burun estetiği şu anda çok popüler. Bu estetikten sonra morarmalar oluyor ve bu morarmalar geçmeyerek kalıcı da olabiliyor mu?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: Böyle bir durum yok. Hastalar güneşe çıkmamışsa ve bizim tavsiyelerimize uymuşsa morarmalar illa ki geçer. Normalde hastanın gözaltında zaten bir morluk vardır ve burundan dolayı göz önüne çıkmıyordur.

Burun küçüldüğü zaman o morluklar kendini gösterir. Vatandaş buna morarma oldu sanabilir. Ameliyat sonrası morarma diye bir şey kesinlikle yoktur. 

MYGazete: Göğüs büyültme ameliyatlarından sonra kadınlar bebeklerini sağlıklı bir şekilde emzirebilir mi?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: Silikonu kas altına koyduğumuz için bilimsel olarak emziremez diyemeyiz. Bunun sakıncalı bir tarafı yoktur. Emzirebilirler. Oluşabilecek tek sıkıntı emzirme sonrası oluşacak uyumsuzluktan dolayı silikonda meydana gelecek şekil bozukluğu olabilir. Onun haricinde bir sıkıntı yaşanmaz. 

MYGazete: Ayak bileği inceltme ameliyatının hiçbir zararının olmadığı doğru mudur?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: Ayak bileği inceltme liposuction ile yapılıyor. O bölgede damarlar, sinirler, tendomlar, ayağımızın fonksiyonuna neden olanlar derin dokudan yüzey dokuya çıkıyor. O bölgede yaptığımız işlemlerde bu saydıklarımız zarar görebilir. Bunlardan biri zarar görürse ciddi komplikasyonlar olabilir. Ayak kesimine kadar yol açabilir. Riskli bir ameliyat olduğu için hastaya ayrıntılı anlatılmalıdır.

MYGazete: Burun ameliyatı sonrasında eskisi gibi nefes alınamadığı doğru mudur?

Estetik cerrah Yılmaz Geyik; Mekanik olarak burun küçültüldüğü için illa ki bir nefes problemi yaşanıyor. Burunu abartılı küçültülmek yerine fonksiyonunu bozmayacak derecede küçültmek lazım.

Sosyal medyada küçücük burunlar görüyoruz onlar genç oldukları için şu anda fark etmiyorlar ama belli bir yaştan sonra ciddi sorunlar yaşayabilirler. Bu yüzden hastaya bunun bilgisi verilmeli, denge sağlanmalıdır.

MYGazete: Eklemek istediğiniz doğru bilinen yanlışlar var mıdır?

Estetik Cerrah Yılmaz Geyik: Burada en önemli şey sosyal medya üstünden doktor seçilmeye çalışılıyor. Bizim ülkemizde de hasta fotoğrafı paylaşılması yasak. Bunun belli yaptırımları var bu yüzden ben paylaşmıyorum.

Sosyal medyada çok fazla fotoğraflar dolaşıyor bunların çoğu ya shop ya da yaptığı 100 işin en iyi 10’unu koyarak insanları etkilemeye çalışıyor.Bu fotoğraflara bakan insanların geri kalan %90’undan haberleri olmuyor, yanıltıcı çok etken var.

Hastalar direkt doktorla görüşmelidir.Daha önce yapmış olduğu ameliyatları görmeli ve ona göre yönlendirilmelidir.
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto