Başkan Taş: "Böcek'in masallarını dinliyoruz"

21.12.2019 16:21

AK Parti İl başkanı İbrahim Ethem Taş, MYGazete.com'a çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Taş: "Böcek'in masallarını dinliyoruz"

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, partilerindeki seçim sürecini anlattı, gelecek dönem ve beklentilere dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti kurulmadan önce Söbüce Yaylasına geldiğinde ilk ziyaret edenler arasında yanında bulunanlardan birisinin kendisi olduğunu da hatırlatan Başkan İbrahim Ethem Taş şunları söyledi:

 “Ben o zaman 18 yaşındaydım. 2001 yılının Temmuz ayında gelmişti. Ağustos da parti kuruldu.

Babam Rahmetli de siyasetin içindeydi. O dönemde babam yenilikçiler ile birlikte olmaya karar verdiğinde Recep Tayyip Erdoğan ismini açık açık söylemişti. Babam Hamza Taş partinin kurucularından oldu.

Siyasi hayatımız aslında Cumhurbaşkanımızın hapise atılmasıyla şekillendi. Ben o dönem Cumhurbaşkanımıza yapılan bu davranıştan çok etkilenmiştim. Lisede okuyordum ve dedim ki ne yapıp ne edip avukat olacağım haksızlıkların karşısında duracağım dedim.

O dönem türban sorunu var, kat sayısı çıkmazı yaşanıyor, 28 Şubat krizi, fişleme ve daha bir çok sorunlar ile mücadele verildiği dönem. Ben o zaman kararımı verdim ve zulümleri gördükten sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı olacağımı söylemiştim. 1997 yılında bu kararı vermiştim. 2001 yılında parti kurulduğunda babam Antalya 'da kuruculardan birisi olmuştur.

Burhan Kılıç, Hüseyin Avşaroğlu, Habip Akan gibi isimler ilk kurucular arasında yer almıştır sonra genişliyor isimler. AK Parti’ye  2002 de 19 yaşında üye oldum. 2008 yılında babamın vefatı sonrası evimize taziyeye gelen Cumhurbaşkanımız babamın yolunda siyasete devam etmemi nasihatında bulundu. Cumhurbaşkanımız, “Baban yolunda siyasete devam et” dedi. Ben de gönül verdiğim AK Partinin Muratpaşa İlçe Yönetiminde Başkan Vekili olarak görev aldım

Üç yıl hukuk işleri başkanlığı görevinde bulundum. Daha sonra İl yönetim kurulu, Mustafa Köse döneminde İl hukuk işleri, Rıza Sümer ile Başkan Yardımcılığı ve seçim işleri başkanlığı görevini yürüttüm.

Üç yıla yakın Muratpaşa, altı yıl il ana kademede yöneticilik ve Kepez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum. Yani partiye bizi ‘Leylekler Bırakmadı’. Parti kurulmadan önce Söbüce Yaylasında Cumhurbaşkanımızın dizinin dibine oturmuş biri olarak o yıllardan başlayan dava ve partiye hizmet yürüyüşümüzü hiç aksatmadan bugünlere kadar geldim.

Hiçbir görevimde ben ön planda olmadım. Hep mutfakta görev aldım. Ben o yıllarda Cumhurbaşkanımıza yapılan haksızlığı görerek avukat olmaya karar verdim. Babamın siyasetçi olması, Antalya'da 'Efsane' diye anılan hoş bir seda bırakan bir adamın oğlu olarak benim yüküm çok ağır. Ben normal bir il başkanı değilim. Öyle olmuş olsaydı sorumluluğum ve yüküm bu kadar ağır olmazdı. Çünkü benim kıyaslandığım kişi Hamza Taş. Antalya'da bir il başkanlığı yapmış bir insan.

AK Parti’nin en zor döneminde il başkanlığı yapmış bir isim. O dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilk kez giren AK Parti’nin il Başkanı olarak Babam şunu söylemiştir: "Ben bu seçimi kaybedersem başkanlığı bırakıp giderim."

Seçimleri AK Parti o yıl kazandı. Benim örneğim idolüm Hamza Taş, babam. Ben onu hep gözlemledim. Çok zor bir dönemde siyaset yaptı ve partiyi onunla birlikte o dönem siyaset yapan pakti de bulunan değerlerimiz, milletvekillerimiz, yönetim kurulu üyeleri 4.5 yılda bir yerden bir yere taşıdı. Babam yüzde yirmi bir ile başladığı AK Parti yolculuğunda bu oranı yüzde otuzbeşlere taşımıştı. Bu oran rekor bir seviyedir.

2004 yılında o dönem Muratpaşa’yı iki bin beş yüz oyla kaybetmiştik. 97 belde’nin 54 tanesini kazanmıştık. Böylesine zor bir dönemde o dönemin ekibi ve yöneticileri partinin oyunu yüzde yetmiş arttırmıştır.

Bunun üzerine siyaset yapmak elbette kolay değil. Bu yüzden yüküm ağır diyorum. O yıllarda önümde yer alan partimizin siyasi büyüklerini yakından izlemiş ve takip etmiş birisiyim. İl Başkanı oluncaya kadar ön plana çıkmadım.

Fotoğraf karelerine girmedim partimin mutfağında çalıştım. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesini kazandığımızda adliyede seçim sonuçlarını bir hafta boyunca takip eden beş kişiden birisiydim.

İnsanlar seçim galibiyetini kutlarken bizler sorunsuz seçimin tamamlanması için çalışma yürüttük. Kadir Sarıca, Mehmet Çetinkaya, Mehmet Bilgin, Bilal Akyol. Bir hafta kutlama yapılırken aman sıkıntı olmasın itirazlar seçim kurulu üyelerimiz ile birlikte Adliye yi takip ettik. Bir hafta sonra Menderes Başkan bizi arayarak teşekkür için bir araya gelelim dedi. Biz bir hafta boyunca sıkıntı olmasın diye adliyeden çıkamamıştık. Böyle çalıştık."

Türkiye siyasi tarihinde yerelde ittifak ile ilk kez bir seçim yaşandığını belirten Başkan Taş, “Beş parti karşımızdaydı. Zor bir dönemde seçime girdik. Bir yandan ekonomik saldırı, döviz saldırısı, Spekülasyonlar, patates soğan fiyatlarının artması.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 42.8 oranla girdiğimiz seçim de karşı taraf yüzde 57.2 oranda bulunuyordu. Ve biz Menderes Türel Başkanım ve adaylarımız ile seçime girdik ve 46.3 gibi tarihi bir oy oranı ile seçim tamamladık. Karşı blok 57.2 den 50.6 ya geriletmek başarıdır. Seçimi kaybettik. Bu başarısızlıktır. Ancak 42.8’den 46.3’e getirmek başarıdır. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 50 oranına ulaşmaktır. Seçimi kazanmak için çalışıyoruz.

Birinci hedefim başarılı olmak. İkinci hedefim Antalya da 2006 yılında Hamza Taş’ın yüzde 50 hedef başarısını kurumsal hafıza olarak yakalamaktır. Hüseyin Samani’nin, Mustafa Köse’nin, Rıza Sümer’in de hedefi yüzde 50’ydi. Ve inşallah şimdi bu görev bizler de çok az kaldı Allah'ın izniyle yüzde 50’yi bizler yakalamış olacağız.

Sadece yüzde 3.8 fark var. Cumhur İttifakı’nda hedefimiz budur" dedi. 

Antalya’da kurumlarda bürokrat konusu

Taş, “Kurumlarımız müdürleri ile ayda birkaç kez bir araya gelmekteyiz. Vatandaşımızın şikayeti olduğunda biz direkt konuyu ilgili kurum müdürü ile görüşüyoruz. Kendisine kurumu ile ilgili iletilen şikayeti kendisine aktarıyoruz.

Müdürümüz konuyla ilgilenir. Bu şikayetler partimize de gelmektedir. Biz çözülemeyen çözüm bekleyen konularda ise Bakanlıklarımız üzerinden konuya hızlı bir şekilde müdahale ederiz. Konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz.

Kurumlar vatandaşa hizmet etmek için köprüdür. Kurum vatandaşa zülüm yeri olamaz. İşini yapmayan kurum müdürü o makamı işgal etmesin.

Hizmet veremeyen vatandaşın talebini yerine getiremiyorum diyen bir müdür varsa o görevi bırakıp gitsin. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. Kurumlar vatandaşa millete hizmet etme yeridir.

Vatandaşın işi görülmüyorsa, vatandaşın duasını alamıyorsak, o kurumlarda iş yapamayan müdürlere karşı gerekli adımları atar, asla taviz vermeyiz” diye konuştu

Cumhur İttifakı'nın Antalya'daki duruşu Türkiye’ye örnektir

MHP İl ve MHP Teşkilatı ile çok uyumlu bir şekilde yol aldıklarını belirten Başkan Taş, “MHP İl Başkanlığına getirilen Hilmi Durgun'u ziyaret ettik. Kardeşlik hukuku içerisindeyiz. Partimizi geçtiğimiz hafta ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanlığı ittifakının Antalya’daki duruşunun Türkiye’ye güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Antalya'da MHP ile hiçbir sıkıntımız olmamıştır. Onların bir talebi olursa inceliyoruz. Bizim bir talebimiz olursa onlarla paylaşıyoruz.

Birbirimizi kırmadan incitmeden sorunları çözüyoruz" dedi. 

Vefa, kurucular, değerlerimiz

Taş şöyle devam etti:

"Kuruluştan günümüze geçen süreçte her zaman kendilerinden faydalandığımız ve asla unutmadığımız kurucularımız ile sık sık bir araya geliyoruz. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız kurucularımız ile Ankara'da bir araya gelecek.

Kurucularımız ile her ay düzenli olarak kahvaltı yapıyoruz. 4 Ocak tarihinde yine kurucularımızla bir araya geleceğiz. Görev yapmış il ve ilçe başkanlarımızla da buluşuyoruz. Kurucularımız partimizde her zaman önceliği olmaktadır.

Vefanın bir semt adı olmadığını her fırsatta gösteren anlayıştayız. Kuruluşumuzdan bugüne görev yaptığım tüm kademelerde daima bu hissiyata önem vermiş birisi oldum. Vefa buluşmalarını önemsiyorum.

Üç kez bu vefa buluşmasını gerçekleştirdik. Parti büyüklerimiz, abilerimiz her zaman önceliğimizdir. Kırgın ve kızgın arkadaşlarımız olabilir. Bizler de kırılıyoruz. Gönül sevdiğine küsermiş, kırılırmış. Biz gönül olarak beraber hissettiklerimize kırılabiliyoruz.

Ancak partimizde önceliğimiz daima bunun çözümü ve sona erdirilmesi yönünde olmaktadır. Hamdolsun çok az bir kırgın sayısı vardır. Bizler bunları ev ev dolaşarak gönüllerini alıyoruz.

Telefon trafiğinde ise zaman zaman bakamadığımız zamanlar olabiliyor. Yüzde doksan telefonlarıma bakılır bakılmadığı zaman da sonra mutlaka geri dönülür. Benim çevrem il başkanlığında oluşmadı.

Göreve geldiğimde yüzlerce hayırlı olsun telefon mesajları aldım. Çoğuna il görevine başlamamın yoğun temposunda karşılaştım. Ancak çok çalışmak ve hızlı hareket etmemiz gereken günlerdi. Artık bu sorun hemen hemen ortadan kalktı diyebilirim.

Zor olan elbette güzeldir. Bizler zoru başarmak için bu görevlerdeyiz. Çok zor zamanlarda görev yaptık. Rabbim bu zor görevlerin üstesinden gelebilmenin gücünü de vermiştir. Söz verdiğimiz ne varsa hepsini yerine getirmekteyiz."

Hastane ziyaretlerimizi yapıyoruz

Kurumları ziyaret ettiğini de belirten Başkan İbrahim Ethem Taş, “Hastane ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Hastanedeki hastalarımızı tek tek ziyaret ediyor onların sorunları ve sıkıntılarını dinliyorum. İnsan en zor zamanında görmek ister.

Bu da ya hastalanıldığı zaman ya da bir yakınını kaybettiğin de bu davranışı bekler. Bizler ziyaretlerimizi yaptığımız yerlerde bulunan diğer vatandaşlarımızı, hastanedeysek örneğin bulunduğumuz kattaki tüm hastaları ayırt etmeden tek tek ziyaret ediyoruz. Biz Antalya'da artık gönüller kazanılarak seçimin kazanıldığını biliyoruz.

Biz Antalya'da hamdolsun yapılması gereken bir çok şeyi yaptık. Alt yapısı ve üst yapısıyla onlarca hizmet yatırımı gerçekleştirdik. 2004 yılı ve öncesinde yağmur yağdığında Venedik’e dönmüş yollarda trafiğin tıkandığını, su baskınlarının yaşandığını hep gördük yaşadık. Ancak bizim dönemimizde yaptığımız yatırımlarla Antalya artık bu felaket ve isyan söylemlerinin yer aldığı bir durumla neredeyse yok denecek düzeye ulaştırılmıştır.

Antalya'da çok güzel hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Antalya'ya müjde: Atatürk Devlet Hastanesi yenileniyor

Antalya da sağlık alanında yürüttükleri başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekleyeceklerini belirten Başkan Taş, “Eski SKK şimdiki Atatürk Devlet Hastanesinin yenilenme kararı verilmiştir.

Bu kompleks içine 300 yataklı hastane ve günde 10 bin kişiye hizmet verecek poliklinik hizmet binaları inşaa edilecek. Şu an karar verildi. Şu anda süren hizmetlerin hepsi hastanemizde devam edecek.

Yeni bina bittiğinde yeni yere geçilecek ve şu an hizmet verilen eski bina yıkılıp yerine ek yeni hizmet binası yapılarak Atatürk Devlet Hastanesi hizmet aksaması yaşamadan böylelikle yenilenmiş olacak. Aşama aşama yapılacak. Hastaneler muayene olmaya devam edecek. Bununla alakalı olarak 2020'de ihale yapılacak, 2021’in ilk yarısında da birinci etap hastane tamamlanacak.

2022 yılında ikinci etap tamamlanmış olacak. Alanya, Gazipaşa, Manavgat Devlet Hastaneleri yenilenmiştir. Eğitim Araştırma ve Kepez Devlet Hastanesi yeniden yapıldı. Korkuteli, Elmalı, Kumluca hastanelerimizi vatandaşımızın hizmetine sunduk, Kaş’a kadar hastaneler yenilendi.

Kepez’e Diş Hastanesi yapıldı. Döşemealtı ve Aksu ile ilgili çalışmalarımız 2022 yılında hastanelerin tamamlanmasını hedefliyoruz.Bugün duble yollar yokken Korkuteli ve Elmalı yolu 2021 Ocak ayında tamamlanmış olacak.

Antalya’dan Elmalı’ya kadar duble yolda yolculuk yapılıyor olacak. Elmalı’ya en çok yatırım yaptığımız ilçemiz. Ancak orada seçim kaybettik.

Aday belirlerken yerel dinamiklerin değerlendirmesi, parti içi kurumlarımız dört elemeden geçiyor adaylarımız. Bizim adaylarımız doğru adaylardı. Biz hemen hemen her ilçede oyumuzu yükselttik. Seçimlerde bir blok vardı.

Buna maalesef bir grup ve cemaat ve olumsuz etkenler eklendi. İlçelerimiz hizmet almasına rağmen iki üç yerde böyle kayıplar oldu. Bunun en büyük nedeni karşı adayların fütursuzca iftira atmaları. Hal’in kapanacağı, komisyoncuların kalkacağı üzerinden iftira attılar. Bizi kötüler. Çiftçimizi yalanlarına inandırdılar.

Şimdi çiftçi kardeşimizin yanına gidiyorum komisyoncu hal kapandı mı diye soruyorum. Cevap yok. O gün bu açıklamayı yapanlar şimdi Hal de ki dükkanları satacak. Kaş Otobüs Terminali'ni biz açtık şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yeniden açtı. Vatandaşlarımız bu oyunlara ve algıya artık çok dikkatli olmalı bundan sonra. Hemşerilerimiz bunların hiçbir şey yapamayacağını bilmektedir. Konyaaltı Yaşam  Sahilini biz yaptık. Muhittin Böcek'in Konyaaltı’nda bir şey yapmadığını herkes biliyor. Dokuz aydır Büyükşehir Belediyesi olarak bir çivi dahi çakılmamıştır. Muhittin Böcek vicdanını bir gözden geçirsin. Sivri sinek sorunu yokken Antalya bu yıl sivrisinekten uyuyamadı.

Ulaşıma yüzde otuz zam yaptı, suya yüzde elli dört zam yaptı, tiyatrodan kırk altı kişiyi çıkartırken bunun yanında üç yüz kişiyi de işten çıkarttı. İstanbul ve Ankara'dan sonra Antalya'daki tiyatro ilk sıralarda yer alan tiyatroydu.

Biz Antalya'da 2.5 milyon nüfusun hizmetkarıyız ayrıca 1 milyon 600 bin oyuna talip bir partiyiz. Antalya da yaptığı her yanlışın karşısında olacağım son nefesime kadar. Halk Et diye bir yer açıldı etler pahalı satılıyor, tam bir komedi.

Sağlıklı et satışı diye cümle kullanılıyor, zincir market ve kasapların sattığı et sağlıksız et mi? Konyaaltı ilçemizde CHP'nin belediyeciliğinde 26 insan dostu canlılar ölüme terk edildi. Hayvansever derneklere çağrıda bulunuyorum.

Görevi ihmal edenler hakkında suç duyurusunda bulunmalılar. Semih Esen’den başlamak üzere ihmali dokunan herkesi şiddetle kınıyorum. Bizler kendi belediyelerimiz de tüm tedbirlerimizi aldık.

Kaş ve Akseki Belediyelerimiz hayvan barınağı yapmaktadır. Biz bir tane canlının canından sorumluyuz. Onların hayatta kalması yaşaması için çalışmalar yürütüyoruz. CHP li yerel yönetimlerin ve Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ayda işte ortaya koyduğu manzara bu"  dedi. 

Muhittin Böcek'ten 17 yıldır aynı hikaye 

Başkan Taş, “Bizim çocukluğumuz Muhittin Böcek’in AK Parti'ye geçeceği yönündeki hikayeleri dinlemekle geçmiştir. 2002’den bu yana AK Parti iktidara geldiğinden bu yana Muhittin Böcek’in partimize geçeceği yönündeki hikayeleri dinlemekle yıllarımız geçti.

Kendi partisine beni çok sıkıştırmayın AK Parti'ye geçerim diye kulaklarına kar suyu kaçırmakta. Biz bu hikayeleri çok gördük. Evet siyasette her an herşey olabilir. Fakat Muhittin Böcek’in bu konuda bizim parti içinde gündemimiz yok.

Muhittin Böcek’in 17 yıldır bu hikayesini biz çok dinledik, gördük, duyduk. Dediğim gibi partisine karşı bu söylemleri koz olarak kullandığını düşünüyorum. Bize her hangi bir talebi ve müracaatı da yok.

AK Parti olarak yatırımlarımız şehrimize devam ediyor. Yerelde muhalefet olmamıza rağmen 200 milyon TL'lik krediyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Kendisini arayarak bu paranın onaylandığını kendisini arayarak bu paranın her bir kuruşunun takipçisi olacağımızı söyledim.

Geçen iki buçuk aylık dönem içinde yapılan yatırım ve kullanılan paranın henüz şehre yansımasına göremedik. Takipçisiyiz. Paranın yarısından fazlası çekilmiştir.” diye konuştu.

Hipodrom 

Döşemealtı Hipodrom ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi de veren Başkan Taş, “Hipodromun yüzde sekseni tamamlandı. Artık yatırımcılar ile görüşülmektedir. Burada yapılacak olan hipodroma uygun yapılanma yapılması gerekiyor.

Bunun için de profesyonel şirketler var. Bu şirketler ile bakanlığın görüşmesi devam etmektedir. Yakın zamanda sözleşme ve ihaleye çıkması beklenmekte. Buradaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

RÖPORTAJIN BİRİNCİ BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto