Antalya'nın kahve markası

19.12.2020 11:03

Adıyla Tadıyla Bizim Kahvemiz: Türk Kahvesi

Kim demiş Antalya’dan büyük marka çıkmaz diye? Antalya’da doğan Türk Kahvesi’nin ünü Türkiye sınırlarını aşıyor, markanın sahibi M. Latif Fidan’ın da… Uzun yıllar turizm sektöründe çalışan, Türk Kahvesi ile kafe sektörüne geçiş yapan, azimli, hırslı, ekip ruhuna inanan, cesur bir girişimci o… Evet, cesur çünkü Türk Kahvesi’ni bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. “Türk Kahvesi, bu ülkenin milli değeri, ona sahip çıkın” diyen Fidan’la markasının hikayesini, kendilerini farklı kılan özellikleri ve geleceğe dair planlarını konuştuk.

Latif Bey merhaba. Öncelikle okuyucularımız için sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

Merhaba… Uzun yıllar turizm sektöründe iş hayatını sürdüren, bunun yanında Türk Kahvesi ile kafe sektörüne geçiş yapan, evli, 3 çocuk babası, Mardinli ve Antalyalı bir işadamıyım.

“Antalya’nın turizm kenti olmasının verdiği artıları da kullanarak, Türk Kahvesi’ni bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

“İstanbul dışından büyük marka çıkmaz” diye bir anlayış var. Ama siz bunu yıktınız ve ilk Antalya’da açılan Türk Kahvesi’nin patentini aldınız. Türk Kahvesi’nin hikayesini ve bu süreçte yaşadıklarınızı sizden dinleyebilir miyiz?

İstanbul, elbette tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de otorite durumda.  Fakat biz bunu kırdığımızı düşünüyoruz. Aslında piyasaya Antalya markası olmanın avantajlarının da olduğunu göstermiş olduk. Antalya’nın turizm kenti olmasının verdiği artıları da kullanarak, Türk Kahvesi’ni bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Markayı devralmamızdan bu yana geçen 7-8 ay gibi bir sürede de, pandemiye rağmen büyümeye ve yeni şubeler açmaya devam ettik.

Şu anda kaç şubeniz var? Yakın zamanda açmayı düşündüğünüz şubeleriniz var mı?

Şu anda 27 şubemiz var. Yılsonuna kadar açmayı planladığımız ve anlaşmalarını yaptığımız 5’i yurtdışında olmak üzere 10 şube daha var.

“Markanın ismine çok güveniyoruz. Samimiyeti ve sıcaklığı bize destek oluyor.”

Yola çıktığınızda, Türk Kahvesi’nin bu kadar büyüyeceğini hayal ediyor muydunuz?

Ben yapı olarak azimli ve hırslı biriyim. Şu anda yola devam ettiğim ekip arkadaşlarım ile, aynı azim ve hırsla yürüyoruz. Ayrıca markanın ismine çok güveniyoruz. Samimiyeti ve sıcaklığı bize destek oluyor. Bu yüzden de evet, bu kadar büyüyeceğini bekliyorduk ama daha beklentilerimizin başındayız.

“Hedefimiz 2021 sonuna kadar 80-100 şube sayısına ulaşmak.”

Peki şimdiki hedefiniz nedir?

Şimdiki hedefimiz 2021 sonuna kadar 80-100 şube sayısına ulaşmak. Bunu başaracağımızdan da hiç şüphemiz yok.

Türk Kahvesi’ne gelen yabancı misafirlerinizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Yabancı misafirlere markamıza adını da veren Türk kahvesini tanıtmaya ve sevdirmeye devam ediyoruz. Misafirlerimizden çok güzel geri dönüşler aldığımızı samimiyetle söyleyebilirim.

“Türkiye’de ilk defa bizde deneyeceğiniz içecekleri çok beğeneceğinizden kuşkum yok.”

Türk Kahvesi’ne daha önce hiç gitmemiş birine tek cümle ile nasıl anlatırsınız?

Hep söylediğimiz gibi markamız, sıcaklığımızı ve samimiyetimizi anlatıyor zaten. Tüm şubelerde bunu hissedersiniz. Kendini sürekli yenileyen ve yeni tatlar katan mutfak ve bar ekibimizi de söylemeden geçmemek gerekiyor. Türk kahvesi olarak en önem verdiğimiz konulardan biri de AR-GE’dir. Türkiye’de ilk defa bizde deneyeceğiniz içecekleri çok beğeneceğinizden kuşkum yok.

Bir marka yaratmak ve o markayı her geçen gün daha da büyütmek için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

Az önce de söylediğim gibi AR-GE şart. Sürekli yenilenmek, rekabeti bırakmamak, rakiplerinizi saygıyla takip etmek, misafirlerinizin tavsiye ve şikayetlerini dinlemek sizlere yol gösterecektir.

“İyi bir gözlemci ve araştırmacı olduğumu düşünüyorum. Vazgeçme özelliğim pek yoktur. Herkesi can kulağı ile dinlerim. Tüm bunlar başarıyı getiriyor.”

Latif Fidan’ın başarısının sırrı nedir?

İyi bir gözlemci ve araştırmacı olduğumu düşünüyorum. Vazgeçme özelliğim pek yoktur. Herkesi can kulağı ile dinler, herkesten bir şeyler almaya çalışırım. Sanırım tüm bunlar başarıyı getiriyor.

“Senem Hanım, ‘Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir’ cümlesinin en güzel örneği.”

Eşiniz Senem Fidan, mekanın işletmeciliğini çok başarılı bir şekilde yürütüyor. Senem Hanım’ın Türk Kahvesi’ne sağladığı artılar nelerdir?

Evet, Senem Hanım sektöre başarılı bir giriş yaptı. İşletmeye kısa zamanda büyük artılar kattı. Kendisi hakkında, gerek misafirlerden gerekse ekip arkadaşlarımızdan güzel dönüşler oldu. Kısaca “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir” cümlesinin en güzel örneği. Çok daha başarılı olacağına inancım tam.

“Benim için hayattaki en güzel şey, ailem ve çocuklar.”

İş dışında neler yapıyorsunuz?

İş dışındaki vaktimi sadece aileme ayırmayı tercih ediyorum. Oğlumuz yurtdışında yaşıyor. 15 yaşında bir kızımız, bir de 3,5 yaşında evimizin neşesi olan küçük kızımız var. Benim için onlarla zaman geçirmek her şeye bedel. Ufaklıkla oyun oynamak, koşturmak günün tüm yorgunluğunu ve stresini atmama, deşarj olmama sebep. Benim için hayattaki en güzel şey, ailem ve çocuklar. İyi ki varlar.

“Türk Kahvesi, bu ülkenin milli değeri, ona sahip çıkın.”

Son olarak okuyucularımıza nasıl seslenmek istersiniz?

Türk Kahvesi, bu ülkenin milli değeri, ona sahip çıkın. Sloganımızdan da anlayacağınız gibi “Adıyla Tadıyla Bizim Kahvemiz”. Özümüze bağlı kalalım.

--Kısa Kısa—

En uçuk hayaliniz ne?

En uçuk hayal olarak değerlendirilemez ancak açlığın olmadığı, çocukların ölmediği bir dünya hayal ediyorum.

Hangi kelimeleri duymaktan hiç hoşlanmazsınız?

“Ne zaman?” ve “Ben X’e söyledim.”

Hayattaki en büyük güç nedir?

İnanmak.

Kolay affeder misiniz?

Evet, hem de çok kolay.

Üç kelimeyle kendinizi anlatacak olsanız hangi kelimeleri seçerdiniz?

Azimli, vazgeçmeyen, hızlı karar verebilen.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto