Antalya'da 2009 Ağustos ayında gerçekleşen olayda, kendisinden uzun süre haber alınamayan Sezgi Kırıt'ın cesedi, Isparta'nın Gönen ilçesinde bulundu.
Olayla ilgili biri kadın, 3 kişi gözaltına alındı. Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıl hapis, sanık Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu karara 'delil yetersizliği' gerekçesiyle itiraz edilmesinin üzerine geçen ay görülen duruşmada Osman Küçük, Mehmet Mutlu Kurtlar ve Emine Karpi yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edildi. Başka suçtan tutuklu Osman Küçük, cezaevine geri gönderildi.
Bugün Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8'inci Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya, 3 sanık ve taraf avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ile birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi de katıldı.

“SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”
Sezgi Kırıt'ın ablası Sevgi Kırıt, tutuksuz yargılama kararına tepki gösterdi. Mahkeme heyetini eleştiren Sevgi Kırıt, "Adli Tıp raporunu dikkate almayacaksanız niye rapor istediniz? Toplumu suça teşvik ediyorsunuz, sonuna kadar gideceğiz" dedi. Duruşma, dosyanın aslının Adli Tıp Kurumu'ndan dönüşünün beklenmesi ve sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilerek ertelendi.
