ANKARA, (DHA)- PAKİSTAN'ın Peşaver kentindeki Ordu Devlet Okulu'na (APS) 2014 yılında yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden olan öğrenciler ve personel için Ankara'daki APS Peşaver Şehitleri Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Pakistan Genelkurmay Başkanı ve Pakistan Askeri Nişan-ı İmtiyaz Madalyası sahibi Orgeneral Sahir Shamshad Mirza, Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'la birlikte, 2014 yılında Pakistan'ın Peşaver kentindeki Ordu Devlet Okulu'na yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden öğrenciler ve personel için saygı duruşunda bulunmak üzere Ankara'daki APS Peşaver Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti.

Beren Su'yu kurtarmaya çalışan itfaiyecinin elinde termos varmış (2) Beren Su'yu kurtarmaya çalışan itfaiyecinin elinde termos varmış (2)

Büyükelçi Junaid, yaptıkları dayanışma dolayısıyla kaybedilen canların anısını canlı tutmaları nedeniyle Türk kardeşlerine yürekten şükranlarını sunduğunu ifade ederken, Pakistan'ın en büyük zulmü, APS Peşaver'e düzenlenen terör saldırısıyla yaşadığını söyledi. Junaid, o günden bu yana terörle mücadele kararlılıklarının daha da güçlendiğini, silahlı kuvvetlerinin teröre karşı başarılı operasyonlar yürüttüğünü kaydetti.

Türkiye'nin Pakistan'la güçlü dayanışmasını yineleyen Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise terör saldırısını kınayarak, hiçbir şeyin bu kadar vahşi ve insanlık dışı bir eylemi haklı çıkaramayacağını söyledi. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sahir Shamshad Mirza, Büyükelçi Junaid, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, APS şehitleri anıtına çelenk koydu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha