Çalışma kapsamında, kadın memurlara tanınan 16 haftalık doğum izninin 24 haftaya çıkarılması planlanıyor.
Edinilen bilgilere göre düzenleme; memur, işçi ve sözleşmeli statüde çalışan tüm anneleri kapsayacak şekilde ele alınıyor. Mevcut uygulamada kadın memurlara doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta analık izni veriliyor. Yeni düzenleme ile bu sürenin tekil gebeliklerde 24 haftaya yükseltilmesi öngörülüyor.
Çoğul gebeliklerde ise doğum izni süresinin 26 haftaya çıkarılması planlanıyor. Böylece ikiz veya üçüz doğum yapan anneler daha uzun süre izin kullanabilecek.
Düzenleme kapsamında, doktor raporu ile sağlık durumu uygun olan memur anne adaylarının doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilmesi ve bu sürelerin doğum sonrası izne eklenmesi de yer alıyor. Ayrıca doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, geciken günlerin izin süresinden düşülmemesi öngörülüyor.
Ölü doğum durumunda da memur annelerin mevcut doğum izni haklarından yararlanmaya devam etmesi planlanıyor. Doğum izni sürecinde annenin vefat etmesi halinde ise kullanılmayan izinlerin memur baba tarafından kullanılması hedefleniyor.
Öte yandan babalık izinlerinde de değişiklik gündemde bulunuyor. Mevcut durumda memur babalara tanınan 10 günlük babalık izninin korunması, işçi babalar için ise 5 gün olan babalık izninin 10 güne çıkarılması yönünde çalışma yapıldığı belirtiliyor.
Düzenlemenin, bütçe görüşmeleri ve asgari ücret sürecinin ardından Meclis’e sunulması bekleniyor. Mevzuat değişikliği hayata geçirildiği takdirde yeni uygulamalar yürürlük tarihinden itibaren geçerli olacak.
