Antalya haber...  Arazi taşıtı ATV’lerle Antalya’nın kuş cenneti Boğaçayı’nda slalomlar atarak offroad yapan ve adeta lunapak hareketliliği oluşturan bölge sakinleri Antimder Kurucu Başkanı, işadamı ve siyasetçi Yaşar Tabur tarafından görüntülendi.

ANTİMDER KURUCU BAŞKANI TABUR ÇEKTİ

Bölgede fotoğraf çekimleri ve sosyal medya paylaşımları yaparak Boğaçayı’ndaki canlı popülasyonuyla ilgili kamuoyu farkındalığı yaratma uğraşı içinde olan Yaşar Tabur, gelişme üzerine sitem dolu bir paylaşım yaptı. Tabur, ATV’ler ile Boğa Çayı’ndaki kuş barınakları ve yuvaları arasında adeta mekik dokuyanların görüntülerini paylaşarak şunları yazdı;

VERDİKLERİ ZARAR UMURLARINDA DEĞİL

“Atv motoru ile çayın altını üstüne getiriyorlardı. Sazlıklara dalıp çıkıyor, sığ sularda gaza basıyorlardı. Bu pervasızlığın, doğal yaşama verdiği zararı hiç düşünmüyor oldukları her hallerinden belli.Canavarların hızla üzerlerine gelmesi ile bir ördek sürüsü telaşla havalandı…” Yaşar Tabur’un paylaşımı üzerine araçlarıyla birçok kuş türünün yaşam ve üreme alanı ile yuvalarına zarar veren offroadculara tepki mesajları geldi. Antalya bölgesinde yaşayan veya göç yolu olarak kullanırken çeşitli nedenlerle yaralanan veya bitkin düşen kuşlar Boğaçayı’na sığınıyor. Kuşlar için bölge, barınma, beslenme, dinlenme ve üreme açısından çok önemli. Çayın içine araçlarla girmek yasak. Ancak bu yasağa uyulmuyor.

LEVHALARI SÖKÜP ATMIŞLAR

Hatta zaman zaman piknikçilerin dahi araçlarıyla çayın içine girdikleri görülüyor. Bir süre önce çayın içine araçlarla girmenin yasak olduğu yönünde uyarıların bulunduğu levhaların bazı kişiler tarafından sökülmesi çeşitli yayın organlarında yer almıştı. [caption id="attachment_614303" align="alignnone" width="640"] Yaşar Tabur[/caption] ATV’lerin çayın içindeki kuşların yuvalarına zarar vermesinin yanısıra, bölgede konaklayan canlıların strese girmesine de neden oluyor. Kuşlar için aynı zamanda bir dinlenme alanı olan bölgenin Çevre Koruma Kanunları çerçevesinde koruma altına alınması gerekliliğinin altı çiziliyor.

‘ATV’LİLER YÖRE SAKİNLERİNİN ÇOCUKLARI’

Öte yandan Yaşar Tabur’un paylaşımını bir yorum yapan Volkan Aksoy adlı vatandaş, Boğaçayı’nın içindeki canlıları umursamadan ATV’lerle tur atanların yöre sakinleri olduğunu öne sürerek, “Konuya ait motorlar havza kenarındaki sitelerde ikamet ediyorlar. Ben bu konuyu sözelden şikayet ettim sonuç alamadım. Bir de 4 çekeri alan heyecan için Boğaçayına gelip kalmayan doğal döngüyü biraz daha yerin dibine dokuyor. Elbette beş parmağın beşi de bir değil ama sorumsuz çok. Oraya gelenler o bölgenin çocukları. Durum böyle” ifadelerini kullandı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz. ü