Ortaköy (Baysı) Mahallesi'nde gerçekleşen festival, Kumluca Ortaköy Mahalle Muhtarlığı ve Batı Antalya Gençlik Platformu iş birliğiyle düzenleniyor.
Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri olan "Köy Survivor" yarışmasında, mahalle halkı özel olarak kurulan parkurda yeteneklerini sergiledi.
Yarışmacılar, parkuru tamamlamak için büyük bir efor sarf ederken, ortaya çıkan eğlenceli ve renkli görüntüler izleyicilerden tam not aldı.
Festivalde çocukların da unutulmadığı; ipte elma yeme, şişeye kalem sokma, takalak dökme ve toplama, koca ayak, eşek yükleme, çamaşır serme, kule yıkma gibi geleneksel ve eğlenceli yarışmalar düzenlendi.
Gündüz yapılan aktivitelerin ardından akşam saatlerinde Köy Yaşam Merkezi önünde halk oyunları ve canlı müzik eşliğinde eğlence tüm hızıyla devam etti. Litvanyalı DJ Jonas Kaminskas'ın performansıyla festivale uluslararası bir dokunuş katıldı.
Festivalin açılışına Kumluca Kaymakamı Bahadır Güneş, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Uluslararası Baysıfest, ikinci gününde de çeşitli yarışmalar ve yöresel sanatçıların konserleriyle Kumluca'da coşkuyu sürdürecek.


Gelenekler yaşatılıyor, eğlence dorukta
Ortaköy Mahallesi Muhtarı Halime Kaya, festivalin temel amacının bölge geleneklerini yaşatmak olduğunu belirtti.


