Yeni Umutlarla 2016

01.01.2016 10:54

2015 de bitti. Bitmeyen yıl görülmemiştir. Nihayetinde zamandır geçer. Her yeni gelenden bir şeyler bekliyoruz. Eskiyip gidende yaşayamadıklarımızı, gerçekleşmemiş umutlarımızı yeni yıla yüklüyoruz. İyi de zaman bu; milyarlarca yıldır doğup batan güneşiyle, dört mevsim döngüsüyle, aynı tempoda akıp giderken neyi değiştirebilir ki. Değişimin kaynağı insanın kendisidir. İnsan bir şeyler yaparsa yeni şeyler yaşanır. Umutla bekledikleriniz için emek vermediyseniz nafile bekliyorsunuz. İyilikler artsın diye bir iyilik yapmadıysanız, kötülükler eksilsin diye karşısında durmadıysanız bir kötülüğün, insanca yaşayamadıklarımız için bir umut da siz eklemediyseniz nafile bekliyorsunuz. Önceki yıldan daha çok çalışmadıysanız, önceki yıldan daha çok sevgili olmadıysanız neden umutla bekleyesiniz ki bir yenisini. “Ne ektin de hasat bekliyorsun” demezler mi adama?

Nihayetinde zamandır geçer, yıldır biter: Kendinize hesap sordunuz mu koca yıl ne yaptım diye: kendim için, ailem için, şehrim ve ülkem için ne yaptım diye. Maaş karşılığı mecburen yaptığım işimin hakkını verdim mi? Bundan öte topluma, memlekete fazladan ne katkı verdim diye. Umarım listeniz uzundur. Umarım 2015’ten taşmıştır.

2016’da da başkaları çalışsın, ben emekleri üzerinde keyif çatayım diye de bir umut da olabilir belki. “Ben de jokey olayım, atlar koşuyor” nasılsa diye.

Memleketi savunmada ölenler varken, onların yetim kalmış çocukları ağlarken, açlık, yokluk ve terör içinde yaşayanlar acı çekerken, memleketin her yanı toz duman içindeyken. Kimsenin kimseye saygısı kalmamışken ve dahası kimsenin, kimsenin varlığına tahammülü kalmamışken. Herkes dünyanın sadece kendi düşüncesinde insanlardan oluşmasını isterken. Birileri, ortak vatanda yaşadığımızı unutup diğerlerini Arabistan’a, Avrupa’ya, Rusya’ya göndererek “ülkeyi temizlemeye” çalışırken nasıl umutlu olacağız. Daha uygar bir ülke, daha mutlu insanlar, daha güçlü bir ekonomi, daha eşit bir yaşam ve barış dolu bir dünyada yaşamak bizim temel hakkımız değil mi!

Pandora ne yazık ki kötülük çanağının kapağını açmış, dünyaya yaymıştır. İçinde sadece umut kalmıştır. Dolayısıyla bizim de umut etmekten öte bir lüksümüz yok. Daha iyi şeyler beklemeye de hakkımız var elbet. Umarım herkes güzellikler yolunda emek vermiştir ve bu emekler boşa gitmez. Ve umarım bu ülkeye güzellikler yaşatmaları için seçtiğimiz her düzeyde görevli işlerini daha iyi yaparak halka karşı borçlarını hakkıyla öderler.

Önce ülkemize ve dirliğimize, sonra da herkese şahane bir 2016 diliyorum. Barış dolu, sağlık dolu, sevgi dolu, bilim dolu bir 2016.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları