Yaz ve saçlar

21.06.2021 11:58

Neşeli, enerjik ve canlı yaz ayları insanların içini yaşama isteği ile dolduran en güzel mevsimdir. Yaz aylarında güneş ışınlarının mucizevi yaşam enerjisi bazen saçlar için tehlikeli olabilir. Gerekli önlemler alınmadığında güneşin zararlı ultraviyole ışınları, deniz suyu ve havuzun klorlu suyu bir araya gelerek saç yapısının değişmesinde neden olur.

Bu nedenle yaz aylarında saçlarımız hiç olmadığı kadar güçsüz, kuru ve cansız görünür.

Özellikle bir de yaz dönemi boyunca saçlara özel bir bakım yapmadıysa veya önlem almadıysa güçsüz saçların ne kadar da zarar gördüğünü fark edebilirsiniz…
Sağlıklı saçlarda yazın saç bakımı büyük önem taşır...

Peki bunun için yapılması gereken bazı püf noktalar vardır bunları nasıl yapmalıyız biraz inceleyelim...

Yazın Evde Saçların Bakımı için saçlarınızın uçlarından diplerine kadar her şeye dikkat ederek işlemleri uygulamanız gerekir. Evlerde uygulayacak olduğunuz birçok işlemin yanı sıra bir yandan satın alacak olduğunuz bakım ürünlerini de yapmanız gerekir.

Saçların için normalde fön, kıvırcıklaştırıcı ürünler gibi sıcak işlem yapan saç ürünleri kullanıyorsanız, yazın bunlara bir ara verilmelidir ve saçlarınızı havanın kurutmasına bırakmak sağlıklı olacaktır. Saçlarınız böylece kendilerini toparlamak için fırsat bulacaktır.

Islakken örülmüş saçlar havayla kuruduğunda çok güzel görünümlü dalgalara sahip olursunuz. Güneşte zarar görmüş saçlarınız için son derece faydalı serumlar vardır kullanılması tavsiye edilir.

Yazın saçlarınızı korursanız, bütün sonbahar ve kışı onları canlandırmak için harcamazsınız.

Yazın saçları koruma, saçlar için yapılabilecek en iyi seçimlerden biridir.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları