Vefalı ve sevdalı olmak

27.07.2020 12:24

Vefa ve sevdaya dair duygularımızın azaldığına tanık ettiğimiz günler yaşıyoruz.

Ancak vefayı unutmadan, anlamına ve özüne uygun davranışlar sergilendiğini gördüğümüzde de etkileniyoruz.

Değer yargılarımızın en önemli noktası olan bu hissiyat insan olmamızın da bir gerekliliği ve beklentisi kimi zaman.

Karşılıksız vefa ve sevdalanmak da ayrı bir güzellik, örnek teşkil eden davranışlar.

Önceki gün TIP Fakültesi’nin başarılı operatörlerinden adını TIP literatürüne altın harflerle yazdırmayı başaran Ömer Özkan ve eşinin 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü nedeniyle basın mensuplarına yaptığı davete intikal ettim.

Uzun zamandır basın toplantısı, önemli açıklamalarında hep yanında olmak istediğim ancak bir türlü bu fırsatı bulamadığım Ömer Özkan çağrısına koşarak gittim.

Hem bizleri düşündüğü unutmadığı için hem de vefalı davranışına karşılık yanında olmak gerektiğinden orada bulundum.

Ömer Özkan ve eşi yapılan çalışmaları yakından takip eden gazetecileri, ajans çalışanlarına vefa örneği gösterip kutlama pastası kesmesi ince bir davranış.

Bunun da ötesinde işine, yaşadığı şehre sevdalı duruşu zaten gönlümüzü fetih eden bir fotoğraf.

Sevdasını daha da ileri götüren Ömer Özkan hoca Antalyaspor’un da yönetiminde yer alarak her iki duygunun da karşılığını en iyi şekilde ortaya koymayı başarmış bir değerimiz.

Değerimiz diyorum çünkü Ömer Özkan Antalya ve ülkemiz için büyük fırsat.

Ve inatla üniversite hastanesinde yer alması, inatla ve sıfırları bol rakamları yan yana getirmekte zorlandığımız tekliflerin bir çoğuna elinin tersi ile iterek görevine devam etmesi bizim de vefa, sevda duygularımızın en üst yerinde olmasını sağlamıştır.

Mütevaziliği, yaptığı çalışmaların ve hizmetlerin Dünya doktorlar listesinde adı ilk sıralarda yer alan bir doktorun, öğretim üyesinin, kendini bilime ve insan hayatına adamış bir değerin komplekslerden ve kaprisli davranışlardan uzak görüntüsü herkese örnektir.

Umarım Ömer Özkan hocanın Antalya değerini bilir ve kaybetmez.

İnsanlara yeni yaşamlar veren bu insanın, sağlığının daima iyi olması en büyük temennimizdir. Umarım Ömer Özkan’a siyaset göz kırpmaz.

Bu konuda son anda ipten geri dönen Medical Park Hastanesi Böbrek Nakli koordinatörü ve yine şehrimizin önemli TIP insanı Alper Hoca “-Hastalarımın önceliği önemliydi.

Onların gözlerimin içine bakarak görevimde kalmalarını istemelerine kayıtsız kalamazdım” diyerek belki de siyasi geleceğinde ya da kendisine teklif edilecek önemli bir görevi elinin tersi ile ittiğinin yakın tanığı olduk.

Ömer Özkan’ın da bu duygularda olduğu düşüncesindeyim. İnsanlığa hizmet ve insanların sağlığına kavuşmaları daha önemli olduğu düşüncesini savunduğuna inanıyorum.

Belki de bu yüzdendir ki kafasında sadece gireceği ameliyatlar ve elde edilecek sonuçlar önemlilik arz etmektedir. Yoksa Çift Kol, yüz nakli, kadavradan cenin yaratmak ne mümkün.

Bunu ancak sadece ve sadece kendini insanlığa adamış insanların başarabileceği bir durumdur.

Vefayı ve Sevdayı bilen değerlere selam olsun.

Ne güzel Ne güzel.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları