Vefalı olabilmek meziyettir...

13.12.2022 14:23

Bugün var, yarın yokuz böyle biline...

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin yılın başarılı gazetecilerine ödül töreni her yıl olduğu gibi bu kez de Su Otel'de gerçekleşti. Geleneksel hale gelen 38. yılın şenlik havasındaki ödül törenindeydik. Alışa geldiğimiz kalabalıklardan biraz daha fazlası karanlık salona sığmamıştı. Birçok davetli gibi bizde programı ayakta izleyip alkışlara ayakta tempo tuttuk.

“Marmara Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim mezunu Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın İdris Taş’ın” geride kalan bir yılın icraatlarının görsellerine tanık olarak konuşmaları dikkatle dinledim ve alkışladım.

Geçmiş yıllardan pek farkı olmayan AGC’nin başarı ödülleri töreninde ödül alan tüm emekçi meslektaşlarımı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
Sevgili İdris Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e kendini ifade ederken, “Ben Torosların yörük çocuğuyum” deyince aynı yörüklük karşılığını Böcek'ten de aldı. Salon samimi bir alkışla inledi ve ardından müjdeli haber geldi. Başkan Böcek, eski Özel İdare Merkezi alanında atıl duran bir mekanı AGC için ‘Gazeteci Evi’ olarak planlayacağını açıklaması hepimiz için çok sevindiriciydi. En azından kahve köşelerinden çıkıp daha nezih bir mekanda tavla okey oynayacağımız meslektaşlar ile sohbet edebileceğimiz bir yerin hayali gerçek olacaktı.

Gecenin en duygulu anı ise, bir sapık tarafından geçen yıl canice katledilen Azra anısınaydı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Azra Haytaoğlu adına verilen ödül, gene aynı fakülte öğrencilerine gitti. Hele Azra’nın anne ve babasının oraya getirilmesinde ki “vefalı” düşünceyi göz yaşları arasında izledim. Azra’nın babası Mustafa, annesi Nezide Haytaoğlu'nun, Adana’dan Antalya’ya gelmelerinde öncülük eden AGC yönetimini ayrıca tebrik ediyorum. Kızı Azra için duygularını şiirle dile getiren acılı baba ve annenin o anlarını ne ben ne de o davetli kalabalık unutamaz. Keza İletişim Fakültesi öğrencilerinden Teşvik Ödülü'ne layık görülen Şerif Ali Duman’ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşması oldu. Küçük yaşta çocuklara karşı yapılan cinsel istismar, kadın cinayetleri ve hayvan zulümleri üzerine konuşmasını ben Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş’ın kendisinden de beklerdim. Biraz magazin havasında geçen ödül töreni benim açımdan geçerli not almıştı.

Ödüller, oscarlar, kupalar, madalyalar ve başarı belgelerinin amacı daha iyiye ve güzele varmak için teşvik biçimidir. Teşvik olmadan, tempo tutulmadan destek olunmadan başarıya ulaşmak pek kolay değildir. Tıpkı bir yıl önce AGC seçimlerinde İdris Taş ve içinde yer aldığım yönetimi desteklediğimiz gibi.

AGC’nin en eski üyelerinden biri olarak önceki başkanlarımız rahmetli Nuri Dağtekin dönemini gördüm. Daha sonra Erdoğan Kahya şefimi, Mustafa Yoldaş müdürüm ve Mevlüt Yeni dönemlerini. Bu dönemlerde her ne kadar çekişme kırgınlık olsa bile yapılan hizmetlerin karşılığında vefa kelimesi bir cümle ile anlatılırdı.
Ancak sevgili İdris Taş Başkan’ın ya aklına gelmedi, ya da karanlık salondaki kalabalığın şaşkınlığı arasında kalmalı eski başkanları hatırlayamadı. Sevsek de sevmezsek de geçmişte bu cemiyet çatısı altında hizmette bulunan Yoldaş, Kahya ve Yeni hatırlanmalıydı. Küçük bir teşekkür ile ödüllendirilmeli vefa ismi hatırlanmalıydı.

A’dan Z’ye kadar kusursuz geçen ödül gecemizin hazırlanmasında emeği geçen herkesi bende kutluyorum. Meslekte 45 yılını dolduran bir gazeteci olarak ben ve aynı kıdemdeki diğer emekli dostlarımın da hatırlanması da gönülden geçmiyor değil. Biz nasıl ki hizmetlerinden dolayı AGC asistanı Mediha Düden ablamızın ödüllendirilmesini işaret edip alkış tutuyor tebrik ediyorsak, bazı incelikleri de sizin düşünmeniz gerekirdi.

O yüzden Antalya Gazeteciler Cemiyeti, 38 yıllık geçmişiyle onurlu bayrağını hep bir ileriye taşıyacaktır. Bundan da zerre kadar şüphem yoktur. O yüzden AGC hiç kimsenin malı değildir. Bugün var, yarın yokuz. Bu gök kubbe altında baki kalan tek şey var. O da hoş bir seda ve vefalı olabilmektir.. Ben bugün dostum dediğim AGC Başkanı İdris Taş’a dünya nimetlerine değişmeyeceğim dostluğumu her zaman gösterebilirsem bunun adı vefadır. Vefa çok büyük bir kelimedir. Oku oku bitmez. Tabi okumasını ve anlamasını bilirsek.

Yorumlar

İdris TAŞ dedi ki;

2022-12-14 16:37:40

Çatısı altında bulunmaktan onur duyduğum Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 38.Antalya Basın Ödülleri törenini gercekleştiriyoruz. 38 yıl önce cemiyetimizi kuran kurucularımıza, ilk başkanımız rahmetli Nuri Dağtekin başta olmak üzere, bu bayrağı taşıyan Sayın Erdoğan Kahya, Sayın Mustafa Yoldaş, Sayın Mevlüt Yeni ve bütün yönetim kademelerimize emekleri nedeniyle teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün aramızda olmayan, sonsuzluğa uğurladığımız üyelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Cemiyetimizi kurmak kadar onu yaşatmak ve korumak da hepimizin görevidir. Bugün dünyanın birçok ülkesindeki medya örgütleri ile işbirliği yapıyor, kentimizin tanıtımına katkı sunmak için uluslararası çalışmalar gerçekleştiriyoruz. En büyük projemiz; üyesine sahip çıkan, “Arkamda Antalya Gazeteciler Cemiyeti var” hissini uyandıran bir yönetim modeli ortaya koymaktı. Yönetim kurulumuzla birlikte gece gündüz çalışıp, proje üretip, katılımcı, demokrat bir yönetim anlayışı ortaya koymaya çalıştık. Üyelerimizin ve basın kuruluşlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmasında bir yandan bürokrasiyi zorladık, bir yandan da kamuoyu oluşturduk. Yasama, yargı ve yürütmenin yanında dördüncü güç olan basının hak ettiği saygıyı görmesi için kararlı bir duruş sergiledik. Bugün göreve başladığımız günkü heyecan ve azimle de yolumuza devam ediyoruz. AGC’nin tüm gazetecilerin evi olmasının yanı sıra, Cemiyetimizin ürettiği hizmetlerden, her üyemizin eşit şekilde yararlanmasını sağladık.. Meslek hayatım boyunca bana hep pusula olan ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde hocalarımızdan işittiğim Sedat Simavi’nin bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: “Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır; ama sakın satma”. Şükür ki hayatımın her anında ülkemizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği medeniyet yolunda yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim. Bugün Antalyalı gazetecilerin yıl boyunca ürettikleri eserlerinin yarıştığı bu organizasyonumuzda meslektaşlarımızın emeklerini her birlikte taçlandıracağız. Bu özel günümüzde bizlerle birlikte olup, törenimizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim.

    İdris Taş Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    Yazarın Diğer Yazıları