Vefa

09.10.2020 10:03

Sevgili okurlar; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 57’incisi bu yıl gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali, tarihin gelmiş geçmiş en hüzünlü yılını yaşıyor. Geçmişte şenlik havasında, coşkuyla geçen festival bu yıl pandeminin gölgesinde devam ediyor.

Festivalin üzerinde sanki matem havası esiyor. Bu iklim film gösterilerine kadar yansımış durumda. Ben Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında yarışan 12 filmden bugüne kadar altısını izleyebildim. Bazılarına bilet bulamadığım için, bazılarına da işlerimden dolayı gidemedim.

Cam Piramit'in yanındaki “Yıldızlar Altında 1” adı verilen açık hava sinemasında her akşam Antalyalılarla buluşan yarışma filmlerine izleyicilerin ilgisi hayli fazlaydı.

Korona tedbirleri içinde izlenen bu filmlere Antalyalıların ilgisi fazlaydı ama; yetkililerin ve basının ilgisi ise yok denecek kadar azdı.

Buna karşılık yarışma filmlerine katılan film ekipleri ise oradaydı.

Film ekipleri gösterim öncesi sahneye çıkıp kısa bir konuşma yaptılar.

Eskiden belediye başkanları, başkanların eşleri, festival organizasyonlarında görev alan üst düzey yöneticiler halkın arasında oturup filmleri seyrederdi.

Bu yıl izlediğim filmlerde hiçbir yetkiliyi göremedim.

Koronavirüs dolayısı ile uzun süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in elbette festiavale katılması mümkün değildi.

Ama 'Başkan Böcek'i temsilen bir yetkili olabilirdi' diye düşündüm içimden.

Bundan, insanları özel günlerinde, iyi günlerinde, kötü günlerinde hiç yalnız bırakmayan acılara ve sevinçlere ortak olan Muhittin Böcek de çok mutlu oldurdu muhtemelen. Ama öyle bir yetkili göremediğim gibi, yarışma filmlerini izlemek için gittiğim açık hava sinemasında bir kişi dışında Muhittin Böcek’in adını anan bile olmadı.

İzlediğim 6 film arasından sadece 'Koku' filminin yönetmenlerinden Barış Gördağ sahnede ekip arkadaşlarıyla birilikte yaptığı açıklamada Muhittin Böcek’i andı. Yasin Gördağ konuşmasına, “Öncelikle Muhittin Böcek’e çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisini seneye aramızda görmek isterim” diye başladı. Ardından da ekip arkadaşlarını tanıttı. Bu sözleri duyduktan sonra, “Nihayet Muhittin Böcek’i hatırlayan biri çıktı” dedim içimden.

Bu arada izleyemediğim filmlerin söyleşilerinde Muhittin Böcek’in hatırlanıp hatırlanmadığını ise bilmiyorum. Üzüldüm.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları