Vah VAR vah!

13.04.2021 12:16

Süper lig yarışında son 8 haftaya girilirken zirve ve küme düşme hattındaki takımların mücadelesi iyiden iyiye kızışmaya başladı. Erzurum deplasmanında birçok oyuncusu eksik olmasına ve takım olarak çok fazla pozisyon vermesine rağmen 3 puanla dönen Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın da dediği gibi bu ligde kalan 8 oyunda 8 maç kazanmak imkansız gibi. Hem fikstür çok sıkışık, hem de bir çok takımda bazı oyuncuların üzerine çok yük bindi.

Süper Lig’in bu son düzlüğünde hiçbir takımın iyi futbol beklentisinde olduğunu düşünmüyorum. Son üç maçında kalesinde 8 gol gören Galatasaray ve tecrübeli Teknik Direktör Fatih Terim açısından da durumun çok farklı olduğunu sanmıyorum artık. İyi oyuna ihtiyaç yok 3 puana ihtiyaç var. Ancak Galatasaray'da denge Mustafa Muhammed cezalı duruma düştükten sonra iyi bir dönüş yapan Falcao arasında kalan Fatih hocanın ikisini aynı anda kullanma tercihi ile bozuldu. Elinizdeki forvetler ne kadar iyi olursa olsun Süper Lig şuada iki forveti kaldırmaz kaldırmadı da. Bundan sonra yapacağı tek şey Beşiktaş'ın puan kaybetmesini bekleyip derbiyi lehine çevirmek.

Abdullah Avcı ile kontrollü oyuna dönüş yapan ve çıkış yakalayan Trabzonspor‘da rakibi hataya zorlayan değil rakibin hatasını bekleyen bir oyun anlayışı oturdu ancak Abdullah hocanın “oyun olarak gelişiyoruz bunu skora yansıtmalıyız “söylemi Trabzonspor adına izahı zor bir durum. Türkiye'nin dördüncü büyüğü gelişim beklemez yarışır.  Trabzonsporluları gelişim diye oyalayamazsınız. Bu arada Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ekonomik devrimi şampiyonluk kadar önemli bir kazançtır.

ANKARA TAKIMLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Son haftalardaki Ankara takımlarının çıkışı dikkat çekti. Hikmet Karaman ve Özcan Bizati belki de birbirlerine rakip olmasalardı serileri devam edebilirdi. iki yumurta gibi çarpışıp birinin kırılması Ankaralıları üzdü. Ankaragücü büyük moral depolarken Gençlerbirliği'nin kompakt oyunu son haftalara umutla girmesini sağladı.

Nuri, Amilton, Podolski gibi çok önemli hücum silahlarına sahip olan Antalyaspor ile Ersun Yanal uyumu her hafta daha dikkat çekici hal almaya başladı. Zor gol yiyen ve pozisyon üreten takım geriden oyun kurma opsiyonlarını birden fazla seçenek halinde uygulamaya başladı. Boffin, Veysel, Naldo uyumu Kayseri oyununda büyük kazanç oldu. Antalyaspor adına ve 90 dakika sonunda kazanılan 3 puan ile artık önümüzdeki sezonunda planlaması başladı.

Sezona Emre Belözoğlu koordinatörlüğünde, Erol Bulut tercihiyle giren Fenerbahçe’de geçtiğimiz haftalarda teknik direktörle yollar ayrıldıktan sonra takımın başına geçen Belözoğlu mühendisliğini kendi yaptığı takımın dümenine kendi geçti. Fenerbahçe ruhunu sahaya yansıtan, vazgeçmeyen, isteyen takım görüntüsünü taraftara izlettirmeye başladı.

SENİN CANIN SAĞ OLSUN MESAJI VERDİLER

Maxim’in önderliğindeki Gaziantep temsilcisi Altay’ın da hatası ile maça tutunma çabası gösterse de Fenerbahçe'nin usta ayakları kazanma arzusuyla yeteneklerini birleştirince haftalardır kendilerini yarışta tutan Altay'a da bugün yaptığı büyük hataya rağmen “senin canın sağ olsun “mesajı verdiler ve zirve yarışı Fenerbahçe 'siz olmaz olgusunu rakiplerine hissettirdiler.

Akdeniz'in bir diğer temsilcisi Alanyaspor, Çağdaş Atan hoca ile oyun üstünlüğünü rakiplerine kaptırmasa da bunu skora yansıtmakta problem yasıyordu. Bunun tekrarımı olacak derken can havliyle saldıran Denizlispor'a 0-2 mağlup duruma düşsellerde Siopis, Berkan, Efkan, Davidson ve Pektemek'in isyanıyla oyunu 3-2 çevirerek oyun gücünü skora da yansıtmış oldu.

Denizlispor ise böyle önemli bir deplasmanda iki farklı öne geçmesinin avantajını koruyamayarak Süper Lig'de kalan haftalara çok sıkıntılı bakmaya başladı. Hafta belki skor, belki oyun olarak bazılarını mutlu etti, bazılarını etmedi. Ancak tüm oyunlardan sonra en çok konuşulan şey yine VAR oldu .

Her kaybedenden dayak yiyen VAR ‘a ne denir VAH VAR VAH...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları