Tebrikler Antalyaspor, tebrikler Tamer Tuna

29.09.2020 09:54

Süper Lig’de üçüncü haftada geride kalırken bölgemiz takımlarından Antalyaspor, büyük alkışı hak ediyor. Geçen sezon sıkıntılı bir süreçte takımın başına gelen Tamer Tuna, Antalyaspor’u adeta uçuruyor. Genç teknik adamın gelmesi ile birlikte Antalyaspor, oynadığı futbolla göz kamaştırırken bu sezonda lige oldukça iyi başlangıç yaptı. Temsilcimiz, oynanan üç maçta 7 puan toplayarak ligde averajla dördüncü sırada yer alıyor. Tamer Tuna ve öğrencileri haftanın kapanış maçında Denizlispor’u 1-0  mağlup etmişti. 

Teşekkürler Alanyaspor

Öte yandan bölgemiz temsilcilerinden Alanyaspor, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Rosenborg önünde çok iyi oynamasına rağmen 1-0 mağlup oldu ve kupaya veda etti. Tarihinde ilk kez Avrupa’da boy gösteren Alanyaspor, çok iyi oynamasına rağmen istediğini alamadı olsun onları yine bir kez daha tebrik ediyoruz. Hasan Çavuşoğlu yönetimindeki takımın ben önümüzdeki sezonlarda yine Avrupa Kupaları peşinde koşacağına inanıyorum. Zorlu deplasmandan dönen Alanyaspor’umuz Rize deplasmanından bir puanla döndü. Alanyaspor’da 7 puanla ligde ikinci sırada yer alıyor. Hem Antalyaspor hem de Alanyaspor’u tabelada üst sıralarda görmek Akdeniz bölgesindeki futbolseverleri mutlu etmiştir.

Tatsız tutsuz derbi

Ligin geneline baktığımız zaman bu haftanın en önemli maçı tabiki Türk Telekom’da oynanan Galatasaray-Fenerbaçe derbisi idi. Türkiye’de bakmayın sizin herkesin dilinde yer alan ‘Dünya derbisi’ laflarına artık oldukça sıradanlaşmış bir maç havasına dönüşmüştü. Son yıllarda sadece derbi olan maçta futbol adına hiçbirşey ortaya konmuyordu. Pazar günü de ekran başında olanlar futbol yerine sadece vakitlerinden iki saat kaybetmiş oldular.

Sergen Yalçınlı Beşiktaş kayıplarda

Geçen yıl ligin son haftalarına doğru efsane olduğu Beşiktaş’ın başına gelen Sergen Yalçın yönetimindeki Siyah-beyazlı takım, adeta kayıpları oynuyor. Önce Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PAOK’a elenen takım sonrasında hani UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde RIO Ave’ye elenerek hem Beşiktaşlılara hem de Türk futbolseverlere büyük şok yaşattılar. Belki bazılarının ‘Alanyaspor, Avrupa kupalarına gitti ne yapacak’ tarzında küçümser bakışları vardı ya Beşiktaş ne yaptı. Aynen Alanyaspor gibi elenip Türkiye’ye geri dönmüş oldu. 

Hatayspor ve Karagümrük'e alkış

Sezonun daha üç haftası geride kalsa da ligimizin üst sıralarda ise geçen yıldan bu lige çıkan lider Karagümrük ile Hatayspor’a ayrı bir parentez açalım. Bu iki ekipte 7 puanla üst sıralarda yer alarak büyük alkışı hak ediyor. Yazıyı okurken ‘Yapma Hayri baba’ daha ligin başı dediğinizi duyar gibiyim. Evet ligin başı ama alt ligden gelip üç haftada 7 puan toplayarak ligin en üst sıralarında yer alan takımları alkışlamak lazım. Neden mi geçen yıl şampiyon olarak ligi tamamlayan Başakşehir, büyük harflerle yazıyorum SIFIR puanla ligin dibinde yer alıyor da ondan. Yine lige kötü başlayan Denizlispor, Malatyaspor ve Rizespor’da ligin dibinde sıralanmış durumdalar. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları