Tarzını mikserle mi çırptın?

29.11.2019 14:49

Küresel moda markaları  kendi markalarına fark katarak yüksek kar marjlarına ulaşmaktadırlar. Bu küresel markaları taşıyan  birey üstünde bir kod taşıyor bilinciyle  varlık düzeyini belirten bir imaj çekmektedirler. Türkiyede küresel moda markasında adını duyurmayı başarabilmiş olan sadece Ayşe ve Ece Ege İkiz kardeşlerin tasarladığı Dice Kayek markasıdır. Bu markaları iyi taşıyan ve kendi kimliğini yansıtan tüketiciler olduğu gibi sadece amacı başkalarının gözüne sokmak için satın alan tüketicilerde çok sayıda...Türkiye’dede  çok popüler bir ünlü olan Demet Akalın aldığı markaları sadece marka sergisi yapmak için kullanıyor.

Servet değeri markalar taşıyor ama ne kendisiyle bütünleşiyor nede uyumlu kombin yapabiliyor.Birbirinden alakasız parçaları biraraya getirerek fark yaratmaya çalışırken tarz sahibi olmak yerine markaların arkasına sığınarak tam bir stil karmaşası yaşatıyor. İnsanların gözüne sokarak giydiği markaların herbir parçası modayı takip eden tarz sahibi bir kimliği değilde gördüğü herşeyi takıp takıştıran marka patlaması yaratan bir kimlik yansıtıyor. Giydiği markalarla verdiği izlemim gösterişçi tüketimi yansıtmaktadır.

Hatta çoğu röportajında tarzı hakkında olumsuz yorum yapanlara” Kedi ulaşamadığı ciğere pis der” mesajını ileterek , kendisi hakkında yapılan hiçbir yoruma aldırmadan rüküş olmanın zevksizliğini sınırsız yorumlamaktadır hayatında.  Stil sahibi olmak kıyafetlerinin konsept olarak birbiriyle uyumu ve kullandığı parçaların birbirini tamamlamasıyla bireyin kimliğini ortaya koyar. Stil sahibi olamayanlar ise biraraya getirdiği tasarım marka elbiseleri alakasız bir bütünlük oluşturarak  sadece ben burdayım çağrışımını yaratmak için kullanmaktadırlar.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları