Sururi Çorabatır: Siyaseti çok sevdim

27.04.2023 19:41

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya 1. sıra adayı turizmci Sururi Çorabatır Antalyalı turizm yazarları ile bir araya geldi. Çorabatır ile gerek gazeteci olarak gerekse Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığım döneminde Antalya'nın tanıtımına yönelik birlikte çok güzel projeler yaptık. Bizim ülkemizde siyaset adamı olmak hem zor hem çok kolay. Belirli ilkeleri korur, yanlışa yanlış doğruya doğru derseniz bazen bu çıkışlar sokakta karşılık bulsa da liderlerin işine gelmiyor. Her şeyden önce sevmek lazım siyaseti.

Bende çiçeği burnunda siyasetçi Sururi vekile "Sevdin mi siyaseti" diye sordum.

"Çok sevdim" diye cevap verdi ve ekledi:

"İnsana dokunmak, acısına tatlısına ortak olmak onların gözlerindeki parıltı ya tanıklık etmek çok harika bir duygu, siyaset sahnesinde çok yeniyim, heyecanlıyım, çok geç yatıp erken kalkıyorum, partim ve sayın genel başkanım birinci sıraya layık gördü minnettarım ve bunun üzerimdeki sorumluğu çok fazla, layık olacağım, partime temsil ettiğim sektörüme, ülkeme ve Antalya'nın sorunlarına odaklanacağım, çok çalışacağım hepinizi en iyi şekilde temsil edeceğim."

TUYED Başkanı Haluk Özsevim ev sahipliğinde Antalya'da yaşayan üyelerin davetli olduğu CHP Antalya ilk sıra Milletvekili adayı Sururi Çorabatır turizm gazetecileriyle buluştu.

Sururi Çorabatır'ı uzun yıllardır tanırım hep siyaset üstü davrandı ve turizm sektörünün sorunlarına odaklı hep bir mücadele içinde oldu.
Rahmetli Deniz Baykal'ın tahtına oturmanın heyecanını gözlemledim Sururi Başkan konuştukça. Kısa süre önce adım attığı siyaset dünyası onu adeta pamuk gibi yapmış. Helallik istedi, içtenlikle en yakın mesai arkadaşları biz turizm yazarlarına teşekkür etti.

Şahsen ben siyasi partilerde yeni yüzleri gördükçe memnun oluyorum. Sururi Çorabatır da onlardan biridir.

Antalya'nın mecliste donanımlı insanlar tarafından temsil edilmesi Antalya'nın menfaatinedir. Uzun yıllardır Dışişleri Bakanı olan AK Parti 1. Sıra adayı Alanyalı Mevlüt Çavuşoğlu, Sururi Çorabatır ve MHP birinci sıra adayı Abdurrahman Başkan gibi mecliste güçlü isimlerin Antalya'yı temsil etmesi turizm tarım ve sanayinin başkenti için ciddi bir avantajdır.
Sururi Başkan ile sohbetimizde sadece temsil ettiği turizm değil tarım ticaret ve sokağın sorunları konusunda da dersine iyi çalıştığını gözlemledik.

Elinde kocaman bir kitap vardı. Millet ittifakı mutabakat metni yazıyordu. Onu el kitabı yapmış, bende bir göz attım kitaba içinde önemli başlıkların altının çizildiğini notlar alınan kağıtları gördüm.

Üniversite sınavına hazırlanır gibi her gün geç saatlere kadar çalışıyorum diyor Çorabatır.

Umarım çoğu siyasetçi gibi Antalya'yı seçimden seçime hatırlamaz, söylediği konuların takipçisi olur.

Yorumlar

  • 4
  • 1

Ahmet dedi ki;

2023-04-27 22:41:55

Muhalefetin tamamı taze kan maşallah, Ülkemiz demokrasisi için özellikle, Serap Yazıcı ve Uğur Poyraz faydalı olacağını düşünüyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorum Yap

    Yazarın Diğer Yazıları