Süper Lig ısınıyor

23.02.2021 13:01

Süper Lig'de Antalya takımlarının kötü göründüğü bir haftayı geride bıraktık. Her ne kadar Antalyaspor’un Gaziantep FK deplasmanından bir puanla dönmesi kötünün iyisi olarak yorumlansa da Ersun Yanal'lı kırmızı beyazlıların gol atamadan maçı tamamlaması beni bira şaşırttı. Antalyaspor’un gol bulacağını hatta iki takımın da gol bulup, gollü bir maç izleyeceğimizi tahmin ediyordum. Diğer maçlara artık.

Alanyaspor-Galatasaray maçı haftanın en zor maçıydı. Alanyaspor, kupadan elediği rakibi karşısında bu kez başarılı olamadı. Açıkçası dersini daha iyi çalışan Fatih Terimli sarı kırmızılılardı. Ligin en iyi kadrolarından birine sahip Galatasaray’da Fatih hoca her oyuncusundan en iyi performansı alma konusunda büyük bir usta. Oğulcan'ın oynadığı dönemlerde bu oyuncu formunun zirvesindeydi. Taylan yine aynı şekilde. Ancak bir iki haftadır Taylan’ın yerine Etebo ile başlayan Fatih Terim’in bu kararının ne kadar doğru olduğunu maç sonundaki rakamlardan anlıyoruz.

Etebo sahanın en çok koşan çalışan ve Alanyaspor’a orta sahada en çok baskı uygulayan adamdı. Çağdaş Atan oyun içinde bazı hamleler yapsa da Muslera ve savunma gol izni vermedi. Bakasetas gibi bir oyuncunun Alanyaspor için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu zaman geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Bakasetas’ın Trabzonspor’a kattıkları da ortada. Galatasaray’ın hakkını verelim, tam yedi haftadır kazanıyorlar. İçinde Fenerbahçe ve en zır deplasman olduğunu söylediğimiz Gaziantep ve Alanya maçları da var. Bir kez daha söyleyelim, Fatih Terimli Galatasaray şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Rakiplerle arayı açarsa da şaşırmam.

FENERBAHÇE’DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

Gelelim haftanın sürprizine. Ben de herkes gibi Göztepe’nin Fenerbahçe’yi deplasmanda yenmesini beklemiyordum açıkçası. Ancak Halil Akbunar’ın Fenerbahçe’ye bu şekilde gol atabileceği gün gibi ortadayken bu oyuncuya önlem alınmaması ve elini kolunu sallayarak gidip golü atması Fenerbahçe’nin zaaflarını ortaya çıkarıyor. Göztepe’yi tebrik ediyorum. Mesut’un maçın tamamını çıkartacak fizik güce sahip olmadığını hepimiz görüyoruz bir tek hocası görmüyor. Erol Bulut bu maçtan sonra daha da tartışılmaya başlandı. Haftaya oynanacak Trabzonspor maçı kaybedilirse Fenerbahçe’de köklü değişiklikler olabilir.

BAŞAKŞEHİR KÜME DÜŞERSE OYUNCULARI KAPIŞ KAPIŞ KAPIŞILIR

Beşiktaş’ın bay geçtiği haftada Trabzonspor’un, don şampiyon Başakşehir’i yenmesi asla sürpriz değil. Trabzonspor’un zirve inadı lige renk katıyor. Peki Başakşehir düşer mi? Herkes bu soruyu soruyor! Gidişat öyle. Çok iyi oyunculardan kurulu bu takıma Aykut Kocaman da ilaç olamayacak gibi görünüyor. Ancak lig sonuna daha çok zaman var. Bu derenin altından çok sular akar. Sadece şunu söyleyebilirim, eğer Başakşehir küme düşerse oyuncuları kapış kapış kapışılır. Sevgilerimle...

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları