Senin ruhun modanın ruhunu yansıtır

15.11.2019 10:45

Moda denilince hepimizin aklına ilk gelen şey kadın giysisi ve tasarımlarıdır.

Çünkü moda ve tasarım insanlığın yerleşik yaşama geçmesiyle beraber kadının kendini sevme ve beğendirme duygusuyla ortaya çıkmıştır. Tabii ki modanın birçok yönden bize dokunuşları ve hayatın her alanında yansımalarını görmekteyiz.

Tarihte her zaman güzel giyinmeye çalışan kadınların hareketlerini engelleyici ve fazla gösterişli olan giysileriyle ilgi çekici olmanın mücadelesini de görüyoruz.

Günümüzde bunu yapan birçok modacı var.

Hazırladıkları defilelerde günlük yaşamda pek kullanılmayan abartılı ve hareketi kısıtlayan tasarımlarıyla ortaçağ dönemindeki modacıları aratmıyorlar.

Moda kişiliğinizi yansıtmanıza yardımcı olur. Yakanızdaki sürekli taktığınız  bir çiçek, daima siyah giyinmek, kareli gömlek tercih etmek her zaman bir duruşu ortaya koyar. 

Ortaçağ dönemini değil de modaya ruh veren, modanın ruhunu yaşatan haute couture akımının önceliğini başlatan modacıları örnek almaları görsel açıdan bizi daha çok mutlu edecektir.

Coco Chanel’in bir sözü vardır: “Özensiz giyindiğinizde elbiseniz fark edilir, kusursuz giyindiğinizde siz fark edilirsiniz.”

Sadece fark yaratarak oluşturulan tasarımlarla, sanatla modanın iç içe geçmesinden esinlenerek oluşturulan koleksiyonlar arasındaki fark, hem işlevsel hem de görsel anlamda tarzını ortaya koymaktadır zaten.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları