Sen git sıradaki gelsin Corona

20.03.2020 15:05

Bir tutku adeta ölüme koşarak gitmek bizde. Öleceğimizi bile bile ölümüne sevmek de bizde. Vatan için canını feda etmek için en ön…

Bir tutku adeta ölüme koşarak gitmek bizde. Öleceğimizi bile bile ölümüne sevmek de bizde. Vatan için canını feda etmek için en ön safta yer almak da bizde. Bunlar hissiyatı yüksek ölüme koşulan duygular. Bir de salgın hastalıklarda ortaya çıkan ölüme koşmak var ki dur durdurabilirsen! Deli Dana hastalığının yayıldığı yıllarda çoğumuzun gösterdiği hassasiyete inat adak kesilip konu komşuya dağıtmak bizde.

Kuş gribinde tavukların kesilmemesi için dağa kaçırıp orada kümes kurmak bizde. Sars Virüsünün yayıldığında sadece haberleri izleyerek yorum yapmak ve virüsü takmamak bizde. Son olarak ama bu en tehlikelisi oldu Korona Virüsünün ciddiyetine varmayarak, hac dönüşü arabadan atlayıp kaçmak bizde, düğün konvoy yapmak bizde, asker yolcu etmek bizde, Balkondan konser verip Virüse Şarkı Bestelemek yine bizde. 

Yani ölümüne herşey. Öleceğimizi bile bile, bu hastalığın dikkat edilmediğinde ölüme gidileceği bile bile bunları yapıyor olmak ancak biz Türklere özgü davranışlar. Gözü kara olmak mı dersiniz, vurdumduymazlık mı dersiniz? Bana bişey olmaz mı dersiniz? Adını siz koyun.

Ölümden korkmayan bizler Türkler, bu topraklar üzerinde yaşayan çoğunluğuna yakını bu duygu ve hissiyattadır. Bunu  dünyayı etkileyen Corona virisüsünde bir kez daha gördük. Beste de yapıldı, şiirde yazıldı, balkonlara çıkıp konserde verildi.

Alaya aldık yani hayatı ve coronayı. Belki de hayattan vazgeçmiş olmuşluğumuzun bir ifadesi bu. Ölüm er ya da geç gelecek, gelecekse şimdi gelsin diye de düşünenler olmuştur. Oldu ki bu delilik hallerini görür, izler ve yaşar olduk. Velhasılıkelam Ölümden korkmayan bir milletiz. Virüste neymiş?

Dans eder, şarkı söyler, yerler süpürülür geçer….

Öyle mi gerçekten?

Corona çoktan bitti bu düşüncede olanlar için.

Sırada ki gelsin….
 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

ŞANS OYUNLARI

On Numara
Şans Topu
Sayısal Loto
Süper Loto