Şampiyonluğun favorisi yok

22.09.2020 13:32

Süper Lig’de yıllardır şampiyonluk yarışında genelde üç takım (Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş) yer alırken son yıllarda bu klasik ‘Şampiyonluk üç takım arasında geçer’ yorumları fazla yapılamaz oldu. Geçmişte üç büyüklerin hegemonyasını Trabzonspor kırmıştı. Bordo-mavili takım, sonraki yıllarda üç büyükleri zorlasa da mutlu sona bir türlü ulaşamadı.

BURSASPOR ve BAŞAKŞEHİR’DEN DEVRİM

Üç büyük takım şampiyonluk yarışına ambargo koyarken 2009-2010 sezonunda Bursaspor büyük başarıya imza atarak Trabzonspor’dan sonra Anadolu’dan da bir takımın şampiyon olacağını gösterdi. Geçen yılda Başakşehir, şampiyon olarak artık üç büyükler eskisi korkulan bir takım değil mesajını net olarak futbol kamuoyuna vermiş oldu. Yaşanan bu süreçler gösterdi ki iyi bir yapılanma doğru bir modelle yola çıkarsınız neden şampiyonluk olmasın ki.

KİM ŞAMPİYON OLACAK ?

Futbolda klasik sorudur az boz futbolla ilgilenen hemen birine sorulan ilk soru ‘Sence kim şampiyon olur’ bu soruları 2010 yılına kadar sorsanız çoğu kişi üç büyük takım cevabını verirdi. Bursaspor’un şampiyonluğundan sonra şampiyonluk masasında kartlar yeniden dağıtıldı. Anadolu takımları da doğru modelle yola çıktıkları zaman üst sıralarda boy gösterdi. Bu sezon başladı yine herkes birbirine sormaya başladı. ‘Kim şampiyon olur?” ligin ilk iki haftası geride kaldı tabiki şimdiden bu takım şampiyon olur demek inanın çok zor. Önceden üç büyük takıma şans verenlerin sayısı da hayli azalmıştır. Bununla ilgili henüz bir ankete rastlamadım ama anket yapılsa kesinlikle benim dediğim gibi artık üç büyükler eskisi gibi favori değildir.

LİGDE GÖRÜNÜM

Şampiyon kim olur sorusunu bir kenara bırakıp ligin ikinci haftasına bakalım. Geçen yılın şampiyonu Başakşehir, Hatayspor’a yenilmesinin ardından bu hafta da sahasında Galatasaray’a mağlup olarak ilk iki haftayı sıfır puanla ligin en alt sırasında tamamladı. Başakşehir mücadele ettiği lig tarihinde belki lig sıralamasında ilk kez son sırada yer alıyor bile olabilir. Fatih Terim ve talebeleri bu yıl ligi ne kadar isteyeceklerini gösterdiler. Ali Koç yönetiminde üst üste başarısız sonuçlar alan Fenerbahçe, yenilenmiş kadrosuyla sezona başladı. Flaş transferler yapıldı ama sahada oynamazsan mücadele etmezsen kazanamayacaklarını bir kez daha gördüler. Kadıköy’de 9 kişi kalan Hatayspor’u yenemediler. Fenerbahçe’nin bir an önce toparlanması gerekiyor yoksa Kadıköy’de işler karışacak. Zaten hafta sonu Seyrantepe’de oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sonucu Erol Bulut’un Fenerbahçe kariyerini tartışmaya açacaktır şimdiden benden söylemişi. Fenerbahçe maçı demişken Hatayspor’u yürekten tebrik etmek lazım. Geçen hafta Başakşehir’i yendiler bu haftada 9 kişi kalmalarına rağmen Fenerbahçe deplasmanından 1 puanla dönmesini bildiler.

BİZİMKİLER NE YAPIYOR ?

Ligin diğer takımlarına baktığımız zaman geçen yılın flaş takımı Trabzonspor’u bulabilene aşk olsun. Trabzonspor’da Sosa ve Sörloth olmayınca takım sanki asidi kaçmış gazoz gibi olmuş. 30 dakika eksik oynayan Denizlispor’u deplasmanda yenemediler. Bizim yörenin takımlarından Antalyaspor ise zorlu maçtan önce yaşadığı sıkıntıları yazmazsak olmaz. Korona belasından dolayı büyük sıkıntı yaşanan takımda test sonuçları büyük sıkıntı oldu. Birçok oyuncu da pozitif test çıkınca uçak iptal edildi tekrar teste girildi. Allah’tan yeni test sonuçlarında negatif geldi ve takım İstanbul’a uçtu. Eski futbolcu olarak bu süreci çok iyi bilirim. Konsantrasyon kaybı yaşanmasına rağmen Tamer Tuna, takımı Beşiktaş’a karşı iyi hazırlamayı başardı. Ligin en iyi takımlarından birisi aday olan Antalyaspor deplasmandan 1 puanla dönerek üst sıralarda bana yer açmayı unutmayın mesajını herkese verdi.

ALANYASPOR’DAN TRANSFER EDİLECEK İSİMLER!!!

Alanyaspor ise aynen bildiğimiz gibi yoluna devam ediyor. Çavuşoğlu başkanın yönetimindeki takımdan kim giderse gitsin gelenler onları aratmıyor. Galiba ligimizde transferde en başarılı ekiplerden birisi Alanyaspor olsa gerek. Birçok oyuncusunu kaybetseler de yerlerine aldıkları oyuncular onlardan daha iyi çıkıyor. ÜÇ büyüklerin yerine ben olsam Alanyaspor’dan oyuncu almak yerine Alanyaspor’un scout ekibini toptan transfer ederim ve oyuncu bulma sorunun kökten çözerim. Şaka bir tarafa Alanyaspor, Kayserispor’u da sahasında yenerek geçen yıl olduğu gibi üst sıralardaki yerini şimdiden garantilemeye hazırlanıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları