Sağlıklı yaşam, sağlıklı üretim…

28.03.2018 11:47

Hiç birimiz elimizdeki çoğu şeyin değerini bilmiyoruz. Bunların en başında sağlığımız geliyor. Sağlıklıyken dünya umrumuzda bile değil. Kendimize, farkında olarak veya olmadan öyle eziyet ediyoruz ki, başımıza ciddi bir sıkıntı gelene kadar bunun farkına bile varamıyoruz. 

Hastalanıyoruz ve sağlığımıza kavuşana kadar ahlar vahlar, bir daha onu yapmam bunu yapmam derken ağzımızdan şükür duaları hiç mi hiç eksik olmuyor. Ne zaman hayatın içine dalıp gidiyoruz yine unutuyoruz bizi heybe gibi taşıyan yaşama sebebimiz sağlığımızı. 

Her şeyin başında sağlık geliyor aslında. Hani o kıymetini bilmediğimiz. Sağlığımızı kaybettiğimiz zaman inanın ne ahlar ne vahlar ne de duyduğumuz pişmanlıklar beş para etmiyor. 

Sağlığınız yerindeyse kıymetini bilin. Onu gözünüz gibi koruyun.

‘Uyku Apnesi’ diye bir hastalık var. Bu ay dergide de genişçe yer ayırdık. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Çoğu insan belki ciddiye bile almaz uyku apnesini ama eğer zamanında tedavi olmazsanız bir çok ciddi hastalığın sebebidir. Kalp krizleri, beyin kanamaları ve bazı organlarda ortaya çıkan rahatsızlıkların ana sebebidir “UYKU APNESİ

Sadece Antalya’da 50 binin üzerinde uyku apnesi hastası olduğunu söylüyor uzmanlar. Çoğu insan uykusunda ölür ölür dirilir ve hayata öylece devam eder.  Uyku apnesi deyip geçmeyin. Mutlaka yol yakın iken tedavinizi olun. Bu sayede yaşam kaliteniz artar en mühimi de gelecekte sizi bekleyen tehlikeli hastalıkların önüne geçmiş olursunuz. 

Şimdi bana soracaksınız “Turizm, ekonomi, memleket meseleleri gibi konular yazıp çizerken, uyku apnesi de nerden çıktı?” diye.  

Benimde uyku apnesi şikayetim vardı.  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Murat Turhan hocam robotik dil kökü, burun, bademcik ve küçük dil derken çok şükür başarılı bir operasyonla beni sağlığıma kavuşturdu. 

Uyku apnesinin zararlarından korunmak için maskeli uyku yöntemi de öneriler arasında ancak bunu çoğumuzun ihmal ettiğini biliyorum. Dolayısıyla tıp ilerledi ve cerrahi müdahale daha çok tercih ediliyor. Bu vesile ile tedavimi başarıyla gerçekleştiren değerli hocam Doç. Dr. Murat Turhan ve ekibine, 18 gün bana gözleri gibi bakan servis hemşire ve görevlilere, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve hastane yönetimine ayrıca tedavi sürecimde beni yalnız bırakmayan dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Bizden sağlıklı güzel haberler verirken yayın yönetmenliğini yaptığım grubun yayınlarından, bölgenin en etkili haber mecralarından biri olan MY DERGİ, 3 yaşında. Dile kolay 3 yıl geride kaldı. Aylar yıllar su gibi akıp gidiyor. Dört sene önce kendi öz sermayemizle eğilmeden, bükülmeden kimselere avuç açmadan, kurduğumuz medya şirketimiz bünyesinde yer alan mygazete.com ve MY DERGİ’ye gösterdiğiniz ilgi ve desteklerden dolayı şahsım ve ekibim adına şükran borçluyum. 

Çok yakında yeni projeler yolda. Bir sonraki yazımda da 
yeni projelerden sizleri haberdar edeceğim.
 

Yeni sezonda turizmin geçmişteki karanlık günlerini aydınlık günlere terk edeceğini de müjdelemek isterim. Gerek Rusya, gerekse Avrupa pazarında satışların 2014 seviyelerinde ilerlediğini sektörü temsil edenler ve fuarlara katılanlar söylüyor. Belki de 2018 tüm rekorların egale edildiği bir yıl olacak. Tabi ki, turizmi doğrudan etkileyen ciddi bir sorun yaşamazsak...

Hedeflere ulaşmak başarmak için her zaman çok çalışmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Bir kez daha her kesimi yakından ilgilendiren turizm sezonun iyi geçmesi dileğiyle, herkese sağlıklı mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Esen kalın…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları